Mi za 33 dni placicl pracodawca po 34 przeszłam na ZUS i to on już wypłacał mi zasiłek czekałam około 1.5 miesiąca na pieniądze od nich,i nie dostawałam tak jak w pracy np 10 tylko różnie miałamWitam mam takie pytania. Do tej pory nie otrzymałam pieniędzy za zwolnienie od pracodawcy. Moje 1 zwolnienie mam od 23 marca do 27 kwietnia a kolejne od 28 kwietnia do 18 mają. Za 1 zwolnienie czyli 33 płaci pracodawca tak? A później zus. Wypłata zawsze miałam 1 a teraz nie mam pieniędzy. Do kiedy pracodawca ma czas na zapłacenie mi za zwolnienie to 1? Bo to on płaci tak?
reklama
U
użytkownik 180176
Gość
Tak , bo ja byłam jedynym pracownikiemL4 z pracy poczta Ci płaci? Mi normalnie z zakładu na konto przelewali.
Macierzynski mi listonosz przynosił bo skończyła mi się umowa i nie wiem dlaczego nie podali w pracy mojego numeru konta.
A ja szłam do Zusu i dojść nie mogłam hehe.
Tu się reguły zmieniają
redferrari
Fanka BB :)
powinnaś dostać zgodnie z regulaminem lub umową i często tak jest, że w umowie inaczej a inaczej wypłacają, ja mam niby do 10 płatne, a już 2 mam zazwyczaj na koncie, więc sprawdź swoją umowę jeśli pomimo, że normalnie płacą 1 masz w umowie inaczej to liczy się to co w umowie. U mnie w pracy czasem zwolnienia są wypłacane nieco później, bo muszą przejść przez księgową - a normalna pensja wcześniej, bo wiadomo z listy płac ile kasy trzeba wypłacić...ale zawsze do 10!
D
Deleted member 180961
Gość
Tak jak dziewczyny pisza, pracodawca powinien wyplacic w terminie normalnej wyplaty.
Jesli chodzi o zus, to dostalam poki co 2 wyplaty z zusu poczta, bylo to okolo 5 dnia od ostatniego dnia zwolnienia. Teraz zlozylam wniosek o wyplaty na konto, pracodawca nie ma obowiazku podawac numeru konta do zusu. Zobaczymy jak terminowo z platnosciami na konto
Jesli chodzi o zus, to dostalam poki co 2 wyplaty z zusu poczta, bylo to okolo 5 dnia od ostatniego dnia zwolnienia. Teraz zlozylam wniosek o wyplaty na konto, pracodawca nie ma obowiazku podawac numeru konta do zusu. Zobaczymy jak terminowo z platnosciami na konto
A jeszcze mam pytanie czy pracodawca ma 33 dni od otrzymania zwolnienia na zapłatę? Bo miałam korekte i teraz nie wiem czy liczyć od 1 otrzymania czy od 2 jak już poprawilam?
Mi moja szefowa sama przelewa pieniadze nic nie idzie przez ksiegowa bo to mala firma. Zawsze miałam 1 zapłacone z teraz nie i nie wiem czy pisać czy czekać bo nie wiem jak z tą korektą zwolnienia ?
D
Deleted member 180961
Gość
Nie, pracodawca rozlicza sie z toba normalnie miesiecznie, jak przy zwyklej wyplacie
maddziaa
Początkująca w BB
Dokładnie tak. Pracodawca się rozlicza jak przy wypłacie. Zus ma na wypłatę 30 dni od otrzymania zwolnienia.Nie, pracodawca rozlicza sie z toba normalnie miesiecznie, jak przy zwyklej wyplacie
Dzień dobry
Potrzebuje pomocy
Moje wynagrodzenie wynosi 1530 na rękę
Obecnie mam zwolnienie z powodu ciazy od 5.05-28.05 2018 za które pieniążki wypłaci mi tym razem ZUS
Ile mi przysługuje pieniędzy ?
Podobno ZUS coś odciąga od danej kwoty do wypłaty
Pozdrawiam
Potrzebuje pomocy
Moje wynagrodzenie wynosi 1530 na rękę
Obecnie mam zwolnienie z powodu ciazy od 5.05-28.05 2018 za które pieniążki wypłaci mi tym razem ZUS
Ile mi przysługuje pieniędzy ?
Podobno ZUS coś odciąga od danej kwoty do wypłaty
Pozdrawiam
reklama