reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

moim zdaniem to położna nie pielęgniarka jest przy porodzie ,nie tylko w PL. Co do duli , to ja wolała bym < gdyby mnie było stać > położną, bo ma wykształcenie, wiedzę ,doświadczenie . Dula jest raczej jak psycholog , jest po to żeby wspierać . Ja mam możliwość mieć przy porodzie swoją położną, bo mojej mamy siostra jest położną ,jednak wstydziła bym się pokazać jej piczkę heh. A bólu ona mojego i tak nie zmniejszy . Najważniejsze że mój M będzie przy mnie ;-)

reklama
yvonne ktora wybralam byla pielegniarka przez 15 lat a przez 5 lat Dula wiec jestem przekonana ze doswiadczenie ma, rowniez na stronie internetowej czytalam wiele pochlebnych opiniii o niej ;-)Akurat Dule polecila mi moja polozna, mowi ze nie ma co przeplacac i praktycznie one robia to samo. Tutaj nawet jak masz prywatna polozna to ona nie odbiera porodu bo nie pracuje dla NHS ona jest z toba i cie wspiera tak jak Dula
Prywatna polozna nie jest mi potrzebna bo takowa bedzie podczas porodu z NHS :-) dlatego wybralam dule

Mialam na mysli polozne ze odbieraja porod, przejezyczylam sie

Jezeli chodzi o bol to sa rozne sposoby na zmniejszenie go, mozna poczytac w int. Ja sie jeszcze nie interesowalam tym tematem, ale chcialabym sie od niej czegos dowiedziec...Wszystko okaze sie w praniu...mi zalezy tez na tym zebym miala kogos po porodzie i jak moj ch wyjedzie do niemiec w styczniu

Witam w mrozny poniedzialek, u nas dzis temp rano odczuwalna -21 tragedja!

Weekend mielismy szalony to malo powiedziane. Wczoraj byly w domu u nas byly mikolajki, 23 dzieci plus 30 doroslych. Dzieci byly zachwycone mikolajem i cala imprezka super bylo. Ale jak poszli to jak nigdy mialam dosc! Padnieta bylam ale to bardziej od tego chalasu.

Margoz Ty chyba pisalas o filmie zaplontani, bylismy w tamten weekend i zagadzam sie z toba wspanialy jest, a konik najlepszy!

A reszta u nas ogolnie super. Porod coraz blizej a przed nami ogromne decyzje. Pierw ajk bedzie chlopczyk musimy zdecydowac czy obrzezac? Crazy Mama jak zrobilas z chlopakami i czemu jesli moge zapytac? I drugi dylemat mam czy podwiazac jajniki. Bede miala cc takze przy okazij ale sama nie wiem. M mowi ze odemnie zalerzy ale on nie ma problemu isc na zabieg, nie chce zeby wszystko bylo na moich ramionach ale juz sama nie wiem po co on ma isc na zabieg jak ja juz bede. Takze ogromne decyzje przed nami. Czy ktoras z was wie ze to juz koniec z dziecmi? Jaka anty macie zamiar stosowac. Kusi mnie zabieg bo to by byla wspaniala wygoda.[FONT=&quot][/FONT]

Czesc Dziewczynki!

Ja dzis bylam u lekarza, wszystko z Mała jest dobrze z czego ogromnie sie ciesze, ale inny watek jest od tego.

Chodzi o to, ze mi lekarka powiedziala, ze prawie napewno bedzie cc... Mala jest glowka do gory i szanse (przy mojej-malej-ilosci wod), ze sie obroci sa na poziomie kilku procent.
A ja tak bardzo chce rodzic naturalnie! Strasznie boje sie lekarzy, szpitali a operacja :szok:, to juz w ogole masakra! Dziewczyny pomozcie cos, bo jak czytam o cc w internecie to chce zwariowac! Czy ktoras z Was miala juz cc wczesniej?
:-:)-:)-(

