reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

hej dziewczyny :))
Przez 3 dni miałam migrenkę i zyć mi się nie chciało. Wczoraj nawet kompa nie odpaliłam, dzisiaj rano znowu bolało ale czuje, że mija. Mam trochę wyrzuty sumienia za każdym razem kiedy sięgam po tabletkę przeciwbólową ale wiem, że lekarze sami zalecają brać niż cierpieć co też nie ma dobrego wpływu na dziecko. Najgorsze jest to, że nigdy nie wiem po czym mi minie ten ból. Bo czasem zwykły relaksujacy prysznic pomaga, czasem kawka z cynamonem, posmarowanie amolem albo tabletka. Ja próbowałam wszystkiego w ciagu ostatnich dni. Każda z nas sie zmaga z jakimś bólem, ale stwierdzam, że te ciązowe które u mnie się zdarzają to nic z porównaniem do tych migren. 4 dni łupania w jednym miejscu młotem. Skrajnie wykańcza i świadomość, że nie można sobie niczym ulżyć. Żal mi mojej dzidzi bo jestem toalnie wyłączona, nie chce mi się do brzuszka gadać, wierce sie w łożku próbując znaleźć odpowiednią pozycję. NIe wyobrażam sobie opieki nad płaczącym dziekiem w takim stanie, karmiąc i nie mogąć wziąć środków ktore naprawde mogą usmierzyć mój ból. Dobra koniec narzekania.
Dzisiaj świeci u mnie słoneczko, nadzieja na lepszy dzień bo przez te kilka dni to mi się za nic nie chciało brać. Jeszcze nie mam syndromu wicia gniazdka ale to pewnie przez nienajlepsze samopoczucie w ostatnich dniach.

Kreskę na brzuchu mam, do pępka taką bladą a co jest pod pępkiem, huuu bez lusterka nie dostrzegę :)) Mąz mówi, że jest taka blada :)
Ja używam kremu Perfecta mama na rozstepy ale mi sie konczy i chcialam kupić jakiś nowy, mialam probkę Foliacti Pharmaceris i zapach mi sie podoba :) Rozstepów raczej nie widzę ale dookola pępka mam taką jakby siną pajęczynkę - to będzie to??

Anja i crazy mama fajnie macie z tym świętem dziękczynienia, taki przedsmak świat Bożego Narodzenia :)) My choinkę na pewno kupimy małą żywą na pare dni przed świetami. U mnie w domu zawsze się ubierało w dzień Wigilii ale ponieważ my również spedzamy swieta poza domem chce się nią nacieszyć wczesniej. Juz mam opcję jak ja udekorować. W srebrne aniołki i białe kokardki. Aniołki chce zrobic sama :))

We wtorek byłam pierwszy raz na zajeciach Szkoły Rodzenia, wiem, że jest osobny wątek ale nie ma co sie rozpisywać. Ćwiczenia takie sobie, wolę basen ale wierze, że przydatne i akurat było spotkanie z psychologiem, nastepne tematy myslę będą ciekawsze. Dostałam siatkę ulotek i min butelkę 125ml Avent wiec jeden zakup z głowy, zostają tylko duże do kupienia. Dostałam tez próbki kremu Nivea, Bubchen, Oliwki Hipp, żelu Dove dla mnie i kolejną saszetkę mleczka Lovelli, smoczek, czapeczkę. Fajnie, lubie takie drobiazgi :)

A i jeszcze jedno pytanie: od 27tc miałam kilka razy slady siary na bieliźnie, po nocy i w dzień. Teraz od dwóch tyg nie mam. Czy to jak sie pojawia siara ma związek z tym czy będę miała pokarm czy nie?

Miłego dnia wam życzę :))

Ostatnia edycja:
reklama
vikiigus fajnie ze przemawiasz ludzkim glosem. Niestety czytajac komentarze pod twoim artykulem widac golym okiem ze ludzi niereformowanych nie brakuje. Komentarz skoro ciaza to choroba to aborcja jest na nia lekarstwem powalil mnie na lopatki...

DorissŁ nie ma to nic wspólnego z pozniejszym pokarmem. Nie martw sie brakiem pokarmu, teraz to tylko taka próba dla piersi...po porodzie dostaniesz takiego przypływu pokarmu ze zobaczysz:-D

Anja i crazy mama fajnie macie z tym świętem dziękczynienia, taki przedsmak świat Bożego Narodzenia :)) My choinkę na pewno kupimy małą żywą na pare dni przed świetami. U mnie w domu zawsze się ubierało w dzień Wigilii ale ponieważ my również spedzamy swieta poza domem chce się nią nacieszyć wczesniej. Juz mam opcję jak ja udekorować. W srebrne aniołki i białe kokardki. Aniołki chce zrobic sama :))

)

Fajnie taki dlugi weekend ale u nas sie na zapowiada za wesolo. Wczoraj M mial wypadek ale na szczescie nic sie nie stalo tylko auro powaznie obite, takze musimy auto do mechanika zawiezdz i do wyporzyczalni sie wybrac bo niestety mieszkamy na przedmiesciach i bez auta to jak bez reki. Plus co bardziej mnie martwi Oli zlapala jakiegos wirusa i zaczela wczoraj wymiotowac i tak cala noc co jakos godzine. Mam nadzieje ze sie jej polepszy na szczescie pije ale dalej nic nie przyjmuje takze zobaczymy jak to sie skonczy. Dobrze ze za duzo snu nie potrzebuje bo dzis bym byla nie przytomna.

