reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
kazdy przechodzi ciaze inaczej, u jednej sa mdlosci u drugiej nie musi byc, tak samo jak z porodem, ja rodzilam z 15 godz a inna moze rodzic z 3 godz, tak np ylo z moja kolezanka, wiec dziewczyny nie ma co sie marwic :)

Rudkosia, to wszystko jest bardzo indywidualna sprawa, zależy od szerokosci i budowy miednicy oraz ułożenia macicy, czasem dość szybko możesz zauważyć, że brzuszek się zaokrąglił, tak samo jak to jest kolejna ciąża - szybciej staje się widoczna, a czasem macica tak się wciśnie do srodka, że nawet w 9-tym miesiącu ma się niewielki brzuszek. Ja brzuszek lekko wystajacy mam z natury, a teraz zdecydowanie zaczyna się robić twardszy, hmm, w pierwszej ciazy do końca 5-ego miesiąca chodziłam w normalnych ciuchach i nie przybrałam ani kilograma na wadze (synuś wykorzystywał moje zapasy tłuszczowe :-)) teraz nie wiem jak to będzie, ale w razie czego spodnie ciążowe i sukienkę już mam :-)

Ja z suwaczkiem na razie czekam, wstawię w II trymestrze. Ostatnio jak w końcu postanowiłam wstawić, to nacieszyłam się nim zaledwie kilka dni.
A z tymi wakacjami problem, bo już zadatkowane, bez ubezpieczenia z rezygnacji, więc narazimy się na spore straty. I co ja zrobię jak mi gin powie, że wszystko OK, ale lepiej, żebym nie latała...

Czarnula, masz rację, u każdego jest inaczej, i dodam - wkażdej ciązy również. Ja rodziłam pierwsze dziecko niecałe 2 godz (od pierwszego bolesnego skurczu), co nie znaczy, że z drugim też tak łatwo pójdzie. Każda ciąża jest inna.

Ostatnia edycja:
Rudkosia, to wszystko jest bardzo indywidualna sprawa, zależy od szerokosci i budowy miednicy oraz ułożenia macicy, czasem dość szybko możesz zauważyć, że brzuszek się zaokrąglił, tak samo jak to jest kolejna ciąża - szybciej staje się widoczna, a czasem macica tak się wciśnie do srodka, że nawet w 9-tym miesiącu ma się niewielki brzuszek. Ja brzuszek lekko wystajacy mam z natury, a teraz zdecydowanie zaczyna się robić twardszy, hmm, w pierwszej ciazy do końca 5-ego miesiąca chodziłam w normalnych ciuchach i nie przybrałam ani kilograma na wadze (synuś wykorzystywał moje zapasy tłuszczowe :-)) teraz nie wiem jak to będzie, ale w razie czego spodnie ciążowe i sukienkę już mam :-)

Ja z suwaczkiem na razie czekam, wstawię w II trymestrze. Ostatnio jak w końcu postanowiłam wstawić, to nacieszyłam się nim zaledwie kilka dni.
A z tymi wakacjami problem, bo już zadatkowane, bez ubezpieczenia z rezygnacji, więc narazimy się na spore straty. I co ja zrobię jak mi gin powie, że wszystko OK, ale lepiej, żebym nie latała...

Czarnula, masz rację, u każdego jest inaczej, i dodam - wkażdej ciązy również. Ja rodziłam pierwsze dziecko niecałe 2 godz (od pierwszego bolesnego skurczu), co nie znaczy, że z drugim też tak łatwo pójdzie. Każda ciąża jest inna.

Ewitka mysle ze nie ma powodu zeby rezygnowac z wyjazdu, jestesmy w ciazy i to nie znaczy ze musimy ze wszystiego rezygnowac. lec spokojnie Kochana i nie martw sie niczym, ja podchodze do wszystkiegi z luzem, nie rezygnuje z niczego, nie pije, nie pale wiec nie ma z czego rezygnowac. wiadomo wszystko z umiarem :)

witam dawno się nie odzywalam,widze,że jest już tyle nowych mam Witam wszystkie serdecznie.
U nas ok ja czuje się dobrze zadnych objawow non stop, tylko ból kregosłupa ostatnio, no ale to pewnie od noszenia malego. No i sporadycznie mam mdłosci.

Ja dalej poza M, w rodzinie nic nie mówie czekamy do konca I trymestru.

POZDRAWIAM
!

Witam

To ja tez sie dopisuje, chodz tak troche nie pewnie. Po 5 latach zdecydowalismy sie na drugie dziecko i wychodzi na to ze po pierwszym razie sie udalo. w sobote zrobilam test i wyszedl pozytywny. Chodz dalej mi tqak ciezko uwierzyc ze tak od razu. Musze sie wybrac do lekarza. zobliczen wychodzi ze 17 luty.
Narazie zero objawow, tylko twarde piersi i brak okresu.

Podczytalam was troszke i widze ze macie obawy co do latania. Naprawde nie ma sie co martwic. My wlasnie w sobote wrocilismy z wakacij 4 loty, dwa po 8 godzin. Latanie jest niw wskazanae dopiero pod koniec.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja się tylko witam na razie, bo jestem po pracy i muszę zaliczyć drzemkę :-)
No i nowe lutówki też witam serdecznie.
Ja na razie też nie mam mdłości i znam dziewczyny co w ogóle też mdłości nie miały w ogóle, tak więc nie jest regułą. Ja mam nadzieję, że u mnie już się nie pojawią, chociaż wszystko możliwe.
Do napisania później

reklama
Dziewczyny zadam wam teraz takie pytanie i wiem że moze jest głupie... słuchajcie tak się zastanawiam od wczoraj bo wszyscy mi mówią że mi brzuszek się zaokrąglił a przecież to jest dopiero 7 tydz ciąży więc na dobrą sprawe nie powinno nic widać.
Zastanawia mnie to bo brzuch faktycznie jest większy i twardy.
A wy jak macie z tymi brzuszkami??

No właśnie ja przy drugiej ciąży już mam widoczny brzuszek. Strasznie szybko, bo w pierwszej byłam płaska do 16 tygodnia :-)

Do góry