reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

hej. u nas bardzo ponuro i pada. dzieć w ostatniej pieluszce, a męża od godziny nie mogę po nie wysłać ;/ Leń patentowany...
a mnie od wczoraj boli cała noga, od stopy do pośladka - co to moze być? ucisk na jakiś nerw? nie miałam tego poprzednio...

reklama
Anulka ja tak miałam dwa tygodnie temu całą sobotę tak mnie noga bolała, niestety od mojej lekarki nic się nie dowiedziała, bo miała zły dzień jak mnie przyjmowała i tylko na mnie nakrzyczała, że może mi wypisac skierowanie do szpitala i tam będą szukac przyczyny. wydaje mi się, że tak jak piszesz, może dzidziuś tak ci się ułożył że gdzieś uciska na jakiś nerw, ale jakbyś wiedziała coś więcej to napisz bo sama jestem ciekawa.

Anulka ja tak miałam dwa tygodnie temu całą sobotę tak mnie noga bolała, niestety od mojej lekarki nic się nie dowiedziała, bo miała zły dzień jak mnie przyjmowała i tylko na mnie nakrzyczała, że może mi wypisac skierowanie do szpitala i tam będą szukac przyczyny. wydaje mi się, że tak jak piszesz, może dzidziuś tak ci się ułożył że gdzieś uciska na jakiś nerw, ale jakbyś wiedziała coś więcej to napisz bo sama jestem ciekawa.
U ginekologa będę dopiero za dwa tyg, bo w przyszłym całym jestem sama w domu, więc muszę przenieść o tydzień. Ale spytam go na pewno :) No chyba, zeby mnie w ten czwartek miał przyjąć ale to badań nie zdążę zrobic...
miłego dnia dziewczęta :)

Czesc DziewczynkI!
U nas dosyc słonecznie, ale chłodno, zawiozłam mezusia do pracy i pije herbatke, oczywiscie podjadajac czekoladowe cukierki - ostatnio michałki :) a waga leci jak oszalala potem.... ;) dzis wybieram sie do lekarza, az ciekawa jestem co u małej, poza tym w odwiedziny do kolezanki i jej 5 tygodniowego malenstwa, wiec bede w biegu prawie caly dzionek,
A propo spania odpukac, jedno siusiu i spowrotem do lozka, wczoraj to nawet pospalismy do 9 ;) ale jednak zeby zasnac to sie trzeba troszke naprodukowac bo mala wybredna i kazda pozycja zla ;) Milego dnia Wam zycze i duzo energii!!
Ja też chce już luty..............

hej. u nas bardzo ponuro i pada. dzieć w ostatniej pieluszce, a męża od godziny nie mogę po nie wysłać ;/ Leń patentowany...
a mnie od wczoraj boli cała noga, od stopy do pośladka - co to moze być? ucisk na jakiś nerw? nie miałam tego poprzednio...

Anulka77 - na 99% rwa kulszowa, spowodowana uciskiem na nerw kulszowy i w naszym przypadku na 100% uciska dzidzia- ale tak jak dziewczyny pisały najlepiej jak lekarz ci się określi w temacie.
"Rwa kulszowa to ostry, bezlitośnie przeszywający ból, który początkowo może być odczuwany na wysokości pleców, stopniowo przemieszczając się wzdłuż pośladków i bioder, by po tylnej części nogi dotrzeć aż do stopy" W ciąży niestety to się często zdarza.
Ja w połowie ciąży miałam problem z chodzeniem - teraz na szczęście malutka zmienia pozycje i rzadko boli - a to co pisujesz to ja niestety mam poza ciążą, bo mam cały kręgosłup nadmiernie wyprostowany, co niestety w przypadku kręgosłupa oznacza, że jest źle :(