Jesli chodzi o rozstepy to nowych na szczescie nie mam. Nie uzywam zadnych specyfikow specyjalnych tylko balsam ktory uzywam zawsze. Sadze ze to wystarczy a jak bede mialy byc to i tak bede.

Widziałam dzisiaj zapowiedź "rozmów w toku" gdzie dziewczyny pokazują swoje rozstepy po odchudzaniu. Nie wiem czy ten program was pocieszy czy raczej zasmuci ale myślę, że żadna z nas tak po ciązy nie będzie wyglądała. Pare miesięcy po będziemy gładkie i piekne :)

witam się, dopiero teraz ale wcześniej miałam za dużo na głowie

na 10.10 wizyta u rodzinnego z bolącym gardłem no i bioparox mi przepisał, na szczęście to nie angina -przynajmniej jak na razie. Jem czosnek, piję gorące mleczko z miodem, masłem i ząbkiem czosnku więc mam nadzieję że jakoś to przezwyciężę. Jestem do poniedziałku łącznie na L4 (chciał mi dać aż do 3 XII ale powiedziałam że muszę do pracy iść na parę dni

Na 11 pojechałam na USG, pomijam fakt że weszłam ok 12.35 Całe badanie trwało ok. 10 min. Potwierdzenie że dzidzia to dziewczynka :) chociaż ja na tym prehistorycznym sprzęcie mało co mogłam wypatrzeć. Dzidzia wg usg ma ten sam wiek co wg okresu czyli 29t i 4dzień, więc termin nadal na 8 lutego jak w 13 tygodniu :)

Po wizycie zawiozłam zwolnienie do pracy (na L4 jest wskazanie do leżenia) i pojechałam na 14 po męża. Potem małe zakupy w tesco i do domku. Zjadłam kilka kanapeczek z chlebem alpejskim i czosnkiem (pychotka), choć teraz lepiej do mnie nie podchodzić :)
Położyłam się i podrzemałam troszkę a teraz czeka mnie kupa zmywania w kuchni :((((((

Pozdrawiam

vikiigus
widziałam ze artykuł na pierwszej stronie i ze tytuł jakiś dziwny..a komentarze ... ach.. nie przejmuj sie, na interii większość komentatorów to paskudne trolle .np ja jestem przeciwko aborcji i jak czytam komentarze pod artykułem typu prolife to mi sie włos na głowie jeży...
są ludzie którzy maja jakąś dziwna awersje do rodziny, dzieci i wszystkiego co sie z tym łączy... Nie wiem .. moze im kiedys w dzieciństwie zabrakło miłości ...

3-majcie sie,
spadam do moich chłopaków :)

Jtaudul fajnie ze w koncu mialas to badanie i ze coreczka zdrowa:-) Ja jak mialam scan w 20tyg to tez nic nie widzialam, dopiero na 4D dokladnie lekarz nam pokazal siusiaka i jajeczka :-D i zrobil zdjecie z dolu na dowod:-D:-D:-D
JA sowoja date biore na 18 z pierwszego usg. Jezeli chodzi o pomiary to ani na pierwszym ani na drugim ani na trzecim usg nie zgadzalo sie z data OM. Ciekawa jestem jak to bedzie w rzeczywistosci ;-)

Kuruj siejtaudul bo bedzie jeszcze zimniej. Na polnocy Uk spadl snieg i zamknietych jest juz ponad 100szkol , szok normalnie:szok:

sunshine przeciez oni ledwo snieg zobacza a juz paraliz i w ogole koniec swiata:baffled:. Pamietam w tamtym roku jako jedna z nielicznych przyszlam do pracy przy pierwszych opadach i dziewczyny sie nadziwic nie mogly jak ja dojechalam z drugiego konca miasta. Jak wracalam to na srodku ulicy staly porzucone samochody ( bo do mnie pod gorke) a my z mezem na zimoweczkach slalomem miedzy nimi:-p Lata praktyki w Polsce jednak czegos nas nauczyly :-)

reklama
vikiigus
widziałam ze artykuł na pierwszej stronie i ze tytuł jakiś dziwny..a komentarze ... ach.. nie przejmuj sie, na interii większość komentatorów to paskudne trolle .np ja jestem przeciwko aborcji i jak czytam komentarze pod artykułem typu prolife to mi sie włos na głowie jeży...
są ludzie którzy maja jakąś dziwna awersje do rodziny, dzieci i wszystkiego co sie z tym łączy... Nie wiem .. moze im kiedys w dzieciństwie zabrakło miłości ...

3-majcie sie,
spadam do moich chłopaków :)

no niestety tytuł na pierwszej stronie po prostu komercyjny jak wszystko dookoła - a komentarze niektóre- szkoda komentować :)

ale swój cel osiągnęłam - chciałam napisac coś co nas boli, tak żeby wszyscy mogli poczytac i się udało :)

a że kontrowersyjne - jak widac nawet wsród nas "wtajemniczonych", a co dopiero tych których sie w temacie gani...

Do góry