reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Widzę, że lutówki dzisiaj w kiepskich nastrojach.
A ja dzisiaj zapadłam w zimowy sen. Wyprawiłam na 9 synka do przedszkola i położyłam się do łóżka, ale mi się dobrze spało. No i pospałam sobie do 12, a teraz mam dzień rozbity. Nos nadal przytkany, specyfiki (na zatoki) polecone przez farmaceutę w aptece (sinupret i euphorbium) jeszcze nie działają tak jak trzeba, już mam dosyć tego pociągania nosem.
A za oknem bielutko, spadł świeży śnieg.

Doris ja też piję sok z żurawiny - zapobiegawczo, bo już miałam stracha, że mnie zapalenie łapie.

Ewitko, ja rozprawiła się z katarem w 3 dni .... kupiłam Olbas Oil w aptece ... jak nos zapchany to kilka kropel na oderwany kawalek chusteczki i rulonik myk do nosa .... dodatkowo kropelka na piżamkę i katar won!

Ale lipa dziś, moja zgaga osiąga apogeum, juz sie zastanawiam czy przypadkiem nie ulżyc sobie i nie puścić pawia, no ale w te klocki to ja nigdy dobra nie byłam :) wypiła litr mleka i zezarłamdwie paczki migdałów a ona jak jest tak jest .... piecze jak diabli!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki a czy wasze dzidzie naciskaja na zebra, moja mala czasem tak mocno nozka w zebra pcha az nie moge mowic, oddychac i bardzo mnie boli :( Poza tym biegalam dzis po sklepach z kolezanka i w pewnym momencie mala zaczela sie rozpychac az mi pani ekspedientka powiedziala ze zobaczyla jak sie mi brzuszek rusza :)

a ja wlasnie wrocilam ze spotkania w szpitalu w ktorym bede rodzila i jestem zachwycona, wyklad trwal 3h i ordynator z porodowki opisywal porod( a nawet pokazywal) bylo bardzo smiesznie, i jakos mniej sie boje po tym wykladzie. Nie wiem jak jest w PL ale tu nie trzeba rodzic na lezaco, tylko jak nam jest wygodnie, nie nacinaja, znieczulenie daja jak sie tylko poprosi chodz staraja sie zrobic wszystko i tak pomoc zeby nie bylo potrzebne. Sale porodowe sa tez super :) W kazdej wanna, pilka fotel do rodzenia i takie fajne lozko do kucania albo kleczenia. Kacik do wazenia i mycia dzidzi i toaleta. I tak jakos przyjemnie w tej sali :)

ligotka - moja tak mi czesem w żebra - a raczej pod żebra kopa zasadzi, że moi to chyba sobie myslą , że juz rodzę:)))

ewelinka - ja chyba do Ciebie sobie w odwiedzinki przyjadę tuz przed porodem , żeby sobie w tak fajnym szpitalu urodzić ;)

majuska
- Kasiutka ma rację - na pęcherz najlepsza żurawina - ja zawsze mam pod reka taka suszoną, albo jakies tabletki z żurawiną - dodatkowo herbatke popijam jak czuje że zbliża się przeziębienie...jakos trzeba sobie radzić - mi niecałe 2 miesiączki zostały....

moniabir, ty powiedz mężowi, że w nocy musisz odpoczywać, a nie denerwować się na niego :))
ja dzisiaj jakaś potwornie zmęczona jestem, głowa mnie boli, chyba ciśnienie spadło
w nocy mnie nogi bolały, gdyby nie one, to nawet dobrze by mi się spało
ewelinka, pozazdrościć warunków szpitalnych :) szkoda że w większości szpitali państwowych nie ma tak fajnie

Witam Dziewczynki z rana!
Ja niedawno wstałam i to obudziło mnie kilka smsow, a tak pewnie bym spałam do 12 ;) ostatnio tak mam spie i spie, ciezko bedzie sie przestawic jak sie dzidzia pojawi!
Ewelinka to ja tez przyjade z viikigus bo brzmi swietnie!
jsorbek mnie wlasnie w ten weekend złapały trzy takie skurcze, bezbolesne ale poczulam takie stawianie sie brzuszka ;)
Milego dnia buziaki

reklama
Do góry