Rudkosia, to wszystko jest bardzo indywidualna sprawa, zależy od szerokosci i budowy miednicy oraz ułożenia macicy, czasem dość szybko możesz zauważyć, że brzuszek się zaokrąglił, tak samo jak to jest kolejna ciąża - szybciej staje się widoczna, a czasem macica tak się wciśnie do srodka, że nawet w 9-tym miesiącu ma się niewielki brzuszek. Ja brzuszek lekko wystajacy mam z natury, a teraz zdecydowanie zaczyna się robić twardszy, hmm, w pierwszej ciazy do końca 5-ego miesiąca chodziłam w normalnych ciuchach i nie przybrałam ani kilograma na wadze (synuś wykorzystywał moje zapasy tłuszczowe :-)) teraz nie wiem jak to będzie, ale w razie czego spodnie ciążowe i sukienkę już mam :-)
Ja z suwaczkiem na razie czekam, wstawię w II trymestrze. Ostatnio jak w końcu postanowiłam wstawić, to nacieszyłam się nim zaledwie kilka dni.
A z tymi wakacjami problem, bo już zadatkowane, bez ubezpieczenia z rezygnacji, więc narazimy się na spore straty. I co ja zrobię jak mi gin powie, że wszystko OK, ale lepiej, żebym nie latała...
Czarnula, masz rację, u każdego jest inaczej, i dodam - wkażdej ciązy również. Ja rodziłam pierwsze dziecko niecałe 2 godz (od pierwszego bolesnego skurczu), co nie znaczy, że z drugim też tak łatwo pójdzie. Każda ciąża jest inna.