aby łagodzić objawy rwy kulszowej najlepsze są delikatne ćwiczenia rozciągające- przed ciążą chodziłam na siłownię i jest taka maszyna, gdzie po prostu w siadzie odwodzisz i przywodzisz nogi - więc najlepiej po prostu wykonywać różne wymachy - oczywiście w ciąży to zależy od naszych możliwości i lepiej skonsultować z lekarzem. Pomaga też ciepło - jak kto ma może do nogi przykładać podgrzewaną poduszkę - ja np nagrzewam w mikrofali choćby szklankę i przykładam - tylko nie do brzucha! - tak jak pisałam najlepiej zapytać lekarza jak łagodzić. Poza ciążą jest wiele sposobów na łagodzenie za pomocą farmakologii- niestety w ciąży za duże jest zagrożenie dla płodu, by stosować takie rozwiązania.
Nieraz piszą , że w ciąży najlepiej jest spowodować by dziecko zmieniło po prostu pozycję , bo jak przestanie na nerw uciskać- przestanie też boleć.
Pozdrawiam:)

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny po tak długiej nieobecności:):-)
kurde tylko 1,5 tygodnia mnie nie było a Wy tu nadrukowałyście ze 30 stron, ciężko Was nadrobić:tak:

napisze co u mnie, więc byłam Polsce na badaniach, niestety mam problemy zdrowotne z wątrobą i musze mieć cesarke, żyły w wątrobie płyną u mnie w inną stronę niz u innych ludzi i są powiększone, dlatego taki ogromny wysiłek jak przy porodzie naturalnym mógł by spowodować krwotok, więc dla mojego bezpieczeństwa lepiej zrobić cc.Ale dodatkowo musze jeszcze porobić inne badania bo niewiadomo jak wątroba pracuje w czasie ciąży i moge wylądować w szpitalu:(

pozatym z moim maluszkiem wszytko dobrze, robiłam test na glukoze, powiem Wam ze nawet to było znośne, dało się wypić, ale akurat dla mnie zabrakło cytrynki:( najważniejsze że wyniki wyszły ok:-)

hemoglobine mam znowu słabą, łykałam 3 tyg żelazo w płynie, i nic to nie pomogło wręcz mam gorsze wyniki niż wcześniej bo 10,1 i znowu łykam żelazo ale tym razem w tabletkach.

Witam nowe lutówki:) miłego dnia mamuśki:-D

Hej dziewczyny

pogoda nas nie rozpieszcza, u mnie od rana padało - teraz jest mała przerwa bo widzę że znowu ciemna chmura nadciąga :szok: brrr

Spać ciężko, brak dogodnej pozycji i noc się przez to dłuży co korzystne nie jest.
Na siku ostatnio w nocy nie wstaję - budzik mam na 6:40 nastawiony i wytrzymuję do końca raczej bez problemu.
Wczoraj kupiłam wkładki laktacyjne bo po dwóch nocach miałam plamy siarkowe więc już pora zacząć się zabezpieczać :D
Wczoraj wieczorem miałam fazę na wypieki i zrobiłam napoleonkę wg przepisu który podałam w wątku do tego przeznaczonym... Nie chwalę się ale wyszło po prostu przepyszne !!! Poczęstowałam dziewczyny w pracy i zaniosłam kawałek szefowej - wszystkim bardzo smakowało :) mnie również :-D Polecam ten przepis - robiłam ją ok. 1h i 10min więc jeszcze znośnie.

Maleństwo kopie bardzo mocno, szczególnie teraz gdy jestem po kanapeczkach i kisielku :D

Spokojnego dnia dziewczyny !!!

cześć dziewczynki, przyszłam się z wami zapoznać, wczoraj tu dołączyłam bo też w lutym będę witała mojego pierwszego synka :)
życzę miłego dnia

reklama
Czesc dziewczyny a ja po wizycie u lakarza wyniki w normie,dzis nie bylo USG ale za to słuchaliśmy tętno dzidzi i biło bardzo głośno:)z czego się bardzo ciesze a u nas za to ładna pogoda ,świeci słoneczko nie ma wiatru ale znów to cisnienie mam dziś niskie 100/70 i słaba jestem.

ticker.php

ticker.php

Do góry