reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
wlasnie niedawno wrocilismy od ginekologa, plod nie zyje od 3 tyg, na poczatku lipca w polsce robilam usg to wtedy zylo, dostalam dupha od plamien i po tyg od usg dziecko juz nie zylo, jestem juz w srodku ladnie wyczyszczona i nie trzeba mnie czyscic.
najbardziej nie rozumiem tego jak w szpitalu mogli mnie tak oszukac i powiedziec po moczu z krwia ze dziecko zyje, jak tak mozna oszukac czlowieka, to jest niepojete dla mnie, co to za lekarze? jak ja ich nienawidze.
za kilka miesiecy postaramy sie o dziecko :) moze za 6 mc :)
mam nadzieje ze jestem ostatnia osoba na lutowka ktora poronila, oby wiecej nie bylo. bede trzymala za Was kciuki i od czasu do czasu zajze z ciekawosci :)
bedzie mi Was brakowac, teraz pewnie zrobie sobie przerwe i nie bede zagladac na forum zeby sie nie stresowac. jutro jeszcze zajrze

Czarnula szczerze współczuję, wiem, że taka strata niestety bardzo boli, ale tak jak piszesz, przeczekasz parę cyklów i postaracie się znowu. Teraz nie trzeba już czekać pół roku, chyba, że się tego potrzebuje psychicznie. Po zabiegu najlepiej 3 m-ce, bez mozna już po pierwszym cyklu. Dobrze, że organizm się sam oczyścił, zawsze to bezpieczniej, że nie porobią się jakieś zrosty na macicy i dużo szybciej można się starać o dzidzię. A na tych konowałów ze szpitala to się włos na głowie jeży!

Czarnula trzymaj się. Ja bym chyba sobie wmawiała, że to dziecko być może miało spotkać coś bardzo strasznego w przyszłości i to, że teraz odeszło jest dla niego lepszym wyjściem. Trzymam kciuki za kolejne starania.

Ja mam usg w poniedziałek i też strasznie się boję, bo chociaż żadnych niepokojących objawów nie mam to obawiam się, że moja choroba mogła zaszkodzić ciąży, bo jestem strasznie wyczerpana, wszystkie wyniki poszły w dół, chodzę blada jak trup i wyraźnie schudłam. No i do tej pory nie wiem co to były za bakterie, bo z posiewu na te najpopularniejsze nic nie wyszło. Chyba bym była spokojniejsza, gdybym chociaż wiedziała co to było. A w szpitalu nikt mnie ginekologicznie nie badał, więc nie mam pojęcia co słychać tam w środku mnie...

Czarnula współczuje i trzymam kciuki żebyś za jakiś czas do nas zajrzała i pochwailiła się że wszystko jest ok i mocno rośniesz w pasie:)

reklama
Dziewczyny kochane-zawracam się do Was z prośbą o zapoznanie się z poniższym artykułem:
Kielce: Kielczanka walczy o każdy oddech – cierpi na niespotykaną na świecie chorobę. Uratować może ją tylko przeszczep - 23 lipca 2010 http://www.renata.webds.pl

Dziewczyna chodziła ze mną do podstawówki. Ma dwójkę małych dzieci i szczęśliwą rodzinę. Do pełni szczęścia potrzeba jej tylko 600-700 tys. zł. Potrzeba, aby mogła żyć.... Jak sobie pomyślę, że kolejne dzieci mogą stracić mamę...

Liczy się każda złotówka-jeśli możecie pomóc, to fantastycznie, a jeśli nie-przekażcie, proszę, tę wiadomość dalej. Dziękuję Wam bardzo.

Czarnula i inne dziewczyny, które straciły Maleństwa-bardzo Wam współczuję i zapalam świeczkę dla Waszych Aniołków
[*]

Do góry