reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

hejka dziewczyny
tak się dzisiaj zastanawiam i ciekawa jestem, czy uda mi się do końca ciaży zjeść śniadanie i go nie zwrócić... bo ciemno to widzę
moniabir, rozumiem co czujesz, bo ja po stratach ciąży też do ostatnich dni przed porodem nic nie kupowałam, bo nie wierzyłam do końca że się uda... ale nasze ciąże są już dostatecznie zaawansowane, żeby mogło pójść coś nie tak :)))
teraz tak nie mam, już trochę pokupowałam :)
dziewczyny, a co do spania dla dzidziusia kupujecie??? ja kupiłam rożek i taki śpiworek bez rękawków

Mój synek przez pierwsze miesiące spał w rożkach, a potem w śpiworku takim z Ferretti WOREK śpiworek NIEBIESKI FERETTI używany 62 (1206310692) - Aukcje internetowe Allegro tylko że on był trochę za ciepły.

Hej dziewczynki mój mąż po długich podchodach poczuł wczoraj kopniaczki też;D

Super uczucie. Ja już nei mogę się doczekać, bo z synkiem poczułam ruchy dopiero w 22 tyg.

reklama
Witam Dziewczynki!!!!

Czyli wizyta u dentysty mnie nie ominie :( poprosze ja zeby tylko mi zaleczyla, żeby nie bolal. Mam super dentystkę wiec nie bedę sie az tak bardzo stresowac mam nadzieje :)
Dzis o 16:30 wizyta u ginki, trzymajcie kciuki :) a jutro usg połówkowe :)

Co do kupowania rzeczy dla dziecka ja tez poki co mam opory. Ale obiecalam sobie, że po polowkowym zamawiam na allegro ;) Tez do konca nie potrafie uwierzyc, że wszystko sie uda... A przeciez musi sie udac!!!! :)

Ostatnia edycja:
vive, właśnie takie podobny śpiworek mam, powiedz mi tylko, czy dziecko nie zsuwa się w nim gdzieś do środka??
angelka, trzymam kciuki za wizytę, będzie dobrze :)))

angelka ale dentysta Ciebie czeka, bo juz jest ostateczność? jak ja byłam na kontrolnej wizycie, to pani powiedziała, ze widzi u mnie próchnicę w paru miejscach i myślałam aby teraz wyleczyć zęby, bo wszędzie pisali, ze to jest infekcja i moze być przyczyna wczesnego porodu, a teraz sama nie wiem , bo zdania sa podzielone :confused:

Co do kupowania dla dzieci, to ja juz dawno mam śpiworek, kombinezon itd :-):-):rofl2: moze jestem szalona, ale jakoś tak jak coś mi się podoba to kupuję aby mieć z głowy i na ostatnia chwilę nie szukać, bo wtedy nic mi się zazwyczaj nie podoba :tak:
moze dzisiaj porobię fotki i wrzucę na odpowiedni watek, chociaz nie chcę aby gromy na mnie leciały i podejrzenia o zakupocholizm :rofl2:

angelka123: Ja ostatnio opisywalam moje zmagania z dentysta. Mialam zaczetego zeba kanalowo jakis tydzien przed zajsciem w ciaze i jak sie dowiedzialam ze bede miala dzidzie to ginekolog powiedzial, zebym do konca 3-go miesiaca poczekala z jego robieniem. Ale to byl blad. Bylam u kilku dentystow, ktorzy powiedziali ze teraz sa takie srodki, ze mozna robic w takim przypadku,szczegolnie, ze u mnie skonczylo sie tak, ze obudzilam sie w nocy i zemdlalam z bolu... Okazalo sie, ze jak zab byl otwarty ponad 3 miesiace (fleczer wypadl chyba po tygodniu) to dostalo sie tam tyle bakterii, ze cudem obylo sie bez antybiotyku-ktory szkodzi najbardziej! Pozniej jak go juz skonczylam to dentysta powiedzial, ze mam jeszcze kilka malych ubytkow i ze mozemy je zrobic. Takze ja lecze zeby, bo wiem, ze jak tego nie zrobie to mi sie posypia, bo mam zeby slabe bardzo. Co do znieczulenia, to lekarz podaje znieczulenie bez adrenaliny, ktora powoduje obkurczanie naczyn krwionosnych. Ale szczerze Ci powiem, ze nic ono nie daje -przynajmniej mnie. Boli tak samo jak bez znieczulania, nie ma roznicy jak dla mnie. Wiec leczenie zeba nie jest niczym przyjemnym. Oczywiscie nie strasze Cie, u Ciebie moze byc zupelnie inaczej. Ja jestem "kawal baby", 80 kg, wiec moze dlatego takie znieczulenie nic mi nie daje :-)
A co do lepszych wiadomosci, to moja kolezanka, ktora urodzila w maju, mowi "po porodzie to jestes tak wytrzymala na bol, ze nawet zeby robisz bez znieczulenia". Hehe... zobaczymy :-p

Pozdrawiam :*

hej

a u mnie dla odmiany leje.... I zaczęło mnie coś chyba łapać bo rano miałam kaszel i cos w nosie mnie kręci. Wypiłam już herbatkę z cytryną i mleko z miodem a teraz cofnę się pare stron dalej żeby zobaczyć co pisałyście co można brac na przeziębienie w razie gdyby się rozwinęło.

Dziewczynki wzięłam sprawy w swoje ręce i poprosiłam obecna moderatorkę, aby zrobiła mały porzadek, mam nadzieję, ze będziecie zadowolone :tak:

Cześć Dziewczyny :)
Wczoraj byłam u dentysty. Na szczęście wszystkie ząbki mam zdrowe i nie muszę nic leczyć. Zajął się tylko kamieniem, bo to podobnież ważne ze względów zdrowotnych. Teraz kolejną wizytę mam na początku grudnia.
Byłam też wczoraj na zakupach. Kupiłam sobie super spodnie w H&M i bluzę z kapturem oraz fajne szaliczki :) Mierzyłam różne sweterki dla ciężarnych, ale to jeszcze za wcześnie, wyglądałam jak w workach.
a dziś niestety znów leje więc spędzam czas na czytaniu książki i forum :)
Trzeba teraz na siebie uważać, bo jakoś ostatnio wszyscy chorują. Trzymajcie się cieplutko Dziewczyny! :)

reklama
vive, właśnie takie podobny śpiworek mam, powiedz mi tylko, czy dziecko nie zsuwa się w nim gdzieś do środka??
angelka, trzymam kciuki za wizytę, będzie dobrze :)))

Mój Olek się nie zsuwał :) Tylko moim zdaniem to są raczej śpiworki na zimę, bo naprawdę mocno grzeją, zwłaszcza jak dzidziuś napoci się przy karmieniu piersią.

Do góry