reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
hej, duzo zdrówka dla Wszystkich mam i dzieci!!
No i gratulacje dzieciowo-ślubowe!!!
u nas wesoło..Milusia wola "kupa", ściąga pieluchę i...robi obok nocnika :(, ale to i tak postęp bo Dorianek to byl długodystansowiec. Milla mówi tez "konik, banana, buciki" te buciki to mam nawet nagrane. udaje ze mówi alfabet razem z Doriankiem ..tak po swojemu a o u e bleble ble..
Jest ok ! acha, no i słodko dopomina sie o cycusia - ćiciu ćiciu !

pozdrawiam

ja tez mam juz za sobą kilka etapów nocnikowania- wołanie po; wołanie i robienie na nocnik, potem wołanie i nie siadanie; znowu wołanie po fakcie; wołanie , siadanie, wstawanie i robienie np kupy w biegu- a teraz woła tylko jak jest to wymówka od czegoś czego nie ma ochoty robic- np przed spaniem tak usilnie woła a-a, że aż płacze- a oczywiście chodzi o ucieczke z łózka - a juz tak niby fajnie było - chyba z dwa dni już bez pieluchy biegała - nocnikujące mamy - tez takie fazy przechodzicie dziwne? ...bo ja już z sił opadam - najlepsze jest jak zawoła, ucieknie w kąt i tam zrobi co musi...oj chyba nie szybko to się uda w naszym przypadku....

hej.
a ja się jeszcze tak nie przymierzam do nocnika, uważam, że Filip jeszcze nie jest na to gotowy. Na razie oswajamy się z nocnikiem, siada w pieluszce albo i bez ale nie puszczam go bez pieluchy, jeszcze przyjdzie na nas pora :)

Hej dziewczyny

U nas mała lubi nocnik jak ide do ubikacji ona za mną od razu woła nocnik, ale zazwyczaj tylko tak siada, czasem biega po domu bez pieluchy i jak chce jej sie siku to zawsze ucieka z nocnika zeby zrobic gdzie indziej:-))
A ja jeszcze nie przyjełam żadnej taktyki, mysle ze jeszcze nie nasz czas:-))

Ja mam pytanie dotyczace łóżka, mała jest już na tyle duża, że zakłada nogę na ramę łóżka i się podnosi do wyjścia, boje się że w taki sposób spadnie bo nie będzie wiedziała że musi sie trzymać, planuje wiec kupić łóżko, czy ktoraś z was juz przeniosla malucha do zwyklego lóżka??

Na zamkniety wrzucam linka do naszych fotek gdyby ktoś miał chęć obejrzeć.

hej, ja wczoraj bylam w szoku. Milusia ma nie cale 1,5 roku, jest ciepło, mamy w domu gumolit i kafle wiec często biega bez pieluchy, od czasu do czasu udawało jej sie zrobić do nocniczka ale ostatnio od tego sadzania sie zbuntowała i co chwile miałam na ziemi niespodziankę, albo wolała "kupa", ściągała pieluszkę i robiła obok nocnika. Nie chciała w ogóle siadać sama a z nocnika uciekała . Ale wczoraj patrze synek (3,5) zaczyna robić do nocnika.. a on juz umie do ubikacji wiec sie go pytam czemu robi do nocniczka. a on :

- ja chciałem Mili pokazać!
-Mlila pacz, bo ty robisz kupe na ziemie a to tak nieładnie!!

byłam w ogromnym szoku

A wiecie co najfajniejsze, Mila zaraz sie zainteresowała i znowu sama siada !!!!

W ogóle to ona szybko sie uczy bo Dorianek to dluuugo robił do pieluchy. do ponad 3 lat chyba na noc jeszcze miał. teraz juz śpi bez i rano sam sie załatwia w ubikacji.

Zycze powodzenia w odpieluchowaniu i gratuluje tym odpieluchowanym!

reklama
Ja tez podjelam proby ale efakty marne. Wczoraj owszem zrobila kupe do nocnika ale tylko dlatego ze maz zauwazyl ze sie przymierza i szybko ja posadzil. Nastepna juz byla w pieluche. Dzis rano tez siku do nocnika ale to tez chyba bardziej przypadkiem bo nastepne juz bylo na nasze lozko:szok:

Cos mi sie wydaje ze tej nasza pora jeszcze nie przyszla bo to chyba chodzi o to zeby dziecko zakomunikowalo ze chce a Lenka a to w glebokim powazaniu i nic sie w tym temacie nie wypowiada.

Gniesia ja Lenki nie przenosze bo jej lozeczko jest dlugie i glebokie i jeszcze dlugo jej posluzy.

Do góry