reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Mieszkam póki co w Irlandii. Cieszę się, że mogę chodzić prywatnie, bo inaczej bym się chyba zamartwiała co i jak z dzidzią.
Dziewczyny, czy któraś z Was używa może adapter do jazdy samochodem? Chodzi mi o coś takiego CLIPPASAFE ADAPTER PASÓW DLA KOBIET W CIĄŻY (1186616323) - Aukcje internetowe Allegro . Dużo jeżdżę autem, więc chyba się przyda.
mnie się wydaje, że to zbędny zakup! Ja też sporo jeździłam samochodem do 9 miesiąca i dolny pas pod brzuchem trzymałam i czułam się bezpiecznie i było mi wygodnie.

reklama
Witam Dziewczyny, wpadłam tylko się przywitać. Tak dużo piszecie, że nie sposób Was nadrobić po kilkudniowej przerwie. Byłam na badaniach już ponad tydzień temu. Lekarz niestety nie potwierdził nam jeszcze naszych "córeczkowych" podejrzeń :-D ale Maleństwo zdrowe, więc nie ma nic ważniejszego. Też już mogę pochwalić się ruchami mojego Dziecka.
Za 2 godziny zmykam spać, ale póki co jestem w pracy na nocnej zmianie. Po urlopie bardzo się rozleniwiłam i w pracy szło jak po gruzie, ale na szczęście zebrałam się już do kupy i o dziwo nawet nocki dobrze znoszę. Postanowiłam, że jeszcze cały wrzesień będę pracowała na nocki, dopiero później dam zaświadczenie o ciąży. Choć tak nieśmiało się przyznam, że chciałabym pracować do połowy października, a później zmykać na zwolnienie, bo i tak będzie nas nad stan w pracy.
Miłego dnia :-)

clauditka gratuluję synka!

Rutkosia świetne wieści! super, że maluszek zdrowy!

Natasza super, że dzidzia zdrowa! wiadomo to najważniejsze! Jak do tej pory na forum same chłopaki, więc masz dużą szanse na dziewczynkę, w końcu jakaś panienka na forum musi się pojawić:)!

To państwowe usg to naprawdę...2 minutki bo im się spieszy, badanie nie dokladne, jak to dobrze, że można sobie pójść na usg prywatnie, wtedy wiadomo całkiem inne podejście do pacjenta, superdokladne badanie, szkoda, że tak nie ma na codzień w przychodniach.

Ja na razie jeszcze nic nie kupuję bo dalej chudnę wczoraj pani w przychodni była w szoku jak mnie ważyła myślała, że waga się popsuła. Wczoraj pierwszy raz założyłam swoje spodnie ciążowe i są takie luźne że zaczęły mi z tyłka spadać, wiec z zakupami jeszcze troszkę się wstrzymam, ale te sweterki są śliczne, szczególnie podoba mi się ten niebieski zawiązywany z boku, gdybym tylko miała w tym miesiącu trochę więcej kasy to pewnie bym się na niego pokusiła, no ale trudno może w przyszłym miesiącu.

Ja niestety jestem trochę zdołowana po wczorajszej wizycie, pani doktor nie była zadowolona, że w szpitalu kazali mi łykać furaginę, ponieważ stwierdziła, że ona raczej nie jest za takimi mocnymi lekami w tak wczesnej ciąży no i zasiała we mnie ziarenko niepokoju, czy aby z maluszkiem wszystko jest ok, niby uspokajała, że nie powinnam się martwic, ale ja dalej się niepokoje, zwłaszcza, że dowiedziałam się również, że bakterie e coli i gronkowiec mogą spowodować poronienie :( więc muszę bardzo na siebie uważać. Dostałam też skierowanie na powtórzenie badań, bo to co dostałam ze szpitala nawet nie można nazwać wypisem, brak tam informacji o tym w jakim szpitalu lezałam, jak długo, jakie leki miałam podawane, no kompletnie nic tam nie ma, dosłownie wypis wygląda tak jakbym go sama w domu napisała i wydrukowała, ach ta nasza ,,służba zdrowia".

