reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam i ja....
Wczoraj wypralam w koncu wozek, na sloneczku ladnie przeschnal i dzisiaj wieczorem moge wystawic go na allegro :-)
Zaraz zmykam posiedziec na swiezym powietrzu, a na 17.30 jestem umowiona do mojego prywatnego ginekologa....juz sie nie moge doczekac :-)

reklama
claudia85 a co to za wózek i jak go wyprałaś? Ja muszę gondolę wyprać i jakoś weny nie mam :)
tab trzymam kciuki za ciebie i maleństwo!
emma a co Twój lekarz na amniopunkcję? Jest to bezpieczne? Może jednak test pappa i statystyka wystarczą, co? No ale sama wiesz, co jest najlepsze dla Was.
witam nową lutóweczkę :)))

dziubasek08 wozek firmy TAKO model City Voyager, na szczescie da sie go rozkrecic na czesci pierwsze :-) wsadzilam wszystko do pralki i z dusza na ramieniu czekalam co wyciagne........:-) na szczescie wszystko ok.... wozek, czysty poskladany czeka na nowego wlasciciela ;-)
a ty mieszkasz w bloku czy domku?? albo moze masz jakis znajomych co mieszkaja w domku?? ja na twoim miejscu zlalabym go na dworze woda, wyszorowala gabka i wysuszyla na sloncu... moi znajomi czyszcza tak X-Landera i sa zadowoleni z efektu....:-)

Witam, mnie coś gardło zaczęło boleć:zawstydzona/y: wstałam niedawno tak więc wyspałam się:tak: Lenia mam strasznego dzisiaj, ale muszę trochę dom ogarnąć. Chodzi za mną serek wiejski od wczoraj ze szczypiorkiem i jak tylko mój K. wstanie, to wyślę go do sklepu:-p
ewla.s witam i życzę spokojnej ciąży:-)
neta, claudia, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:tak:

Cześć dziewczyny,
Przepraszam, że tak troszkę zboczę z głownego tematu. Mam nadzieję, że nie weźmiecie mi tego za złe.
Jestem dokumentalistką TVN i zbieram materiał dzienikarski do nowego tematu.
Szukam kobiet, które z różnych względów postanowiły wziąć sprawy związku z mężczyzną w swoje ręce i "sprytnie" zajść z nim w ciążę. Być może znacie kogoś kto przechytrzył i usidlił w ten sposób niezdecydowanego faceta lub też jest w trakcie realizacji takiego planu? A może same (sami) macie takie doświadczenia?
Zainteresowanych niezobowiązującą rozmową proszę o podanie numeru telefonu na adres s.najuch@tvn.pl Oddzwonię! Zapewniam pełną dyskrecję i anonimowość

reklama
Emma, Ivona ja też mam skończone 35 lat chociaż wiem, że jakieś badania z racji wieku mi przysługują, to nie będę ich robić, w końcu mówią, że pierwsze dziecko powinno się urodzić najlepiej przed 35 rż (choć podobno już po 30 rż wzrasta ryzyko donoszenia itp) a drugie przed 40, więc się zmieściłam :-). No i chciałam powiedzieć, że jako pierworódka nie byłam bynajmniej najstarsza na oddziale, naprawdę było sporo dziewczyn w moim wieku albo starszych ode mnie i wszystkie urodziły zdrowe dzieci.
W poprzedniej ciąży to nawet przezierności nie miałam zmierzonej, bo na pierwszym USG było za wcześnie a na drugim już za późno. A jak są jakieś poważne wady genetyczne inne niż ZD, to często wychodzi to na genetycznym USG połówkowym, koleżanka tak niestety miała, wykryto bardzo dużo różnych wad i musiała podjąć swoją najtrudniejszą w życiu decyzję. Nie znam dokładnych szczegółów, bo o takich sprawach trudno się mówi, ale ona też jet wierząca, a w głównej mierze to lekarze podjęli za nią decyzję..

Do góry