figa777
Mateuszek i Kubuś
Dzień dobry wszystkim w piątkowe przedpołudnie :-)Moim zdaniem rożki się przydają, zwłaszcza do spania. Dzidziuś na początku bezpieczniej się czuje taki opatulony
Ja także spotkałam się z opiniami, że noworodki czują się lepiej opatulone w rożkach, gdyz przypomina im to brzuszek mamy gdzie były zewsząd otoczone i nie miały swobody ruchów. A dla takiego noworodka przyjście na świat to pewien rodzaju szok- z ciasnego, ciemnego i mokrego "akwarium" wydostają się na bezmiar jasnej przestrzeni gdzie czują się obco, więc ja także kupię dla swoich dwóch fasolinek o rożku, by choć troszkę pomóc im w przystosowaniu sie do nowej rzeczywistości
Wiadomo, są odstępstwa od reguły i części dzieciom może to po prostu nie pasować;-)
Ja juz dzisiaj rano byłam na oddaniu krwi na morfologię i zostawiłam także magiczny pojemniczek z żółtym płynem do badania. Wyniki w poniedziałek
Rutkosia daj wieczorkiem znać co zakupiliście dla Roszka ( jeśli oczywiściejeszcze będziesz miała na to siłkę )
Margoz serdecznie współczuję wymiotów i cały czas trzymam kciuki, by dały Ci w końcu spokój
Ostatnia edycja: