reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Mam pytanie czy któraś z was słyszała jakieś opinie o audi A2 ? muszę kupić samochód i szlak mnie trafia bo na nic nie moge się zdecydować a moi szwagowie jedem "krowe" by mi na siłe wybrał typu skoda oktavia sedam a drugi 3 drzwiowego tico, obłęd. A może któraś z was ma auto godne polecenia chodzi mi o coś niedużego i 5 drzwiowego. ma wystarczyć dla mnie i dzieci.

Jeśli mogę dodać moja opinię to A2 są dobrymi autkami zreszta audi to audi, ja mam aveo 5 drzwiowe i nie narzekam, tylko jak nie masz garażu to nie pchaj się w disle bo zimą przy mrozach takich jak teraz były i rok temu mogą się dziać różne rzeczy. No i odradzam zakup w komisach...

Ja dzisiaj w końcu przespałam całą noc, jednak katar jeszcze nie odpuszcza ale najgorsze chyba za mną.

Miłego dnia wszystkim brzuchalkom;)

reklama
Witam sie i ja ;) Calkiem wyspana, bylabym bardziej gdyby mnie maz nie budzil... Poza tym u mnie slonecznie wiec na spacerek obowiazkowo sie wybiore!
A propo autka to ja tez nie pomoge znam sie na nich jak nie wiem co :) maz ostatnio oglada opla, a mnie sie podobaja toyoty ;)
Milego dzionka

Witam się i ja już w lepszym humorku i lepiej wyspana;)
Humor mi poprawiła wczoraj mamusia bo Nas odwiedziła i pyszniutką kolacyjkę zrobiła:-D Stęskniłam się za nią i ta jej wizyta naprawdę podniosła mnie na duchu:tak: Jedyne co to od wczoraj wieczorem Boli mnie brzuch podobnie jak na okres ale mocniej...
Dobra lecę coś wszamać bo głodni jesteśmy :-D Odezwę się później buziaki

czesc Becioo, witam wśród mamusiek

A w którym jestes tygodniu?? Mi ciagle wszyscy powtarzają, że jeszcze mam czas i sie okręci - znawcy :)))

Jestem w 35 tygodniu ciąży więc pewnie jeszcze czas ale moje koleżanki dziwią się że jeszcze się nie obrócił więc pewnie stąd ta panika. Będę próbowała wszystkich technik. Wczoraj np. znalazłam w internetowej szkole rodzenia jeszcze jedną technikę pomagania maleństwu ułożyć się dobrze. Zabawa z latarką :-) tak, tak z latarką. Przykłada się do brzuszka i nakierowuje maleństwo, podobno on widzi światełko do którego lgnie i muszę Ci powiedzieć,że coś w tym jest. Nie wiem kto ma większą frajdę z tej zabawy, synek czy tatuś :-D, bo jak tylko zaświeci latarką w jakimś punkcie to Karolek (mój przyszły synek) zaczyna kopać w tym miejscu...super co? ;-)

Karolina-bg: W kwestii samochodu niestety nie bardzo umiem pomoc :zawstydzona/y:

Dziewczyny! Ja juz nie moge, naprawde... Znow nie spalam. Ten bol zeber jest nie do opisania! Nie boli jak siedze, jak chodze, tylko jak LEZE! Ewidentnie czuje, jakby mi sie po prostu zebra rozciagnely na boki i bola jak sie "kurcza" czyli przy nacisku lub jak sie poloze. Blagam, poradzcie cos, moze ktoras tez przez to przechodzila, bo ostatnio w nocy spalam jak czlowiek noc przed Wigilia :-(
A do tego jeszcze pokrzywka. Macie jakis pomysl na to ze mam ja tylko na lewej stronie ciala? Lewa reka, lewa noga i lewa polowa plecow. Ratunku :-(

Powiem Wam, ze czuje sie jak jakas okropna matka... Kocham moje Malenstwo i chce zeby juz bylo z nami, ale coraz czesciej lapie sie na tym , ze chce juz urodzic bo nie chce sie juz meczyc z tym wszytskim. Czy ja jestem egoistka?

Becioo witaj !! :) któraś z dziewczyn pisała, aby leżec dużo na lewym boku i ok 30 minut dziennie siedziec 'okrakiem' na piłce do cwiczeń lekko pochylona do przodu! nie wiem na ile to skuteczne jednak ja tak robię i dzidzia leży oki ..

PS. Becioo witaj na forum:happy2: pisz często:tak:

Qrcze, jako nowicjuszka na forum jeszcze się uczę jak odpowiadać na większą ilość postów...za co przepraszam :zawstydzona/y:
Neta 82 no będę stosowała wszystkie techniki jakie się da aby się udało, bo bardzo mi zależy na naturalnym porodzie.
pani_cinkowa no będę się starała pisać jak najczęściej ;-)
Dziś dzień rozpoczęłam od ćwiczeń wzmacniających bo nawet dobrze się czuję i może popołudniu jakiś spacer zaliczę.
Czekam dziś na kuriera (który zresztą już wczoraj powinien się pojawić), bo zamówiłam łóżeczko i pierwsze rzeczy dla dzidziusia, pościel, przewijak itp...już nie mogę się doczekać :-)
Miłego dnia Dziewczyny!!!

mysiu spokojnie, przy tylu dolegliwosciach wcale CI sie nie dziwie! Mnie na szczescie boli tylko kregoslup, ale wiem jakie to jest denerwujace :( Poza tym zebra mnie bola jak mala wcisnie tam nozke, koszmarny bol wiec domyslam sie co czujesz :( no i pokrzywke tez mam okazyjnie wiec wkurzajace to strasznie jest, glowa do gory jeszcze troszke :*

czesc dziewczyny

Mysia nie jestes zadna egoistka !!! Jestes poprostu zmeczona kobieta w ciazy ktora ma dosc tego ze szwankuje:-) ja tez czasami wysiadam i mysle sobie ze juz sie nie moge konca doczekac.

Becio witaj u nas :-)

Rutkosia nic nie poprawia humoru tak jak pogaduchy z mamcia-wiem z doswiadczenia. Ja sie juz na moja nie moge doczekac a przylatuje dopiero za miesiac. No i te jej obiadki mniam mniam. Ja z moja nawet jak pogadam przez telefon to mi lzej na sercu:tak:

Karolina slyszalam ze Audi to dobre samochody-znajomi mieli i chwalili ale z tym to jak ze wszystkim innym-ile glow tyle opinii. My mamy Mazde i tez nie narzekamy. Wszystko zalezy od tego czego konkretnie oczekujesz od samochodu np ile ma palic, czy latwy w utrzymaniu, cena czesci i takie tam.

reklama
Witam sie i ja - chyba nie zdołam nadrobić :(

Nie bło mnie ostatnio bo najpierw moja mama w szpitalu wylądowała a potem teściowa
teściowa spadła ze schodów i się potłukła - na szczęście niz nie połamała i juz jest w domu - a mama duzo by pisać - moze nie na otwartym :(

Nic nam sie nie urodziło na lutym jeszcze ??

Do góry