reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Aliena: nie martw się to normalne że nogi puchną w ciąży.Kup sobie lioton 1000 na spuchnięte nogi a wieczorem mocz stopy z mydlinami pomaga i jak najwięcej trymaj nogi do góry i pij 2 l wody mineralnej niegazowanej pomoże pozdrawiam

reklama
witajcie babeczki :)
Boże czy Wy też tak macie, że bolą Was sutki? mnie od początku ciązy bolą i nadal to trwa... w pierwszej ciązy po I trymestrze przeszło a teraz ciągle mnie boli...
Dziś znowu mieliśmy kiepską noc, Ala spała z nami od 00:30 coś jej znowu ząbli dokuczają... no nie ma lekko... wiec ja już po kawie jestem i obiad sie gotuje, moja Alunia spi a ja wpadłam Was poczytać :)

dziękuję Wam kochane, to teraz mam pietra, bo w sumie nie aż tak dużo siedziałam przy lapie, ale jak siedziałam to najczęściej miałam go na kolanach :((((((((((((((((((((((((((((( mam nadzieje, że się nie nie stało :(((( kurde i znów kolejny problem :/

dziękuję Wam kochane, to teraz mam pietra, bo w sumie nie aż tak dużo siedziałam przy lapie, ale jak siedziałam to najczęściej miałam go na kolanach :((((((((((((((((((((((((((((( mam nadzieje, że się nie nie stało :(((( kurde i znów kolejny problem :/

ja tez trzymam na kolanach, calkowicie bezpieczne to jest i nie ma zadnego wplywu na ciaze i dziecko

ja tez trzymam na kolanach, calkowicie bezpieczne to jest i nie ma zadnego wplywu na ciaze i dziecko

nie jest to całkowite bezpieczne,są specjalne stoliki do korzystania z laptopa poniewaz sie grzeje a te ciepło nie jest dobre dla ciazy(jak i kapiele w goracej wodzie).Stacjonarny komputer też do 4 godzin dziennie powinien być użytkowany.
To tak samo jak z np.paleniem w ciazy,sa kobiety które palą i krzyczą że nie szkodzi bo ich dziecku nie zaszkodzilo,te którym zaszkodzilo juz tak głosno nie krzyczą.Lepiej dmuchać na zimne.

Ehhh wcięło mi całego posta:wściekła/y:
Aliena, mi na opuchnięte nogi pomaga poduszka podłożona pod nogi, kupiłam sobie taka specjalną i naprawdę pomaga, oczywiście cokolwiek podłożonego pod nogi wystarczy, byle były lekko w górze. Ja mam taką poduszkę jak ta pierwsza Poduszki pod nogi, szyna Brauna - MegaSenior.pl - sklep dla seniorw, artykuy dla osb starszych
maranatha, współczuje nocy, a Ala śpi z Wami co noc? Co do sutków to niektóre ciężarne bolą sutki cały czas, może jakiś krem do piersi dla ciężarnych. Ponoć pomaga naprzemienne polewanie zimna i ciepłą wodą, ale ja bym się nie odważyła:-p
kaasiutka, ja też jestem zdania, że nie wolno trzymać komputera na kolanach. To są w końcu fale elektromagnetyczne i nie powinny one być blisko dzidzi. Po prostu używaj teraz kompa na stoliku, czy kładź go z boku.

nie jest to całkowite bezpieczne,są specjalne stoliki do korzystania z laptopa poniewaz sie grzeje a te ciepło nie jest dobre dla ciazy(jak i kapiele w goracej wodzie).Stacjonarny komputer też do 4 godzin dziennie powinien być użytkowany.
To tak samo jak z np.paleniem w ciazy,sa kobiety które palą i krzyczą że nie szkodzi bo ich dziecku nie zaszkodzilo,te którym zaszkodzilo juz tak głosno nie krzyczą.Lepiej dmuchać na zimne.

grzeje w nogi a nie w brzuch, przeciesz nie trzymam go na brzuchu ;)
i co do uzywania komputera to bardziej chodzi ze nie powinno sie caly czas siedziec a nie ze komputer szkodzi, kiedys byly obawy ze moze ekran wydawac promieniowanie ale ta teroia juz dawno zostala obalona
gr

A kapieli goracych powinno sie unikac dlatego ze rozgrzewaja organizm, wzrasta bicie serca i zwalnia doplyw krwi do dziecka, laptopowie daleko do takiego dzialania.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A kapieli goracych powinno sie unikac dlatego ze rozgrzewaja organizm, wzrasta bicie serca i zwalnia doplywy krwi do dziecka, laptopowie daleko do takiego dzialania.
i pozatym co opisalaś mają kąpiele również wplyw taki sam jak cieplo laptopa trzymanego na brzuchu(nie na kolanach).
Na skutek gorąca dochodzi do przekrwienia narządu rodnego oraz mięśni dna miednicy, a więc okalających mięsień macicy, a także do rozpulchnienia mięśni pochwy. To stwarza poważne ryzyko poronienia lub niedonoszenia ciąży. Gorąca kąpiel jest zatem niebezpieczna dla całej ciąży.
Każda z nas dba o swoją fasolkę ja wyrażam swoje zdanie.Wole unikać niż potem płakać,nie ma jednak co popadać w paranoje.
Przeszłam poronienie i mimo iż wszyscy mi mowia że w ciązy można latać samolotem,nie polecieliśmy z rodzinką na wczasy.Wolę unikać pewnych zagrożen,w tym przypadku potwierdza to też mój lekarz.Nie zmienia to faktu że sa kobiety przechodzace ciąze ksiązkowo i korzystajace z jej uroków i urokow życia:)

Ja tez staram się dmuchać na zimne.
Wczoraj dostałam od koleżanki olejek na rozstępy Bio-Oil, ponoć skuteczny. Ucieszyłam się, bo miałam w planach go kupić, ale szkoda mi było kasy. Konstynencja podobna do oliwki, zobaczymy czy okaże się skuteczna;-)

reklama
Ja tez staram się dmuchać na zimne.
Wczoraj dostałam od koleżanki olejek na rozstępy Bio-Oil, ponoć skuteczny. Ucieszyłam się, bo miałam w planach go kupić, ale szkoda mi było kasy. Konstynencja podobna do oliwki, zobaczymy czy okaże się skuteczna;-)
fajnie,rzeczywiście nie tani.Daj znać jakie ma działanie i czy warty ceny:)Ja narazie zwykłe balsamy stosuję,mam to szczęscie(tfu tfu) że nie mam sklonności do rozstepow,mam za to do celulitu :((((((

Aliena-Na opuchniete nogi polecam poduszki i w górę nożki,zwroc na to uwagę bedąc u lekarza,lepiej żeby wiedział i w razie czego to monitorował.
Maran -atha-karmisz jeszcze,bo nie doczytałam,może stąd ten bol sutkow.Moje wrażliwe na dotyk,ale nie mylić z bolem:)Pani Ewo a skąd taki nick:)?

Ostatnia edycja:
Do góry