reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja rowniez polecam ksiazki Leszka Talko...Dostalam od meza 2 ksiazki...Dziecko dla poczatkujacych i Dziecko dla Sredniozaawansowanych...sa swietne.
Pisze rowniez pelne humoru felietony w Dziecku :-)

reklama
Ewitko ja nie twierdze ze szkola rodzenia nie pomaga.Moze i w pewnym stopniu tak.Ja w kazdym badz razie sie nie wybieram ale bede trzymac kciuki za powodzenie waszych lekcji.

A tak z innej beczki czy ktoras z was ma moze krotka szyjke.Mnie lekarka uswiadomila teraz w trakcie 2 ciazy i straszy mnie szybkim porodem(rozwarciem), mimo ze blizniaki wynosilam prawie do konca (ponad 38tyg.).Fakt ze z 2cm do 8cm doszlo w niecale 3 godziny przy 1 porodzie skojarzylam sobie dopiero teraz.Cos czuje ze w lutym jak spadnie snieg to moge byc ta mamusia co rodzi w samochodzie na autostradzie bo do szpitala kawalek(tym bardziej zima)Hihihi.

Ja mam i miałam szyjke normalna i zamkniętą do ostatniej wizyty u gina (kilka dni chyba 5 przed porodem) a rozwarcie z 2 do 10 przy moim pierwszym porodzie zajęło jakieś 15-20 min (na szczęscie maż mnie zdażył dowieźć do szpitala), a moja kolezanka z rozwarciem na 2 cm chodziła kilka dni i też miała w ciązy skróconą szyjkę, więc chyba jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Zresztą kazdy poród jest inny i tego się boje, bo ja bym chciała taki jak ostatnio, tylko bez cięcia krocza i popekania :-).

"Dziecko dla odważnych" sklada się z trzech ksiażeczek: Dziecko dla początkujacych, zaawansowanych i jeszcze jedną, nie pamietam tytułu.

Ostatnia edycja:
dziewczyny tak z innej beczki, śledzę tą stronę gdzie jest głosowanie na to pudełko Ani. Zdjęcie prowadzi ale dogania je jakiś kibic Wisły a fajnie by było gdyby ta Ania wygrała, więc jak pamietacie to klikajcie codziennie na pudełeczko....

Dziewczyny no włąsnie klikajcie. Ania musi wygrać . porozsyłajcie link gdzie się da. Teraz mamy pierwsze miejsce i niech tak zostanie.
http://www.twojepudelko.pl/polusia/

Dziewczynki bardzo mocno polecam 3 części książki.Autorka nazywa się Rebecca Ecler, A to tytuły:
1.Wpadka
2.Padam na twarz
3.Dzikie dzieciaki
Książki są napisane z humorem naprawde kobieca fajna opowieść. Polecam gorąco;D

Cześć mamusie:)

Musze się pochwalić, że będę mieć SYNKA!!!
Byliśmy wczoraj u lekarza i powiedziałam mu, że przyśniło mi się, że urodziłam dwóch chłopców, więc on na to że musimy to sprawdzić :) Chociaż to nie była wizyta z USG sprawdził i zaznaczył nam sisiorka na zdjęciu :))))))))) z Olkiem miałam tak samo-przyśnił mi się chłopiec, więc USG tylko to potwierdziło. Normalnie prorocze sny.... Chociaż jeszcze trochę marzę o różowych sukienkach :)
Za 4 tygodnie będę mieć dokładniejsze USG, więc może to jednak była pępowina-chociaż lekarz nie zostawił mi żadnych wątpliwości....

reklama
Vive gratuluje chlopca.Skoro masz prorocze sny to moze ja bym ci sie przysnila dzisiaj, w koncu bym wiedziala co tam we mnie mieszka;-)

A tak w ogole to tak mi sie dzisiaj dobrze spalo ze zaspalam do pracy, obudzila mnie kolezanka ktora mialam zmienic. Oczywiscie wszystko w biegu i wpadlam do pracy 45 minut spozniona:zawstydzona/y: Na szczescie zdarzylam przed szefem bo by mi glowe zmyl jak nic.

Milego dnia.U mnie za oknem mgly okropne, zyc sie nie chce:no:

Do góry