reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Cześć dziewczyny

Ja się dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka za miesiąc. Ale to i tak nie wiadomo, bo czasem się dzidzia tak zasłoni, że się nie chce ujawnić.

DorissŁ znam ten ból - nie przespane noce to u mnie teraz norma a potem odsypiam do 11.

Dziewczyny u mnie energia nie chce wrócić, ja mam ciągle niskie ciśnienie, głowa mnie boli teraz codziennie. Zaczęłam pić trochę kawy coby sobie podnieśc ciśnienie, ale średnio mi smakuje, bo smak się zmienił.

No i sobie uświadomiłam jeszcze, ze ja nie mam ciuchów na chłodniejsze dni - okrycie wierzchnie - w swoją kurtkę się nie zapnę, brzuszek urósł:-) Nie mam też jakiś bluzek na dłuższy rękaw i sweterków. Czas pójść na zakupy.

reklama
Witam się i ja środowo:-):happy::-D
Rutkosia główka do góry-będzie dobrze-nie denerwuj sie kochana, bo Roszek też będzie poddenerwowany a po co Wam niepotrzebne stresy - zobaczysz będzie wszystkow jak najlepszym porządeczku:happy: pochwal się jak było na wizycie
Polis przeczytałam w swojej książeczce "Ciężarówką przez 9 miesięcy", że krwawiące dziąsła w ciąży to normalna sprawa. Winny jest temu podniesiony poziom progesteronu i estrogenu we krwi. Hormony te powodują rozpulchnienie dziąseł i podwyzszenie ciśnienia krwi w naczynkach krwionośnych znajdujących się na styku zębów i dziąseł. To z kolei zwiększa podatność tkanki na uszkodzenia podczas jedzenia i szczotkowania zębów. Zalecane jest myć nasze kły szczoteczką do zębów z miękkim włosiem oraz nitką dentystyczną. Należy również dbać o dostarczanie naszemu organizmowi wymaganych dawek wapna, wit C i innych substancji odżywczych. Unikać należy "ciągnącego się" jedzenia, lepkich słodyczy oraz takiego które może łatwo utknąć między naszymi zębami i doprowadzić do stanu zapalnego:tak:

No właśnie też miałam napisać, że wit. C pomaga na krwawiące dziąsła, więc dobrze jeść pokarm bogaty w wit C. No a wapń wzmacnia, teraz dużo potrzebne jest nam wapnia jak tworzy się szkielet u dzidzi.

Witam
Mdłości chyba powoli odpuszczają, wczoraj był pierwszy wieczór od nie pamiętam kiedy bez nich. Z rana szybciutko coś zjem i odpuszczają i w końcu jest trochę lepiej. Za to pokłóciłam się z mężem i mam go normalnie dość, ostatnio robi wszystko aby mnie zdenerwować i robi takie rzeczy, po których zawsze były kłótnie. Odnoszę wrażenie, że niestety robi to celowo, a ja mam dość jego i wszystkiego wkoło. Chętnie bym wróciła do pracy chociażby dla zmiany otoczenia, bo teraz wiecznie siedzę w domu sama, no na szczęście mam swoją maleńką suczkę, nie a do kogo sowa powiedzieć, a jak wraca M z pracy to jest jeszcze gorzej. Strasznie mnie to męczy psychicznie.
Przepraszam, rozpisałam się nie na temat.

na razie jedynie w moich przeczuciach :))

tak jak w moich, choć pani doktor nie na stówe ale na 8 dych stwierdziła, że chłopak :p ja "ogonka" nie widziałam, więc nie wierzę jej tak na słowo :p

No właśnie też miałam napisać, że wit. C pomaga na krwawiące dziąsła, więc dobrze jeść pokarm bogaty w wit C. No a wapń wzmacnia, teraz dużo potrzebne jest nam wapnia jak tworzy się szkielet u dzidzi.

dziewczyny ja sie boję, że mi się zęby posypią po ciąży, moja mama tak miała, ja już teraz pomimo mocnych zębów nie jestem z nich zadowolona, wiecie może jak sie ustrzec przed tym? czy ten wapń wystarczy?

witam środowo, nadrobiłam zaległości, ide pracować dalej a potem znowu was bede nadrabiać ;)

Poziomkowa ja wyczytałam, że właśnie dużo wapnia teraz powinnyśmy w pokarmie spożywać, żeby dziecko miało skąd brać, przy ubogiej diecie w wapno dziecko i tak "weźmie" z naszego organizmu, ale spustoszy to nasze ciało i najszybciej idą zęby.
Kontrola dentystyczna też powinna być w czasie ciąży i jeszcze czytałam, zeby kamień nazębny usuwać, bo osłabia ząbki.

