reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Moim zdaniem rożki się przydają, zwłaszcza do spania. Dzidziuś na początku bezpieczniej się czuje taki opatulony :)
Dzień dobry wszystkim w piątkowe przedpołudnie :-)

Ja także spotkałam się z opiniami, że noworodki czują się lepiej opatulone w rożkach, gdyz przypomina im to brzuszek mamy gdzie były zewsząd otoczone i nie miały swobody ruchów. A dla takiego noworodka przyjście na świat to pewien rodzaju szok- z ciasnego, ciemnego i mokrego "akwarium" wydostają się na bezmiar jasnej przestrzeni gdzie czują się obco, więc ja także kupię dla swoich dwóch fasolinek o rożku, by choć troszkę pomóc im w przystosowaniu sie do nowej rzeczywistości:tak:
Wiadomo, są odstępstwa od reguły i części dzieciom może to po prostu nie pasować;-)
Ja juz dzisiaj rano byłam na oddaniu krwi na morfologię i zostawiłam także magiczny pojemniczek z żółtym płynem do badania:-D. Wyniki w poniedziałek:happy:

Rutkosia daj wieczorkiem znać co zakupiliście dla Roszka ( jeśli oczywiściejeszcze będziesz miała na to siłkę )
Margoz serdecznie współczuję wymiotów i cały czas trzymam kciuki, by dały Ci w końcu spokój

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry wszystkim w piątkowe przedpołudnie :-)

Ja także spotkałam się z opiniami, że noworodki czują się lepiej opatulone w rożkach, gdyz przypomina im to brzuszek mamy gdzie były zewsząd otoczone i nie miały swobody ruchów. A dla takiego noworodka przyjście na świat to pewien rodzaju szok- z ciasnego, ciemnego i mokrego "akwarium" wydostają się na bezmiar jasnej przestrzeni gdzie czują się obco, więc ja także kupię dla swoich dwóch fasolinek o rożku, by choć troszkę pomóc im w przystosowaniu sie do nowej rzeczywistości:tak:

Wiadomo, są odstępstwa od reguły i części dzieciom może to po prostu nie pasować;-)
Ja juz dzisiaj rano byłam na oddaniu krwi na morfologię i zostawiłam także magiczny pojemniczek z żółtym płynem do badania:-D. Wyniki w poniedziałek:happy:

O figa przypomniałaś mi że tez muszę zrobić morfologię mocz i cukier. Zagonie teściową żeby mi krew pobrała;D

Witam kobietki:-)
Ja mam znowu skurcze i to co 2 min-wzięłam relanium i 2 no-spy forte,lekarz powiedział,że jeżeli wciągu godziny nie przejdą to do szpitala mam przyjechać:-(

agunia trzymaj sie mocno!!!
co do rożków moja mamuśka właśnie wczoraj przypomniała mi, że dobrze sprawić sobie coś takiego.
A widziałyście te wiaderka do kąpania dzieciaczków. Podobno dzieci czują się w nim bezpiecznie i przypomina im to środowisko macicy.
http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tummy-tub-wiaderko-do-kapieli-niemowlat.html

jakoś nie jestem przekonana, może bezpieczne, ale dziwne, co sądzicie??

reklama
Do góry