reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Spokojnie Maju ja dopiero wczoraj wstawilam pierwsza pralke, dzis druga ;) wiec jakos powolutku zaczelam, ale wiem ze jest jeszcze sporo czasu...
Dziewczynki czy ktoras tak miala, czuje sie koszmarnie, bol kregoslupa promieniujacy do brzuszka, z tego bolu plakalam i jeszcze zwymiotowalam i to prawie wszystko co dzis zjadlam :( Nie wiem czy powinnam jechac do szpitala...

Prawdopodobnie masz bóle krzyżowe, jeśli nie przechodzi to jedź do szpitala. bo to mogą być jakieś mocne skurcze. Lepiej wrócić i być spokojnym, ze nic nie jest niż potem żałować że się nie pojechało.

reklama
Ligotka na Twoim miejscu bym pojechała żeby sprawdzić czemu tak się dzieje bo objawy niepokojące są... Oni mają obowiązek sprawdzić a Ty masz prawo się upewnić czy wszystko dobrze ja bym nawet nie czekała tylko jechała albo dzwoniła do swojego Ginekologa i zrobiła co powie. Kurczę to już zaawansowana ciąża więc trzeba sprawdzić:/

miałam juz taki ból promieniujący od kręgosłupa parę dni temu na zakupach,
bylo po mnie widać ze cos mi jest i ludzie juz myśleli ze będę rodzic... to trwało pare minut.
Nawet mi sie w żartach dostało za wysokie obcasy ale ja wiem ze to akurat nie z tego bo mnie ogólnie w ogóle plecy nie bolą...
tu juz byl jeden z tych zwiastunów... no ale sie nie przejmuje bo ogólnie jest dobrze i to dopiero 32/33 tydzień.

A wiecie co...masakra..siedziałam sobie z Doriankiem na kolanach a ten mi nagle podskoczył i głową w szczękę... Mam przegryziony jezyk , boli, krew leci...
Ale jedno jest dobre... przestane sie obżerać bo wcześniej dostałam ataku slodyczowego..

aua..:wściekła/y:

Ligotka - dla świętego spokoju zadzwoń do lekarza

Mnie plecy już potwornie bolą - co 10-15 minut musze sie kłaść na chwile bo mam wrazenie ze mi pęknie kręgosłup - tylko to nie na zasadzie skurczów

Co do prania ja dziś wyprałam ostatnia pralkę do konca tygodnia mam urlop to korzystam zeby juz potem spokojnie czekać - torby jeszcze nie spakowałam ale w planach na ten tydzien też
Prania miałam sporo bo wkłąd pościelowy miałam po starszej córci i tez go musiałam wyprac a to jedna pralka bo na dodatek bez wirowania ;-):-p

Nixie duże masz te obcasy ?? Ja mam 178-179 cm wzrostu i niestety nie chodzę w obcasach ale podobają mi się bardzo. Kochana ale uważaj teraz bo ślisko jak diabli ja juz nie raz bym orła wywinęła