Moniabir jak masz potrzebę to się wyżal. Zawsze lepiej niż miałabyś to w sobie trzymać. A z facetami to już tak jest. Pewnie mu przejdzie a poza tym to jeszcze nie raz będzie się czepiał, po prostu albo nie zdaje sobie sprawy, że życie już nie będzie takie samo jak wcześniej albo sobie zdaje z tego sprawę i to go przeraża

A tak ogólnie to szukam sobie ciuszków na allegro. W tygodniu pójdę na zakupy takie prawdziwe:-)
Oto co znalazłam na razie:
HIT JESIEŃ/ZIMA 2010!!! SEXY DEKOLT (1196509852) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ESTYL_SELIN_NAJPIEKNIEJSZY SWETEREK CIĄZOWY_MAMO (1188783608) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
GUZIKOWE SZALENSTWO SANDRA PRZYSZŁA MAMA_ORGINAL (1198342759) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ROMANTYCZNY DLA PIĘKNEJ PRZYSZŁEJ MAMY_ORGINAŁ (1188783595) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Gosia ja byłam ostatanio w NewYorkerze, kupiłam trzy bluzki takie ala tuniki za 40 zł :-)w sumie w ziemie mam bardzo ciepło w domu :) Widziałam też piękne swetry takie dłuższe przed kolano i grube, jeden model po 80 zl a drugi chyba za stówe, te z aukcji oglądałam już kiedyś, ale przez to, że mam teraz o dwa rozmiary wiekszy biust, to niestety muszę mierzyć :-( i zastanawiam sie czy jest sens teraz juz kupować taki swetr np. czy mi biust jeszzcze troche nie skoczy :nerd: bo brzuchol to wiadomo :tak:

BTW dziewczyny słyszałam, że leczenie zębów najbardziej wskazane jest w II trymestrze, czy któraś z Was obecnie chodzi do dentysty na leczenie? Bierzecie znieczulenie czy bez się dajecie?;)

Poziomkowa znieczulenia w ciąży nie można dostać chyba. Ja muszę zacząć chodzić do dentysty, chociaż panicznie się boję, ale bardziej się boję straty zębów.

Ja bym chciała chociaż taki kardigan jeden sobie teraz kupić, bo to nawet na wierzch na cienką bluzkę można nałożyć o ile wrzesień nie będzie za zimny.

hej dziewczyny musze się pochwalić dziś się dowiedziałam ze będzie chłopczyk:)
więc dziewczynek nadal brak:)
m6t5mewa5vwhlk8a.png
[

reklama
Gosiu ja rozmawiałam z moim ginekologiem i mi powiedział, że nie ma żadnych przeciwskazań do znieczulenia miejscowego u dentysty, w zasadzie mi nie mówił, że mam nie chodzić w I trymestrze, ale wiele opinii słyszałam, że dla własnego spokoju psychicznego lepiej poczekać do II trymestru.

Ja niestety nie zdążyłam przed ciążą wyleczyć i nadlać moich ubytków, miałam też zakładać aparat góra i dół, ale tego mi jednak ginekolog odradził bo to zbyt duże obciążenie dla zębów (aparat). Teraz tylko w najbliższym czasie czeka mnie leczenie i ewetualnie ściąganie kamienia, chociaż...już w tym roku miałam ściągany i nie wydaje mi się to konieczne :)

Gosiu jak się zdecydujesz na zakup z all któregoś ze sweterków, daj proszę znać co i jak, może i ja coś pomyślę...choć te z NY mnie kuszą i chyba sobie zafunduje :)

Do góry