reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Ja miałam przyjaciółkę Martę, byłyśmy przez długi czas prawie nierozłaczne, naprawdę duzo z siebie dałam i zainwestowałam w ta przyjaźń duzo uczuć i gestów
Marta zachowała się strasznie wobec mnie 2 razy, pierwszy wybaczyłam, drugiego juz nie ma sensu, poza tym jest na tyle dumna, wyniosła i za przeproszeniem głupia, ze swoje błędy zauwaza po latach, perfidnie nastawiona jedynie na dbanie i czerpanie dla siebie przez co chyba zostanie samotna, bo jak komuś pomaga to tylko w oczekiwaniu na zyski, straszne, ale to jest jedyna Marta której wady i zalety poznałam lecz nigdy nie słyszałam dobrych opinii o dziewczynach o tym imieniu, chyba kazdy się na jakiejś spalił w większym lub mniejszym stopniu, ale to raczej przypadek niz jakieś fatum imienia :-)

ja wierzę, ze Ty jesteś lepszym człowiekiem i pielęgnujesz w sobie dobre cechy :-) więc się nie przejmuj, imię to nie wszystko

Marta, znałam jedną. Bardzo towarzyska, zawsze uśmiechnięta, sympatyczna, jakoś nie kojarzę negatywnych faktów. Niestety nie zyje, zginęła w dziwnych i niewyjaśnionych do dziś przyczynach, jak się potem okazało będac w 5 m-cu ciąży (niestety zabójstwo)

A ze szkoły, cóż, jestem w-fistką i pamiętam, że wszystkie Marty są troszkę ciapkowate :) znaczy zrobią to i owo owszem, ale tak leniuszkowo jak Kubuś Puchatek po miodziku. Wszystko nadrobią miną, maślanymi oczkami i słodkim przepraszam :)

Sonia przykro mi, że masz tak nie miłe doświadczenia związane z tym imieniem. Ja akurat znam kilka Marta i mogę powiedzieć, że jesteśmy do siebie pod pewnymi względami podobne. Może faktycznie troszkę pewne siebie, ale w gruncie rzeczy fajne babki. Tak naprawdę lubię swoje imię i gdyby nie to, że sama je noszę nosiłaby je moja Córcia. W ogóle lubię imiona z "r".
Ja natomiast mogę powiedzieć, że kiedyś nie lubiłam imienia Sonia, (a raczej dziewczynki o tym imieniu) do czasu aż miałam okazję pracować z jedną i okazała się fantastyczną dziewczyną. Teraz bardzo mi się to imię podoba.

AILENA a jak dziewczynka to jakie imie wybraliście? Mi się Gabriel kojarzy raczej z takim pulpecikiem niż z duchownym ;)

Nie mamy imienia na dla dziewczynki bo to będzie chłopak :) więc nie ma sensu wybieranie dla dziewczynki

która napisała że mało się pisze w weekend? od 12 napisałyście 4 strony znowu nie mogę się połapac

MARTA ja mam przyjaciółke o tym imieniu i jest cudownym człowiekiem... wspaniała osoba, pomocna, wrażliwa... chciałabym by moje dzieci były takie jako ona... dusza człowiek :) mnie sie zdaje, że każdy imie interpretuje według osób jakie poznał własnie o tym imieniu... i to jego doświadczenie rzutuje na to czy dane imie mu sie podoba czy nie...

Masz rację moja kochana, ale pewne imiona po prostu nie wiem dlaczego ale zawsze mają jakąś cechę wspólną. Kurcze troszkę obserwuje te nasze dzieciak iw szkole i np Kaśki, wszystkie rozrabiary łącznie ze mną :)

kasiutka ja mam kuzynke Martę i uwierz mi że wcale nie jest ciapkowata jest to kobieta z temperamentem wyszczekana dość ładna :) i z ogromnym poczuciem humoru nadążyć za nią mogą tylko tacy jak ona sama

Mi się podoba imię Julia eh ale ja to mogę sobie tylko marzyć :) same chłopy u nas więc ja sobie spokojnie poczekam na wnuczkę innej rady nie ma

kasiutka ja mam kuzynke Martę i uwierz mi że wcale nie jest ciapkowata jest to kobieta z temperamentem wyszczekana dość ładna :) i z ogromnym poczuciem humoru nadążyć za nią mogą tylko tacy jak ona sama

Mi się podoba imię Julia eh ale ja to mogę sobie tylko marzyć :) same chłopy u nas więc ja sobie spokojnie poczekam na wnuczkę innej rady nie ma

Alienka, ja słyszałam, że facet musi być w skarpetkach, wtedy wyjdzie dziewczynka :)))))))))))))))))))))))00

reklama
Do góry