reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witajcie::)))))

latam między pracą,domem i chłopcami i na nic nie mam czasu:(
Gratuluję chlopców:)hehe,ja mam już dwóch i cichutko myślę o dziewczynce,fajnie by było dla odmiany:)
Alien-spokojnie,moja znajoma z bliźniakami w brzuchu przechodziła i wszystko dobrze sie skonczyło,ma zdrowe dzieci:)bedzie dobrze,nie ma innej opcji!

Na temat zwolnień się nie wypowiem,witam nowa kolezankę i "podziwiam" charakter.Czasem wystarczy wejść i się przywitać,nie znasz nas,poczytaj od poczatku co wiele z nas przeszlo i potem oceniaj,nie ładnie.Każdy ma prawo do własnego zdania i wyboru.
Sama pokory uczę się z wiekiem,niestety......

Wizytę mam 10 wrzesnia i pewnie wtedy dowiem sie czy to chlopiec czy dziewczynka(czuję że chlopiec).Za tydzień kilka dni urlopu,oj jak mi tego trzeba.
Buziaki i pozdrawiam

ps.co z moderacja?

reklama
Witam
Ja spałam dziś do 11.30 i ledwo co zwlokłam się z łóżka, mogłabym tam spędzić cały dzień, nie wiem co mi jest. Może ciśnienie, bo ostatnio mam jakieś niskie 90/60

Ja tylko napisze odnośnie prania i mycia okien to co ja wiem. Mycia okien powinno się unikać w pierwszym trymestrze, tak samo jak ostrożność przywieszaniu prania, ale to chyba jak są sznurki wysoko. Chodzi o ręce wysoko w górze zbyt długo, gdyż grozi to odklejeniem łożyska. Ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem, że lekarz zabraniał mi skakać do góry po różne rzeczy. Okien nie myłam, ale teraz to już mogę, na szczęscie P. mnie wyręczył a ja w tym czasie robiłam inne rzeczy. A pranie wieszam, bo mam suszarkę rozkładaną.
Szczerze mówiąc to ja się cieszę, że on się przejmuje i mi pomaga (chociaż wcześniej też pomagał) i bardzo jestem zadowolona, bo nasze relacje są super wtedy.

Ja pleć poznam dopiero pod koniec września, bo najbliższe usg to polówkowe

Jeżynka gratuluję synka.

Aliena no współczuje ci tej toksoplazmozy, ale to można leczyć więc trzymam kciuki.
A toxo można też zarazić się jedząc surowe mięso.

A moderacja coś przycichła.

dziewczyny dzięki za dobre słowa
już po wizycie u lekarza dostalam leki doustne 2x dziennie do konca ciąży i dopochwowe nie zapytałam czy te też do konca ciąży

na razie nie ma nic niepokojacego ale lekarz powiedział że nie może dac gwarancji że dziecko urodzi się zdrowe ale ja wiem że tak będzie :)

zaraz poczytam co u Was się działo przez ostatnie dwa dni :)

Witam:-) Ja byłam tak podekscytowana wczoraj, tymże poznałam płeć, że nie mogłam zasnąć:-p Zasnęłam o 5rano:-p Poznanie płci tak mnie jeszcze bardziej zbliżyło do mojego skarba:tak:
.

jeżynka powiedź mi czy widać było jądra ? mój mi powiedzial tak że albo to siusiak albo przerośnieta łechtaczka ale jąderek nie widzi a gdzies czytałam że jądra to widać później i jednoznacznie nie określił płci

Ewuśka Ty chciałabyś dziewczynke ja teraz chłopca... a póki co nie znam płci... teraz w piatek mam wizyte u lekarza, ale nie wiem czy mi coś powie bo tu nie chcą tak szybko zdradzać płci, dopiero po połowie ciązy powiedzą jak coś widzą... wiec nie licze ze poznam, ale jak bedzie robił USG to go poprosze zeby zobaczył jak może... i może akurat trafie na jakiś dobry dzien i zdradzi mi rąbek tajemnicy... taki mi sie marzy synuś teraz ale jak tak czytam, że wszystkie synów mają to mysle, że dla mnie córa zostanie bo przecież nie mogą byc same chłopy... nie wiem sama, nie mam przeczucia ale takie jakieś podniecenie i myśl czy to chłopak czy babka... Alicja mówi do brzucha Jasiu... hehehe mąz jej tak wkręcił...
no własnie Ewuśka co z tym moderowaniem bo chyba te osoby, które chciały już sie wypowiedziały w temacie i trzeba by zacząc działać... no tak myślę...

A ja wam napisze jak to było z moim usg jak byłam z córką w ciąży.
Mając 3 chłopaków,nigdy nie widziałam na usg wyraźnie,że to chłopak,chociaż pan doktor pokazywał,to ja i tak nic tam nie widziałam:)
Jak poszłam z córką,to w 16 tyg jak mi lekarz robił usg to sama zobaczyłam,że to chłopak.Pierwszy raz widziałam dokładnie"ptaszka i jajeczka".Mówię do lekarki:nie musi pani nic mówić,bo widzę,no i ona potwierdziła,że chłopak:)Robiąc później usg to się wcale już nie pytałam,bo i po co,ale w 38 tyg spytałam i lekarz powiedział,że ma tak nogi zaciśnięte,że nie widać.No i urodziła się córeczka i faktycznie "kurke"miała aż siną od zaciskania nóg.Także dziewczynki mogą być niespodzianki jeszcze,bo chłopca częściej myla niż dziewczynki.:)

agunia to prawda, ja znam osobiście kilka takich przypadków gdzie przy porodzie bylo zdziwienie... :) mi lekarz powiedział w 20 tyg. że bedzie dziewczynka i on daje gwarancje na 90%, później przed porodem byłam na USG i babka mi robiła i mówi córka na 100% a tu robie zdjęcia na potwierdzenie tego co powiedziałam i zrobiła zdjęcia bo tak sie mała ustawiła ,ze było widać takiego "hamburgera" hehehe wiec ja miałam pewność 100% przed porodem ;)

reklama
Do góry