reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

wlasnie tak chce dopasowac by w jednym i drugim jezyku bylo fajne, chodz zapisze po angielsku tak jak Olivke zapisalismy przez V
Chodz jelsi chodzi o dziewczynke to ostatnio spodobala sie nam Emma, moja mama przerazona ze co to za imie, wsumie nie Polskie ale latwo sie wymawia po Polsku
U mnie tesciowa sie uparla ze Oliver to nie po polsku i jeszcze nie blogoslawione ani swiete imie wiec obaj maja po 2 ale pisane po polsku dla uspokojenia skolatanych nerwow babci.Oliver Piotr i Jakub Pawel.Teraz znowu stawiam na swoje z Gabriella Victoria natomiast mojemu mezulkowi tez wczoraj wpadlo nie wiadomo skad Emma Becky ??
Co by nie bylo to ja bede sie meczyc przy porodzie i tak zostanie na Gabrysce :p

reklama
Anja ale jak Jakub brzmi tak samo po pol i ang? i miałby być Jacob czy właśnie Jakub?

Crazy mama, no mój jest 5.04 ale w tym wieku to juz mała róznica :-)

Dziewczynki!
Bedzie kolejna kobietka - Paulinka, lekarz potwierdzil, zero siusiaka, jednak mamusine przeczucia sie spelnily ;)
Wazy 400g, chyba jest dosc duza i wszystko jest oki :) kolejna wizyta 13 pazdziernika ;)
Co do ruchow to dzis np jest malo ruchliwa, chociaz na usg skakala jak nie wiem wiec pewnie to jeszcze malo czujemy :D
Buziaki dla Was!

ale ja nigdzie nie napisalam ze brzmi tak samo tylko ze w jednym i drugim jezyku jest fajne
i bedzie Jacob, wkoncu tutaj zyjemy chodz polacy beda mowic Jakub, czy na poczatku Kubus
Ja mam na ulicy sporo dzieci i po pewnym czasie i kilku wspolnych zabawach amerykansko-wlosko-irlandzkie dzieciaki zaczely wolac do chlopakow "Kuba" i "Olek" tak jak to robimy my ;)

reklama
witajcie
i kolejny deszczowy "nicsięniechcerobić" dzień
ligotka, witaj wśród mamuś córeczek :)))
moja mała już 3 dzień mało aktywna jest, kopnie ze 3 razy na dzień, a tak nie wiem, w kimonko uderza czy leniwiec się zapowiada :)))

Do góry