reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam niedzielnie się i ja :-)
Wczoraj byłam na grzybach, wstałam o 4 rano i wróciłam po 15, potem trzeba było te grzybki jeszcze zrobić i ogólnie całą robotę skończyliśmy o 22. Jak poszłam spać to spałam dziś do 11, tak byłam zmęczona.

A jeszcze ten upał. Masakryczny. A ochłodzić ma się od przyszłego tygodnia.

Mdłości niestety jeszcze powracają, np wczoraj, strasznie się męczyłam z rana, i po południu, to chyba zależy co zjem mi się wydaje. Ale fakt, że nie męczą codziennie już jest lepiej. Oby minęły jak najszybciej.

Ciążę u mnie też już widać, bo obcy ludzie (np. pani w sklepie) to zauważają.:-)
Chociaż na razie odnotowałam tylko 1 kg na plusie - ja wcześniej dużo nie wymiotowałam więc nie chudłam jak niektóre pewnie z Was, ale też nie tyłam.

Aliena ty łykasz ibubrom? Z tego co wiem to w ciąży nie wolno nic łykać na ibuprofenie tylko tabletki na paracetamolu.

GOSIA już widać ci ciąże? To fajnie ;) U mnie narazie płaska decha, coś tam może wychodzi z lekka. Jak zrobie zdjęcie to wstawię, ale to później, jak już brzuszek troszkę urośnie, bo teraz nic nie widać;)

A co do ibuprofenu to też słyszałam, że nie wolno go łykać. Dlatego ja zawsze przed wzięciem jakiegoś leku dzwonie do lekarza. Może przesada, ale nie chcę ryzykowac.

Witam :)
U mnie w Krakowie dziś bardzo pochmurno i chyba bedzie padac bo taaaaki przyjemny wietrzyk sie zebrał, az sobie na balkoniku usiadlam z pieskiem i sie "delektowałam" :)
U mnie tez brzusio wiadac, ale to chyba wiecej tłuszczyku tam jest, bo jestem dosyc puszysta, miałam się odchudzac, ale nie zdazylam. Ciąża zaskoczyła mnie niesamowicie i to nie dlatego ze nie chciałam, absolutnie chcialam bardzo-pamietam jak moja przykaciolka byla w ciazy (urodzila w maju tego roku) i jak ja widzialam to plakalam bo mi lakarz powiedzial, ze narazie na dziecko nie ma szans... Mam hiprerprolaktynemie czynnosciowa i podobno bezowulacyjne cykle. He, he :) Ładnie mi to bezowulacyjne, jak dzidzia juz prawie 13 tygodni w brzusiu siedzi i ma sie jak najlepiej. No cóż Matka Natura potrafi zaskoczyc :)

PS: Powiedzcie mi moje Drogie jak zrobic taki piękny suwaczek?

hej

ja też słyszałam, że ibuprofen nie jest wskazany w ciąży. Mi lekarz powiedział, że na ból głowy mam brać apap albo paracetamol, mimo że przed ciążą tylko ibuprom mi pomagał. Ale np moja kolezanka w ciazy chodzi do innej gin i ta jej powiedziała, że ibuprom może brać. Jednak to jedyny przypadek jaki znam kiedy to lekarz nie zabronił. Ja wole nie brać....

Co do upałów to ja nigdy chce już jesień!!!! Wszyscy mi sie dziwią, że mam dość lata, ale to pierwszy raz w życiu chyba kiedy mam dość tych gorących dni, szybciej się męczę wtedy i wogóle jakoś tak mam dość. Nie zazdroszcze tym kobietkom ktore są na ostatnich nogach.

A jeśli chodzi o imiona to mój S jeszcze się nie wypowiedział, za to ja mam typy na chłopca Kubuś, Mateusz, Marcel. A na dziewczynkę Zuzia, Kornelia...... Choć cały czas jeszcze szukam tego jedynego.....

GOSIA już widać ci ciąże? To fajnie ;) U mnie narazie płaska decha, coś tam może wychodzi z lekka. Jak zrobie zdjęcie to wstawię, ale to później, jak już brzuszek troszkę urośnie, bo teraz nic nie widać;)

A co do ibuprofenu to też słyszałam, że nie wolno go łykać. Dlatego ja zawsze przed wzięciem jakiegoś leku dzwonie do lekarza. Może przesada, ale nie chcę ryzykowac.

No u mnie widać, ale to pewnie wynika z tego, że ja mam małą miednicę i mi się dzidzia już tam nie mieści.

Witam niedzielnie się i ja :-)
Wczoraj byłam na grzybach, wstałam o 4 rano i wróciłam po 15, potem trzeba było te grzybki jeszcze zrobić i ogólnie całą robotę skończyliśmy o 22. Jak poszłam spać to spałam dziś do 11, tak byłam zmęczona.
Podrzuć mi trochę grzybków do mojego sosiku bo ja tylko pieczarki mam.

A jeśli chodzi o imiona to mój S jeszcze się nie wypowiedział, za to ja mam typy na chłopca Kubuś, Mateusz, Marcel. A na dziewczynkę Zuzia, Kornelia...... Choć cały czas jeszcze szukam tego jedynego.....

Widzę, że też Kubuś Ci się podoba, my z M jeszcze kiedyś dawno rozmawialiśmy o imionach i dla chłopca właśnie Kubuś, a dla dziewczynki ja choruję na Julkę.

A co do tych leków mi na początku ciąży lekarz powiedział, że jak boli głowa to paracetamol.

Ostatnia edycja:
Co do brzuszków to ja swój już mam widoczny (malutki ale widoczny) tak chyba od tygodnia i już nie znika, co najwyżej jak więcej zjem to jestem jeszcze większa. Muszę zrobić zdjęcie w końcu i pokazać.

PS. Do kogo się zgłosić o dodanie do zamkniętego

reklama
Wracajac do imienia GABRIEL to mi sie kojarzy z Aniolem, jest przeciez Archaniol Gabriel. W uk to imie znalazlo sie na liscie 100 najpopularniejszych imion dla chlopcow w 2010 roku , chyba nawet w pierwszej 10tce :-) Nie mialabym skojarzen z duchownym raczej jak mowilam Aniolem, a Angel to tez dosc popularne imie ;-)
jak juz mowilam moj Ch chce to imie bo jemu sie wydaje ze to jest cool imie i ze dziewzyny beda go nazywac Angel :-D tylko mi sie skrot nie podoba bo chris mowi ze to GAB ...dla niego to brzmi normalnie a dla mnie ....jakos tak twardo...dziwnie...

Do góry