reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witaj Liberta i korzystaj z forum do woli, czasem potrafi naprawdę poprawić humor i podnieść na duchu w trudnych chwilach

a ja dzisiaj czuję się fatalnie, do okropnego bólu gardła doszedł kaszel, że aż płuca mi rwie, katar i ból głowy - wstałam przed 5 rano bo nie spałam prawie całą noc, pomyślałam że jak zrobię gorące kakao to może jakoś zasnę. Trudno było ale od 6 pospałam do 10. Biorę bioparox ale on strasznie gorzki jest. Staram się jesć dużo czosnku (wczoraj obrałam całą główkę i na kanapki z solą) dobrze że mąż zjadł ze mną to mu ten odór nie przeszkadzał bo sam miał :D

Przez okno widzę że słoneczko świeci więc życzę udanego dnia

reklama
Liberta witaj u nas, ja tu trafilam jakos we wrzesniu a dzis niewyobrazam sobie dnia bez zagladania tutaj ;)
viikigus wiem ze oni nas nigdy nie zrozumieja :( ja tylko nie chcialam aby mi wmawial ze jestem wyrodna matka i glodze swoje dziecko!, poza tym jak zdrowko?
jtaudul współczuje i zycze dużo zdrowia lecz sie i duzo lez! Mnie na szczescie tylko zostal niezbyt meczacy katar! ;)
A propo Sylwestra to chyba w domku, mąz do 15 pracuje wiec wiele zaplanowac sie nie da no i na daleki wyjazd bym sie juz nie zdecydowala...
A powiem Wam ze jak buszowalam wczoraj po tych hotelach spa to znalazlam sporo pakietow dla kobiet w ciazy, ech.... jak by mi tak mezus zasponsorowal taki relaksik :) marzenia ... ;) Buziaki aha i bylam na spacerku, mrozno ale bardzo milo!

sunshine przeciez oni ledwo snieg zobacza a juz paraliz i w ogole koniec swiata:baffled:. Pamietam w tamtym roku jako jedna z nielicznych przyszlam do pracy przy pierwszych opadach i dziewczyny sie nadziwic nie mogly jak ja dojechalam z drugiego konca miasta. Jak wracalam to na srodku ulicy staly porzucone samochody ( bo do mnie pod gorke) a my z mezem na zimoweczkach slalomem miedzy nimi:-p Lata praktyki w Polsce jednak czegos nas nauczyly :-)

Wiem Polis :-) ja w zeszlym roku niestety nie dojechalam do pracy. W londynie autobusy staly na srodku ulicy i w ogole nie jezdzily a pociagi co jakis czas przepelnione, metro zreszta tez nie jezdzilo na niektorych liniach :tak:, wiec gdybym tak czekala to bym dojechala chyba po poludniu :-D Dwa lata temu tez mialam taki problem. UK w ogole nie jest przygotowana na zime, w zeszlym roku bylo zle w tym ma byc podobno jeszcze gorzej i wcale mi sie nie wydaje ze sa na to przygotowani :-) W polsce o ile sie orientuje trzeba zmieniac opony na zimowe a tutaj nie, dlatego maja takie problemy z malymi goreczkami :-D

Nixie juz pare razy czytalam ze masz bole w kroczu, ja przyznam ze jeszcze nie mialam ani razu ..jedynu bol jaki mam to jak mnie synus kopie w jednym miejscu i czuje siniaka i jak sie rozciagaja miesnie...czasem jak dlugo chodze to zaczyna mnie na dole troche brzuch bolec bo wydaje mi sie ze on mocno do przodu urosl i nie ma zadngo wsparcia :tak:

U nas sloneczna pogoda ale bardzo mrozna ,
zycze milego dzionka

witam w słoneczny piątek :-)
witaj Liberta :-)

a ja dziś zrobiłam sobie króciutki spacer, tzn. króciutki, jeśli chodzi o dystans, ale czasowo, to zajął mi prawie godzinę - tak wolno szłam. Z domu musiałam wyjść, bo czułam się niedotleniona, poza tym chciałam trochę rozchodzić moją pachwinę, bo mnie boli małpa jedna. Najgorzej jak śpię, ciągnie aż po całej nodze. I to ta nieszczęsna lewa strona, na której niby najlepiej spać. A ja dziś spałam na prawej, bo leżenie na lewej potęgowało ból.
Właśnie zauważyłam, że mi begonia padła na balkonie od mrozu :/ Trudno.

Witam mamusie !

moja ciąża przebiega książkowo aż do przesady, przeczytałam gdzieś, że w ostatnich dwóch miesiącach mogą pojawić się skurcze łydek i proszę przedwczoraj złapało mnie w lewej łydce, a dzisiaj w prawej...

pierwszy raz w życiu miałam skurcze w łydkach, leżałam i zastanawiałam się, czy tak boleć będą skurcze porodowe :-)

macie jakieś sposoby aby uniknąć skurczów? nie tylko to jest bolesne gdy złapie, ale potem ciężko mi się chodzi :-(

POMOCY !

Witam wszystkie mamy które rodzą w lutym 2011 i nie tylko.
Dołączam do was dopiero dzisiaj, ale lepiej późno niż wcale a termin mam na 26 lutego ;)
Ja mam na ten sam dzień :)
A z której części Polski jesteś?
Witam mamusie !

moja ciąża przebiega książkowo aż do przesady, przeczytałam gdzieś, że w ostatnich dwóch miesiącach mogą pojawić się skurcze łydek i proszę przedwczoraj złapało mnie w lewej łydce, a dzisiaj w prawej...

pierwszy raz w życiu miałam skurcze w łydkach, leżałam i zastanawiałam się, czy tak boleć będą skurcze porodowe :-)

macie jakieś sposoby aby uniknąć skurczów? nie tylko to jest bolesne gdy złapie, ale potem ciężko mi się chodzi :-(

POMOCY !
Ja miałam trochę takich skurczy czy skurczów pod koniec poprzedniej ciąży i kilka razy w życiu przed, więc faktycznie bardzo to bolesne - ale poród to inny ból...
Polecam potas plus magnez. Niedobory i tego i tego wpływają na częstsze skurcze.

Witam mamusie !

POMOCY !

ja się ze skurczami borykam już ze 3 miesiące, faktycznie niefajna sprawa, ale jeśli bym miała wybierać skurcze w łydkach a bóle porodowe to wybieram te pierwsze hehehe :)))))
łykam magnez i trochę pomaga, no i mój T mi nogi masuje, ale chyba miną dopiero po porodzie

Soniu na mnie swietnie dziala kiedy zlapie mnie skurcz wyprostuje noge i przyciagam palce do siebie, albo prosze o to meza, skurcz odchodzi jak reka odjal a potem nie ma bolesnosci miesni ktore czesto zostawaly po skurczu! Wyproboj ;)

Soniu na mnie swietnie dziala kiedy zlapie mnie skurcz wyprostuje noge i przyciagam palce do siebie, albo prosze o to meza, skurcz odchodzi jak reka odjal a potem nie ma bolesnosci miesni ktore czesto zostawaly po skurczu! Wyproboj ;)
tak to jest najlepszy sposób na skurcze,żeby przyciągnąć palce do siebie, wtedy szybko przechodzi:)

reklama
Glukoza jednak w normie uff... Po 2h miałam 115. Więc nie muszę się stresować, że położą mnie przed porodem w szpitalu w innym mieście (tu tak robią, nie wiem czemu).

Do góry