reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Moim zdaniem rożki się przydają, zwłaszcza do spania. Dzidziuś na początku bezpieczniej się czuje taki opatulony :)
Dzień dobry wszystkim w piątkowe przedpołudnie :-)

Ja także spotkałam się z opiniami, że noworodki czują się lepiej opatulone w rożkach, gdyz przypomina im to brzuszek mamy gdzie były zewsząd otoczone i nie miały swobody ruchów. A dla takiego noworodka przyjście na świat to pewien rodzaju szok- z ciasnego, ciemnego i mokrego "akwarium" wydostają się na bezmiar jasnej przestrzeni gdzie czują się obco, więc ja także kupię dla swoich dwóch fasolinek o rożku, by choć troszkę pomóc im w przystosowaniu sie do nowej rzeczywistości:tak:
Wiadomo, są odstępstwa od reguły i części dzieciom może to po prostu nie pasować;-)
Ja juz dzisiaj rano byłam na oddaniu krwi na morfologię i zostawiłam także magiczny pojemniczek z żółtym płynem do badania:-D. Wyniki w poniedziałek:happy:

Rutkosia daj wieczorkiem znać co zakupiliście dla Roszka ( jeśli oczywiściejeszcze będziesz miała na to siłkę )
Margoz serdecznie współczuję wymiotów i cały czas trzymam kciuki, by dały Ci w końcu spokój

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry wszystkim w piątkowe przedpołudnie :-)

Ja także spotkałam się z opiniami, że noworodki czują się lepiej opatulone w rożkach, gdyz przypomina im to brzuszek mamy gdzie były zewsząd otoczone i nie miały swobody ruchów. A dla takiego noworodka przyjście na świat to pewien rodzaju szok- z ciasnego, ciemnego i mokrego "akwarium" wydostają się na bezmiar jasnej przestrzeni gdzie czują się obco, więc ja także kupię dla swoich dwóch fasolinek o rożku, by choć troszkę pomóc im w przystosowaniu sie do nowej rzeczywistości:tak:

Wiadomo, są odstępstwa od reguły i części dzieciom może to po prostu nie pasować;-)
Ja juz dzisiaj rano byłam na oddaniu krwi na morfologię i zostawiłam także magiczny pojemniczek z żółtym płynem do badania:-D. Wyniki w poniedziałek:happy:

O figa przypomniałaś mi że tez muszę zrobić morfologię mocz i cukier. Zagonie teściową żeby mi krew pobrała;D

Witam kobietki:-)
Ja mam znowu skurcze i to co 2 min-wzięłam relanium i 2 no-spy forte,lekarz powiedział,że jeżeli wciągu godziny nie przejdą to do szpitala mam przyjechać:-(

agunia trzymaj sie mocno!!!
co do rożków moja mamuśka właśnie wczoraj przypomniała mi, że dobrze sprawić sobie coś takiego.
A widziałyście te wiaderka do kąpania dzieciaczków. Podobno dzieci czują się w nim bezpiecznie i przypomina im to środowisko macicy.
http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tummy-tub-wiaderko-do-kapieli-niemowlat.html

jakoś nie jestem przekonana, może bezpieczne, ale dziwne, co sądzicie??

reklama
Do góry