Witam w poniedziałek. Dzisiaj wyjątkowo nam humor dopisuje mimo że nie spałam od 3 (problemy ze snem;), był u nas Mikołaj i przyszedł wózek dla małej:) Mam nadzieję że też spędziłyście sympatycznie ten dzień.
Pozdrawiam:)

a mnie dupa boli :(( jakby mnie kto złał normalnie

Margoz a może ty niegrzeczną dziewczynką byłaś i Cię Mikołaj rózgą potraktował :))

Sunshine te staniki to była raczej taka ciekawostka od mojego doktorka, który już troche lat ma :)) To może jeszcze jego babcia nosiła :))
A na pas też raczej by się w ciazy nie decydowała. Jeszcze tyle uniosę, zresztą teraz wystarczająco dużo ciuchów mam na sobie ze względu na porę roku.

A ta Doula to fajny pomysł, taki uspokajacz w czasie porodu, tymbardziej, że będzie z Tobą w domu i sama powie kiedy już trzeba jechać. Na pewno bym się czuła pewniej i spokojniej mając taką osobę pod ręką.

Od kilku dni drga mi lewa powieka. Zwykle tak sie działo jak za dużo kawy piłam i brakło mi magnezu. Ale teraz wcinam 4xdziennie Asmag, nie piję kawy. Nawet mnie dzisiaj złapał skurcz w łydce rano też jak nigdy. Może mimo wszystko za mało tego magnezu?

Wybrałam sie dzisiaj do miasta autobusem. Jak wracałam to zanim skasowałam bilet to już wszystkie klempy siedziały jak kury na grzędach i udało mi się półdupkiem przysiąść przy jednej. Ale zmarzłam aż do teraz mam wypieki. Piję melczko z miodem. Oby to sie przeziębieniem nie skończyło. I jak zwykle siedze sama, buuuuuuu, mąż znowu w pracy do późna :((

witam u mnie cały dzien pada deszcz:szok:jak tylko wyszłam z domu całe buty mi przemokły troszke zmarzłam mam nadzieje ze nie skończy się katarem bo do tej pory się trzymałam. widze że w dzień ciekawe rozmowy się toczyły:tak: miłego wieczorku mamusie

reklama
Witam w mrozny poniedzialek, u nas dzis temp rano odczuwalna -21 tragedja!

Porod coraz blizej a przed nami ogromne decyzje. Pierw ajk bedzie chlopczyk musimy zdecydowac czy obrzezac? Crazy Mama jak zrobilas z chlopakami i czemu jesli moge zapytac? I drugi dylemat mam czy podwiazac jajniki. Bede miala cc takze przy okazij ale sama nie wiem. M mowi ze odemnie zalerzy ale on nie ma problemu isc na zabieg, nie chce zeby wszystko bylo na moich ramionach ale juz sama nie wiem po co on ma isc na zabieg jak ja juz bede. Takze ogromne decyzje przed nami. Czy ktoras z was wie ze to juz koniec z dziecmi? Jaka anty macie zamiar stosowac. Kusi mnie zabieg bo to by byla wspaniala wygoda.[FONT=&quot][/FONT]

Anja my chlopakow nie poddawalismy obrzezaniu.Jakos nie uwazam zeby to bylo konieczne.Chlopcy rozwijaja sie tak jak powinni w tej kwestii,bez infekcji i problemow.Swojej decyzji nie zaluje.Odnisnie srodkow anty to ja przed ciaza bylam na krazkach.Teraz jeszcze nie podjelismy decyzji.Moj mezus cos gdyba ze chce sie podwiazac ale ja jakos do tego przekonania nie mam bo uwazam ze jest za mlody i co bedzie jak ja za kilka lat walne w kalendarz a on pozna jakas fajna babeczke i beda chcieli miec razem rodzinke.On stwierdzil ze nawet jak tak sie stanie to uz bedzie mial 3 na utrzymaniu to mu wiecej nie trzeba ;) Zobaczymy wszystko wyjdzie w praniu.

Do góry