reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam sie środowo:)
Przeczytałam sobie aferę o l4 i myśle sobie,że chyba nie potrzebnie takie negatywne emocje wywołała.Ja jak wiecie mam 4 dzieci,a na zwolnieniu jestem od 5 tyg ciąży,także chyba najszybciej ze wszystkich.
Super,że juz niektóre znacie płeć swoich maluszków,ja do lekarza ide 3.09.może juz też mi powie.Ja to myślę,że na 100% chłopak będzie,moi trzej synowie również,tylko córka i mama mojego Piotra mają nadzieję,że to dziewczynka będzie:)Piotrek mówi,że to musi być chłopak,bo on to ostatni z rodu itp(jedynak,zero kuzynostwa od strony ojca).Śmiać mi się z niego chce,bo jak o tym mówi,to tak jakby z jakiejś rodziny książęcej był i musiał przekazać nazwisko,ha ha.Ogólna beka z tego.
Wczoraj byłam wyniki zrobić na toksoplazmoze,cytomegalie i jeszcze jakieś 2 na tarczyce,dziś jade odebrać,mam nadzieje,że nic nie wyjdzie:)

reklama
witam wszystkiem
byłam wczoraj u lekarza okazało się że mam toksoplazmozę jestem załamana chce mi się płakać i sama już nie wiem co jeszcze do tego zaraziłam się w pierwszym trymestrze

Aliena: Bardzo mi przykro :-(
Ale Ty sie nic nie martw!! Teraz sa takie leki, ze mozna wszystko wyleczyc i sladu nie bedzie. A to napewno jest nowe zakazenie, czy moze jest duzo przeciwcial swiadczacych o zakazeniu np pol roku temu? (przeciwciala utrzymuja sie dlugo).
To znalazlam w necie "Ryzyko przeniknięcia toxoplazma gondi przez łożysko wzrasta wraz z zaawansowaniem ciąży i wynosi: 25 % w pierwszym trymestrze, 50 % w drugim i około 65 % w trzecim trymestrze". Wiec moze ten pierwszy trymestr dziala jednak na Wasza korzysc.
Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, wszystkie trzymamy kciuki i moj maluszek tez trzyma takie malutkie kciuczki :)
PS: A przypominasz sobie taka sytuacje, zebys mogla sie zarazic? Jakis kot, surowe mieso?

Pozdrawiam :)

witam wszystkiem
byłam wczoraj u lekarza okazało się że mam toksoplazmozę jestem załamana chce mi się płakać i sama już nie wiem co jeszcze do tego zaraziłam się w pierwszym trymestrze
Aliena nie płacz :(( Czy wiesz jak mogłas się zarazić?? To się leczy antybiotykami tak?

Co do tej kłotni to dajmy już spokój, ja czytając to strasznie sie denerwuje a chyba nie o to nam chodzi. To ja zapytalam o wieszanie pranie bo tak mi powiedziała kolezanka ktora byla w ciązy i dużo przeszła w niej, dlatego zapytałam was o opinie, choć sama byłam zdziwiona jej stwierdzeniem, że nie powinno się. Zapytałam was bo wiem, że są tu dziewczyny bardziej doświaczone. Dla mnie jest to pierwsza ciąża, wiem, że lekarz nie jest w stanie powiedzieć mi na wizycie wszystkiego dlatego zapytałam was bo rozumiem, że po to jest to forum, ale oczekiwałam raczej opini a nie wyśmiewania (to nie tak, że mi się nie chce prać).Uszanujmy może to, że każda ma inne watpliwości nawet jeśli wydają nam się błahe. Chyba każda chce żeby to forum było jej przydatne a nie denerwowała się, że ktoś jej głupio odpisał. KONIEC TAMATU:))

Bardzo się cieszę, że już znacie płeć maluszków. Ja muszę być jeszcze trochę cierpliwa. ALe następna wizyta 1.09.

Zacznijmy może z nową koleżanką jeszcze raz od początku - jestem pewna, że tym razem sie uda :)
Alienka na to bierze się antybiotyki lekarz na pewno wszystko Ci wytłumaczy i ustawi leczenie tak więc głowa do góry - będzie dobrze - jesteśmy z Tobą :*

No właśnie to jest świeże zarażenie zaraziłam się w okolicach 8 tygodnia i nie wiem co mam ze sobą zrobić tak mnie nosi
robiłyście badania ?

reklama
Ja robilam na samym poczatku ciazy. Ja pracuje ze zwierzetami, wiec to moje podstawowe badanie bylo. Wyniki: IgG: <0,130 IU/ml (ponizej 1 wynik ujemny), IgM: 0,239 C0I (ponizej 0,8 wynik ujemny). A Twoje?

Do góry