reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Karolina, Anusiak, fajnie, że imprezy udane.
Tab, no to u nas eee i yyy nie ma, tylko wymyślany słowotok trudny do zrozumienia, a od czasu do czasu pojedyncze słowa typu tata, mama, daj, nie. No ale to kobieta, już trudna do przegadania i kłótliwa. Czasem to mnie irytuje, że ona coś do mnie dobitnie mówi, powtarza jakieś niezrozumiałe zdanie, którego ja nie rozumiem, i nie wiem, czego ode mnie chce.
A tak wygląda jej kłócenie się z nami: (to jest plik audio na odtwarzaczu z reklamą jest przycisk play)
Taka mała a już pyskuje

Ostatnia edycja:
reklama
Ewitka - normalnie jak moja :p tylko trochę inne słówka, ale z podobnym impetem wypowiadane :p
a tak moja je (przy tym kiwa się do muzyki i warczy i się Smieje - głośny dźwięk przy oglądaniu filmu obowiązkowy :p)
Jak Natalia je kaszkę - YouTube

aaa, jeszcze wam powiem - moja suczka właśnie przygotowuje się do porodu :p będzie miała prawdopodobnie cztery szczeniaczki, urodzą się już tuż tuż, teraz leży w pokoju w kojcu i wypoczywa, chyba zbiera siły :) jestem strasznie wzruszona...

Ostatnia edycja:
Witam się i ja:)

co do nocnika to my już mamy od Świąt, na razie służy do zabawy, można już Ninę też na nim posadzić, kiedyś nawet tego nie chciała.
Ninka poszła dzisiaj do żłobka w końcu, ale radość była:) samodzielne chodzenie wychodzi jej coraz lepiej, za niedługo będzie biegać. Już też coraz więcej mówi i pokazuje: jak nie chce więcej jeść to mówi nie, jak coś chce to pokazuje najpierw na tą rzecz a potem na siebie, ostatnio też wszystko chce z bliska oglądać i musimy ją nosić i pokazywać. Rozumiem już słowa "nie wolno", mówi mama,tata, baba, dać, itp.
Jest strasznie muzykalna, gdziekolwiek słyszy muzykę to tańczy (przebiera nóżkami, buja się i śpiewa), nawet jak w samochodzie gra muzyka to macha nogami:) pewnie dlatego, że jak była malutka to często jej śpiewałam i puszczałam piosenki.

cześć ale postów fajnie jest co poczytać
Ewitka fajnie gada ta twoja mała :) moja też tak powoli zaczyna.
Chciałam się Ciebie spytać o tą Immunotrofinę czy to faktycznie działa na ten przerost migdałków u was bo mój Kuba też ma z tym problem i dawałam mu już lymphomyosot w kropelkach ale żadnej poprawy nie ma.
Olga widzę że też się musisz nagimnastykować z tym karminem u mnie to wygląda podobnie.
A tak poza tym to mam trochę doła bo dostałam wypowiedzenie z pracy i nowe warunki spodziewałam się czegoś lepszego a wygląda na to że będzie bardzo podobnie jak nie gorzej. :-:)-(

Ewitka - no super Twoja mała nawija, słodziutki głosik :)
Olga - ale masz głodomorka hehe, śliczna królewna :) i trzymam kciuki za szybki i bezproblemowy poród Twojej suczki :)

i mamy dwa nowe ząbki, górne czwórki się wybiły, nawet nie wiem kiedy :)

Czesc dziewczyny

Lenka dzis daje mi do wiwatu-zupelnie jak rowno rok temu. Zrobila dwie takie sceny ze rece mi opadly i poprostu wyszlam z pokoju. Kocham to moje dziecko nad zycie ale czasami to i swiety by cierpliwosc stracil;-) Do tego mialam dzis awaryjne hamowanie na rondzie i zatrzymalam sie 3 cm od zderzaka przede mna. Ciekawe co sie jeszcze wydarzy

Mam chwile wolna bo goscie laza po sklepach a Lenka poszla spac wiec korzystam. Ostatnio mam coraz mniej czasu bo coraz wiecej pracuje wieczorami i wszystko musze zrobic w ciagu dnia.

Olga dwie ciezarne w domu-wspolczuje mezowi;-). Pokaz szczeniaczki jak juz beda.

Margoz moja Lenka tez sie nauczyla w zlosci stawac na glowie. Myslisz ze to przez to imie ??;-)

Karolina, Anusiak, fajnie, że imprezy udane.
Tab, no to u nas eee i yyy nie ma, tylko wymyślany słowotok trudny do zrozumienia, a od czasu do czasu pojedyncze słowa typu tata, mama, daj, nie. No ale to kobieta, już trudna do przegadania i kłótliwa. Czasem to mnie irytuje, że ona coś do mnie dobitnie mówi, powtarza jakieś niezrozumiałe zdanie, którego ja nie rozumiem, i nie wiem, czego ode mnie chce.
A tak wygląda jej kłócenie się z nami: (to jest plik audio na odtwarzaczu z reklamą jest przycisk play)
Taka mała a już pyskuje

hahha- ale się usmiałam - wg mnie ona coś tam o babci i dziadku nawijala:-D - ale jakie przejęcie i jaka "dykcja";-)...Ewitko- ja czasem tez na taki vikowy słowotok mówię do niej , że nie rozumiem i musi zacząć gadać tak jak ja - a ona wtedy - po kilku próbach wytłumaczenia- robi cos w stylu "a brrrrr", czyli prycha ustami, do tego wzrusza ramionami i odwraca się znacząco na pięcie - co ja ja odczytuje jako - "a tam , nie to nie, nie idzie się z toba matka dogadać" - a w przyszłości zapewne będzie oznaczać - "a tam , mam Cię...":-D ...jejku ja te nasz szkraby dorastają ...

Polis- 100 lat dla Lenki !!!

Witam się i ja

Ewitka to Kuba po swojemu gada podobnie, ale świadomie nie wypowiada słów poza "yyyy"

Olga filmik super

Anusiak gratulujemy czwórki, u nas niestety "4" wychodzą boleśnie

No przez te zęby to Kuba taki marudny, że już ciężko z nim wytrzymać a co dopiero on biedny ma powiedzieć, spuchnięte tam jest strasznie.

reklama
Bobomama, nieźle, córcia bawi się z tobą w chowanego :-D
OlgaRaq trochę mnie "rozczarowałaś", bo się nastawiłam, że Natalka będzie sama jeść łyżeczką, ale słodki z niej żarłoczek, fajny filmik, moja też szybko pochłania jedzonko.
Gosialew, u nas tez niestety humorki ząbkowe, idą chyba hurtem, masakra.
Vikiigus, ja też tam słyszę babcia i dziadziuś :-D No i ja też ciągle jej mówię, że nie rozumiem, a ona powtarza znowu ten swój szyfr i tak w kółko. No i dla mnie taki słowotok po synku milczku to coś nowego :-) I myślę, że niedługo w końcu się dogadamy :-)

Ostatnia edycja:
Do góry