reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

moniabir ale nie stresuj się wizyta, zobaczysz swoje maleństwo, które juz jest spore :tak: wzruszysz się i usłyszysz, ze wszystko jest dobrze, na pewno :tak:
ja nie mogę się doczekać wizyty a jeszcze 2 tygodnie :sorry2: ogólnie to współpracuję z moim synkiem, często się rusza, puka do mnie, albo tak się układa, ze mój brzuszek jest zniekształcony i zastanawiam się czy to widać zarysy dzidzi :zawstydzona/y::-) ale przez to jestem spokojna

reklama
Uff Sonia dzięki na uspokojenie. No more wędzonych ryb a jeszcze mam łososia w lodówce, pyszny był ale to mąż będzie się nim dzisiaj delektował :) Chociaż tak naprawdę to nawet w tym małym kawałku mogła się kryć listeriozalna zaraza grrrrrr...... Muszę wyluzować bo zwariuję.
Moniabir ja też sie wczoraj stresowałam trochę przed wizytą ale po badaniu byłam taka happy, że chciałam wszystkim dookoła opowiadać jaka ta nasza dzidzia duża już, nózki ma długie więc jeśli to dziewczynka jest szansa, że rośnie mi w brzuszku modelka :))

A ja nie czuję jeszcze ruchów, ale chyba mam jeszcze czas, brzuch jest mały i ogólnie mam stresa czy wszystko na pewno ok. Wgłębi serca czuję, że musi być dobrze, ale czasami przelatują mi takie czarne myśli, ale do jutra muszę być dzielna, wizyta raniutko więc wszystko się okaże.

A jeszcze ta wędzona ryba.

Hej dziewczyny.
Ja juz oddelegowałam całą 4 do szkoły,juz 2 razy musiałam złazić i włazić na 3 pietro,a i jeszcze 2 razy muszę iść.:(Ledwo żyje,a pan doktor kazał oszczędzający tryb życia prowadzić:) Jutro idę do niego na 11 to pewnie dostanie się opierdziel.
jeszcze muszę za tymi książkami polatać po księgarniach:(

agunia, ja to chyba swoim dzieciom w antykwariatach albo na allegro będę ksiazki kupowała, moze tez tak spróbuj? szkoda kasy trochę

Hejo dziewczynki ja właśnie wróciłam od lekarki i powiedziała mi że gardło mam zaczerwienione ale nie tak strasznie i przepisała mi bioparox i witaminke c. Biorę się teraz za obiadek. robię zupkę botwinkową bo zerwałam świeżutką z ogródka i placki ziemniaczane bo mam na nie ochotkę;D

Czesc dziewczynki :-)
pisze zebyscie o mnie nie zapomnialy :-)
moj przedszkolaczek juz drugi dzien w przedszkolu, zadowolony jak nie wiem co.... powiedzial mi dzisiaj ze moge pozniej po niego przyjsc jak chce... wczoraj odebralam go o 12.00 bo mialam stresa jak sie trzyma... dzisiaj pojde kolo 13.30 :-) ale wiecie co... jakos mam wyrzuty sumienia, ze ja siedze w domu a onj w przedszkolu :-( wiem ze dla niego lepiej, ma kontakt z dziecmi, czegos sie nauczy ale jakos zle sie z tym czuje....wczoraj normalnie myslalam, ze zrezygnuje z przedszkola, ogarnely mnie watpliwosci, caly wieczor przeplakalam ze jestem zla matka...ehhh sama nie wiem... a co wy o tym sadzicie??

dziewczynki doradzcie, bo zadzwonila do mnie kolezanka z prośba, czy nie mogłabym pomóc przy takim wydarzeniu weekendowym organizowanym przez UE dla małych dzieci, jezdzenie jakimś małym samochodzikiem, pokaz jak przechodzić przez zebrę, wszystko połaczone z zabawa w których biora udział, 10 zł za godzinę nie duzo, ale zawsze i sobota niedziela od 10 do 17tej, myślicie, ze dam radę, nie padnę tam ? ;-)

reklama
agunia pewnie nie jest łatwo przy dzieciach ale faktycznie oszczędzaj się kobietko....
moniabir ja też myśle o tej rybie :/ chyba nam się będzie śniła..... kurcze aż mnie żoładek zaczął mulić, ale to chyba po śniadanku i tabletkach, lekarz kazał mi brać nospe rano i magnez 4 razy dziennie, żołądek je pewnie trawi.....
Właśnie zauważyłam na suwaczku, że jest opis, że dziecko waży około 150g a wczoraj usg wykazało, że moje waży 260g - spore
a i jeszcze moniabir co do ruchów to jak wczoraj lekarz zapytał czy już czuję i potwierdziłam to zrobił dziwną minę i mówił, że o miesiąc za wcześnie, a przecież ogólnie się mówi, że juz między 16 a 20 zaczyna się czuć, czasami myśle, że on jakiś nie dzisiejszy jest.....

Do góry