reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Dziewczyny chciałam się Was poradzić bo nie wiem co mam robić... Przez cały dzień stawia mi się macica a od jakiejś godziny półtorej cały czas mam twardy brzuch i ból..... Jak myślicie co mam zrobić?? dzwoniłam do niego na kom ale nie odbiera i czekam czy oddzwoni...
Mi gin kazał w każdej niepewnej sytuacji jechać na IP - głównie z tego względu, że przez telefon trudno stwierdzić co faktycznie się dzieje.

reklama
Rutkosia jak bol nie daje ci spokoju a nospa ulgi to nie czekaj na telefon od lekarza tylko pojedz na IP tym berdziej ze z tego co pamietam jestes jedna z mamus krotkoszyjkowych.Watek gratulacyjny juz mamy wiec mozesz rodzic <lol>

Dzięki dziewczyny za pomoc jak narazie po nospie mi troszkę zelżało ale i tak twardnieje co jakiś czas no i ból się jeszcze utrzymuje... Wezmę sobie letnią kąpiel i zobaczę jak się sytuacja dalej rozwija... Jak zacznie się znów pogarszać to nawet nie patrzę tylko jadę na IP. A od dwóch dni mam takie dziwne uczucie w pochwie (takie jakby rozciagania nie boli ale jest poczucie dyskomfortu) W razie czego napewno napiszę jakby coś się działo. Dzięki dziewczyny za pomoc jesteście kochane naprawdę:*

Rutkosia a jakbys tak sama sprawdzila ?? Chyba kazda z nas wie jak jest "tam" zbudowana ?? Wiem ze to moze byc szok jesli zaczynasz rodzic ale ja bym chyba nie czekala na telefon a jesli nastepuje rozwarcie to napewno sie zorientujesz.Delikatnie sama sobie krzywdy tez przeciez nie zrobisz...Udanej zabawy;-)

Witam sie wieczorkiem, ja po powrocie od znajomych ;)
Rutkosia i jak tam samopoczucie???? Ja wlasnie jak tak czytalam to myslalam zeby Ci napisac, zebys nospe wziela, kapiel i sprobowala sie polozyc a jak do godzinki nie przejdzie to lepiej na IP jechac, nie skrzycza Cie tam a lepiej sie uspokoic!!!
Mnie troszke wytrzepalo bo to 40km w jedna strone no i boli mnie w dole ale nie tak mocno.

Rutkosia daj znać koniecznie co i jak - trzymamy kciuki

Ja dziś się mocno zestresowałam bo przez kilka godzin nie czułam ruchów - wytrząsłąm ją i nic ale w koncu po godzince się chyba obudziła i już ją czuję - kurcze myślałam ze oszaleje ze strachu miałąm czekać do 20 i na IP jakby co ale na szczęście juz jest ok

Tab - ten wątek z urodzinami to właśnie o taką gorącą linie mi chodziło - tylko informacje bez komentarzy i gratulacji :))) a lista jest ekstra - tam gdzie jesteśmy zapisane z terminami porodu też będą rozpakowane - super vikiigus ;-)
Jak jest za dużo wątków to się forum staje mało czytelne ( ja kiedyś należałam do grudniówek 2005 i tam miałyśmy ok 8 wątków i każdy nowy był konsultowany z resztą - dzięki temu było czyściutko i każdy wiedział gdzie zajrzeć jak coś potrzebował
Przyznam szczerze tylko się nie gniewajcie tu jest ich dla mnie conajmniej o połowe za dużo - wiele z nich można by połączyć i byłoby czytelniej - noe ale to nie moja sprawa tak tylko chciałąm nadmienić - mam nadzieje ze się nie pogniewacie za ten komentarz :zawstydzona/y::sorry::-)

Lizzy chyba samemu się nie wpisuje na ten wątek z listą bez komentarzy - tylko moderatorki edytują swoje posty zeby nie było balaganu;-) - ale się porządkowa zrobiłam - masakra :-D:-D:-D

Dziewczyny a tak sobie pomyślałąm jeszcze moze by tytuł tego wątku zmienić - i zostawić lista lutowych mamuś - bez komentarzy co myślicie ??

Ostatnia edycja:
Czułam po kościach, że u figi coś się szykuje. Super, gratulacje.
Fajnie, ze sobie poradziłyście z wątkiem gratulacyjnym, ja wczoraj padłam o 23, potem po powrocie z koscioła i po obiedzie znowu poszłam spać, taka jestem totalnie nie do życia i słabiutka, więc dopiero teraz weszłam, a tu takie wiadomości! Dzięki za pamięć i modlitwę, niestety im bliżej porodu, tym coraz mi trudniej, a jeszcze zdrowie całkiem nawaliło. Wiecie, że w Krakowie zanotowano przypadek ciężarnej chorej na świńską grypę?

Rutkosia trzymaj się! Ja też mam brzuch jak kamień, ale szyjka w porządku, a twardy pewnie przez ciągły kaszel.

Fajnie, że macie pomysły na zmiany, bo to przecież nasze wspólne forum, dlatego proponuję, żebyście wszystkie propozycje zmian zamieszczały w wątku technicznym, łatwiej będzie na ten temat podyskutować. Najlepiej o konkretach, co z czym połączyć.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki ja już po kąpieli jestem i powiem szczerze jeszcze bardziej czuję ból podbrzusza ale rozmawiałam z kolei lekarzem i kazał wziąć no spe i jeśli nie przestanie mnie boleć i stawiać się brzuch to mam do niego dzwonić i jechać to i on przyjedzie na IP a jak się uspokoi to jutro rano do niego do szpitala na badania mimo wszystko. także leżę i odpoczywam i czekam na dalszy rozwój sytuacji.. Dziękuję za wsparcie dziewczyny;*

reklama
Ewitka no słyszałam wczoraj w faktach czy wiadomościach mówili - do tego była w 27 tc ale dzidziuś urodził się zdrowy
Ewitka widzę ze przeniosłaś mojego posta z propozycjami zmian - włąśnie nie mogłam się połapać co ja to namieszałam hahah - ale dzięki - nie napisałam od razu tam bo go po prostu nie zauważyłam wcześniej :(

Rutkosia to daj znać koniecznie rano a teraz juz odpoczywaj

Ostatnia edycja:
Do góry