witam dziewczyny w czwartkowy poranek
chyba i ja poczułam łaskotanie w brzuszku i delikatne stuknięcia :)))
plamienia minęły, z czego też się cieszę
jeszcze tylko te wymioty niech miną bo już mnie wymęczyły tyle czasu

Dzien dobry babeczki. U mnia angielska pogoda. Od 3 dni leje a mi cisnienie leci w dol tak , ze nie wyrabiam. Codziennie boli mnie glowa, wczoraj musialam urwac sie z pracy bo nie dalam rady wysiedziec tak sie zle czulam. Poza tym ogolnie jestem zmeczona i zaczynam kombinowac kiedy tu zadzwonic i powiedziec ze nie przychodze i poprostu zostac caly dzin w lozku.
Konczy mi sie tez garderoba i pasowalyby jakies wieksze zakupy ale na to to sie chyba wybiore do Londynu bo tam wszystko na jednej ulicy i mozna szybko obleciec. Przy okazji odwiedze kolezanke bo jej wieki nie widzialam.
Strasznie mi sie spodobaly te sweterki na allegro i zastanawiam sie czy sobie nie kupic, tylko ze ja nie jestem za wysoka nie wiem jak to bedzie na mnie wygladac.
Milego dnia, ja w poludnie mam 2 godziny jazdy a pozniej do pracy. Na razie ratuje sie kawa bo mi glowe rozsadza.

Witam i ja w czwartkowe przedpołudnie:-):happy::-D
Cieszę się, że Wasze wizyty przebiegły dobrze i z dzieciaczkami wszystko ok:happy2:to bardzo pozytywnie na mnie wpływa
Zaraz zabieram się za smażenie racuszków z jabłuszkami a potem wymyśliłam sobie sesję zdjęciową z udziałem mojego brzuszka....mam nadzieję, że mąż znajdzie dla nas chwilę czasu i popstryka nam jakieś fajowskie fotki.
Życzę miłego dzionka dziewuszki, dobrego samopoczucia i kolejnych dobrych wieści:-):tak::happy::nerd::-D:happy2:

claudia ja płaciłam u frydy w sosnowcu jak robiłam kiedyś 40zł za toxo i 40 za cytomegalie, ale z tego co wiem "diagnostyka" jest lepsza pod kątem jakości, ja wprawdzie nie robiłam w tym gabinecie toxo tylko bete na potwierdzenie jeszcze w czerwcu, ale na teatralnej w katowicach w takiej mini prywatnej przychodni nie powinno byc z tym problemu i dla nich diagnostyka wykonuje analize :-)

witam sie dziewczyny już ( o matko jak ten czas leci) czwartkowo, lece do pracy, później was podczytam co od wczoraj naprodukowałyście :-)

hej dziewczyny

Co do dentysty to własnie wczoraj byłam na wizycie. Ale ponieważ wcześniej strasznie wymiotowałam (a długi czas miałam przerwę, ale chyba dzidzi bounty nie zasmakował) to powiedziałam dentystce o moich obawach, że gdy zacznie mi długo robić coś w buzi może mi się zrobić niedobrze. Z tego powodu zrezygnowałyśmy z robienia czegokolwiek, tymbardziej, że mam do zrobienia tylko 7 i 8 ząb więc musiałaby mi się chyba cała wpakować w paszczkę :)) Mam przyjść za miesiąc kiedy powinno już być lepiej. Wcześniej tylko wspomniała, że w I trymestrze tylko nic nie robią, ale normalnie kobieta w ciąży może przyjąć znieczulenie, ale dają też słabsze, ginekolog też mi to potwierdził. Wszystko zależy od tego jak kobieta się czuje i czy przyjmuje jakies leki.

Fajne te sweterki z allegro. Fakt chłodno się robi, też muszę pomyśleć o jakiś nowych ciuszkach, zwłaszcza kurtce bo sweterki jeszcze jakieś będe miała z tych co nosiłam. No i spodnie muszę jakieś kupić bo na razie mam tylko jedną parę jeansów ciążowych, bardzo wygodne.

reklama
Do góry