czesc dziewczyny

Pojawiam się po jakimś czasie nieobecności. Niestety nadal modem w serwisie ale czasem podłączamy komórkę i działa jako modem. Niestety komórkę męża wiec ja nie zawsze mogę posiedzieć w ciągu dnia jak go nie ma. Przeczytałam tylko dzisiejszy dzień. Ale chyba jeszcze wszystkie jesteśmy w dwupakach???
Nie dam rady poskakać po wątkach tematycznych wiec krótko napisze co u mnie ogólnie. Byłam dzisiaj u lekarza i okazało się, że moja dzidzia leży poprzecznie. A ostatnio jak byłam to już była głowką w dól. Czesto mi twardnieje brzuszek, dzidzia sie wtedy napina i czuje jak leży w poprzek, w sumie jest taka wygieta jak rogal z lewej strony ma głowke w dole brzucha plecki i z prawej nózki. Lekarz powiedział, że zobaczymy jak bedzie za 3 tyg na nastepnej wizycie, jezeli sie nie odwróci dostane skierowanie na CC. Nie spodziewałam się tego, sama nie wiem co mam myśleć. Czy to bardzo niepokojące, ponoć może się jeszcze odwrócić. Juz sobie mysalalam, że może ja nieprawidłowo siadam czy śpie czy coś.....
Dzidzia wazy 2555g i nadal raczej jest dziewczynką. Poza tym cała i zdrowa na tyle ile widac na usg.
Własnie licytuję kombinezon i jak wygram to w sumie będę miała wszystko co potrzebuję, emulsję do kapieli tylko jeszcze chce kupic :)))
W pierwszym tygodniu stycznia pakuję torbę :)) A dalej niech się już dzieje byle w dobrym kierunku.
Już jestem zmeczona tym chodzeniem z brzuszkiem, coraz ciężej mi, jakaś taka wogóle zdechła, zrezygnowana, wypompowana jestem, jakby pól zycia ze mnie zeszło. Juz nie mam tyle energii i jakaś taka jestem gdzies daleko myślami. NIe mogę się już doczekać porodu, nawet ne myślę o tym bólu, niech się dzieje co chce i żeby tylko dziecko wyszło zdrowe.
Mam nadzieję, że uda mi sie częściej zaglądać bo zaległości mam niezłe.

Pozdrawiam was mocno i trzymajcie się dziewczynki.

Dorissl moj dzieciaczek lezy glowka w dol ale dupke mial po prawej stronie a powinien miec po lewej (wtedy buzka jest ulozony do twojego kregoslupa i porod jest szybszy) Pisalam kiedys ze mialam spotkanie z dula i ona mi powiedziala, ze mam spac na lewej stronie, jak siedze to lepiej opierac sie rekoma o stol i byc przechylonym do przodu troche. Mowila rozniez ze nie powinnam siedziac odchylac sie do tylu (czyli np jak siedzisz na kanapie lepiej polozyc sobie poduszki za plecami ) . Wyobrazcie sobie ze Daniel przekrecil sie po 3 dniach i dupke ma po lewej stronie i kopie mnie w zebra po prawej :-) wieczorem czuje jak wyciaga nozki pod moje zebra. Przyznam ze staram sie spac caly czas na lewym boku, troche mnie boli udo i sie przerzucam na prawa strone na chwilke zeby odpoczac a potem znow na lewa :-)

Witam Dziewczynki!
Dzieki za wszystko :* Dzwonilam do lekarza, stwierdzil ze pewnie sie przemeczylam tego dnia (w sumie zakupy i spacerek wiec moze na moj stan to rzeczywiscie duzo :() ale powiedzial ze jak dzis powtorza sie wymioty to mam jechac do szpitala... Zasnelam juz spokojna i na razie czuje sie dobrze, mam zamiar polezec dzis wiecej!
Doriss moze sie jeszcze obroci! Dzieciaczki potrafia zaskakiwac ;) Tez juz mam powoli dosyc brzuszka i chcialabym urodzic jak najszyciej, a tu ponag 6 tyg jeszcze!!! Ale dolka lapie po takich dniach jak wczoraj kiedy czuje sie beznadziejnie a nie wiadomo jak to dlugo potrwa... Juz sie tak porodem nie martwie bo w koncu te meczenie skonczy sie pojawieniem sie na swiecie malej wiec jest sens, a takie bole kregoslupa i brzucha, o wymiotach nie wspomne...
sunshine moja mala lezy dokladnie tak jak opisalas nozki po prawej ;)
Milego dnia Wam zycze i dobrego samopoczucia!!!

reklama
ligotka, to zwolnij tempo i leż jak najwięcej odpoczywając, niech maluch jeszcze wytrzyma trochę w brzuszku
ja też już się nie mogę doczekać, chciałabym żeby już się skończyło to sapanie, ból nóg, kręgosłupa, będzie inne zmęczenie, ale na pewno dużo słodsze :))

Do góry