reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L4 a praca

reklama
Nie, nie pracowałam,ale nie oznacza to,że będę pochwalać takie zachowania jak Twoje. Może jest Ci ciężko zrozumieć, że ktoś może jednak lubić swoją pracę i nie ważne gdzie ją wykonuje. Naprawdę Ci współczuję. I nadal uważam, że Twój wpis jest po to aby wywołać burzę.
zupełnie poważnie pisze, mało tego jestem pracodawcą... i akurat kompletnie nie szukam.tu dram, przeciwnie...
Po prostu napisałam.szczerze co myślę, zresztą jak zawsze...
Zbyt wiele lat w korpo, naoglądalam sie co robią z ludźmi i jak trakują kobiety w ciąży. Naprawdę uważam, że kobiety w ciąży powinny skupić się na odpoczynku i swoim szeroko pojętym dobrostanie, a nie na pracy zawodowej...
Sama jestem.teraz w ciąży i nie ma dla mnie nic ważniejszego...

zupełnie poważnie pisze, mało tego jestem pracodawcą... i akurat kompletnie nie szukam.tu dram, przeciwnie...
Zbyt wiele lat w korpo, naoglądalam sie co robią z ludźmi i jak trakują kobiety w ciąży. Naprawdę uważam, że kobiety w ciąży powinny skupić się na odpoczynku i swoim szeroko pojętym dobrostanie, a nie na pracy zawodowej...
A napisz tak szczerze, co byś zrobiła, gdyby Cię pracownice zostawiły, bo by poszły na l4, bo tak, bo im sie należy... co wtedy ? Nadal byś się cieszyła... ?

Nawet jeśli nie znosi, a nie ma możliwości jej zmienić to zwyczajnie zapiernicza do niej, aby przynieść wypłatę. Na tym polega dorosłość i odpowiedzialność.
No jasne.. ale tu mówimy o okresie ciąży, której towarzyszą mniejsze lub wi3rksze dolegliwości, a nie o całym życiu :)

ofc że znaczy... na ile jesteś wydajna:) ale wymieniliby Cie bez mrugnięcia okiem - gdyby mogli na tym zyskać... przykro mi, ale takie są realia...
Nie chodzi o to, ze praca nie jest ważna, albo całe zycie na zasiłkach jest super... po prostu są rzeczy ważne i ważniejsze...
Gdybym nie mogła aktualnie pracowac w domu, przy kompie, dla siebie... to już byłabym na l4...

No mnie jakoś nie wymielili, a jeszcze dali mi podwyżkę w ciąży i premię świąteczną xD szok.
I co chwile piszą czy wpadnę do biura na imprezkę świąteczną 🤡🤡🤡

No mnie jakoś nie wymielili, a jeszcze dali mi podwyżkę w ciąży i premię świąteczną xD szok.
I co chwile piszą czy wpadnę do biura na imprezkę świąteczną 🤡🤡🤡
słuchaj naprawdę chciałabym aby tak wyglądały realia w kazdej firmie,. Trochę się tutaj udzielasz i nie wydajesz sie ani głupia ani naiwna - co najwyżej bezczelna 🤣 - więc chyba nie chcesz mi powiedzieć, że wg Ciebie tak wygląda praca w większości miejsc... a ciaza to stan błogosławiony, gdy rzygamy co najwyżej tęczą i nic tylko pomykać radosnie do pracy :)

A napisz tak szczerze, co byś zrobiła, gdyby Cię pracownice zostawiły, bo by poszły na l4, bo tak, bo im sie należy... co wtedy ? Nadal byś się cieszyła... ?
jasne że to problem i rewolucja dla pracodawcy alę kurde... ja to autentycznie rozumiem... że dla kogoś jego cuaza I dziecko, odpoczynek.jest ważniejszy niż moja firma i mój hajs - bo ona hajs i tak dostanie :)

jasne że to problem i rewolucja dla pracodawcy alę kurde... ja to autentycznie rozumiem... że dla kogoś jego cuaza I dziecko, odpoczynek.jest ważniejszy niż moja firma i mój hajs - bo ona hajs i tak dostanie :)

Ja średnio bym była szczęśliwa. Ale to ja.. chyba, ze ktos ma.ciaze zagrożona to rozumiem.

No chyba jednak praca ma znaczenie skoro ją wykonujesz cały czas. Inaczej dbałabyś o swój dobrostan,kompletowała wyprawkę i popijała herbatkę leżąc na kanapie z pilotem w ręce. A może tutaj w grę wchodzi zasiłek z ZUS, który w przypadku osób na własnej DG jest znikomy.

reklama
Tak, a skąd ten hajs się bierze? Najpierw będziesz takim pracownicom płacić za nic a później kasa dla nich będzie szła z Twoich podatków.

Do góry