reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

l4 w ciazy pytanie

Co nie zmienia faktu, że wynagrodzenie powinna otrzymać w terminie wypłat określonym w regulaminie pracy.
Też już doczytałam, że to nie kilka dni kwietnia - tylko zwolnienie było miesięczne - ale już nie edytowałam wypowiedzi ;-)
A w związku z tym - za marzec dostałaś pełne wynagrodzenie czy bez 8 dni?

reklama
A dostałaś normalnie pieniądze za marzec? I czy jest to Twoje 1 zwolnienie w tym roku (nie tylko ciążowe)?

I jeszcze jedno - ile czasu upłynęło od wystawienia pierwotnego L4 do wystawienia korekty?

To moja 1 zwolnienie nigdy wcześniej nie byłam na zwolnieniu. Za marzec normalnie dostałam nie wiem jak z tymi 8 dniami bo mi wyliczyla za godziny. A za kwiecień nic nie mam. Pierwsze zwolnienie to z błędem wyslalam i pracodawca dostał 28 marca po czym 12 kwietnia do mnie zadzwonił ze jest błąd i że mi odwsle. Dostałam 13 kwietnia czy 14 i poszłam do lekarza on mi poprawił i znowu wyslalam. Nie wiem czego ona we kwietnia zadzwoniła ze błąd jak miała już na pod koniec marca. I teraz nie wiem czy pytać się o wypłatę czy jeszcze jest czas?

@angelika61 Jeśli na zwolnieniu masz zaznaczony kod B, to powinnaś dostać 100% wynagrodzenia. Za kwiecień też powinnaś dostać 100% (jeśli masz zmienne wynagrodzenie to średnia z 12 miesięcy).
A może na kolejnym zwolnieniu był kolejny błąd i nie wypłacają Ci wypłaty, bo czekają aż skorygujesz?

Nie to 1 zwolnienie poprawione już było dobrze. A 2 te dobrze bo sprawdziłam mam od 28 kwietnia do 18 mają. Czyli jak wypłata miałam 1 zawsze to powinnam mieć pieniądze też 1 za ten 1 okres co płaci pracodawca?

Nie chce was zalamywac , ale ja do tej pory za 5 dni marca i kwiecień nie otrzymałam pieniędzy z zusu... gdybym wcześniej wiedziała to na pewno nie zalatwialabym tego tematu przez poczte , bo to jest porazka... dlatego jeśli któraś nie wie, na zwolnieniu w ciazy , lepiej udać się do zusu i podac numer konta.

Ja pracodawcy wszystko wysylalam i ona miała pójść do zusu i złożyć. Tylko ja nie wiem 1 płaci ona więc nie wiem czego nie mam pieniędzy.

reklama
Nie chce was zalamywac , ale ja do tej pory za 5 dni marca i kwiecień nie otrzymałam pieniędzy z zusu... gdybym wcześniej wiedziała to na pewno nie zalatwialabym tego tematu przez poczte , bo to jest porazka... dlatego jeśli któraś nie wie, na zwolnieniu w ciazy , lepiej udać się do zusu i podac numer konta.
L4 z pracy poczta Ci płaci? Mi normalnie z zakładu na konto przelewali.
Macierzynski mi listonosz przynosił bo skończyła mi się umowa i nie wiem dlaczego nie podali w pracy mojego numeru konta.
A ja szłam do Zusu i dojść nie mogłam hehe.

Do góry