reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witam nowe mamusie i te "starsze" które się zapodziały :))
moja Lenka od jakiś 2 tygodni rezygnuje z popołudniowego posiłku, tylko ja głupia martwię się że ma za długą przerwę, je zupkę o 13-14 i zwykle wypijała koło 16-17 150 ml mleka, a wieczorem koło 19,30 kaszkę butlą, a teraz nie chce pić mleka, robiłam jej też kaszkę łyżeczką i też nie, więc ma długaśną, nieraz prawie 6-godzinną przerwę, jak dla mnie zbyt długą, ale nie wiem co jej mogę dać zamiast mleka, czasem zje jabłko albo kilka chrupek

reklama
moniabir nareszcie sie odezwałaś często myslałąm o was czy wszystko dobrze jak twój maluszek i jak domek , bo na początku często pisałaś i tak zapadłaś mi w pamięci:tak:cieszę się ze jest ok i że już na swoim:-D:-D.
vioreczka zdrówka dla dzieciaczków i moc buziaczków,domek pomalutku wykańczamy i jesteśmy zadowoleni z tej inwestycji chociaż kosztuje to dużo stresu;-)dziś podpisałam umowe z gazownią szybko składnie wszystko poszło aż byłam w szoku że nie ma żadnych przeciwności:-) niestety radość trwała krótko:wściekła/y: bo po godzinie otrzymałam tel.ze musze dostarczyć papiery do całkiem innego miasta aby ta firma mogła mi podłączyć licznik mówie że mam wszystkie odpowiednie papiery przed chwilą podpisałąm umowe cyt.on wie bo właśnie mu przefaksowali ale on musi osobiście je widzieć masakra:crazy: i nie moze byc na miejscu jak juz będa u mnie, bo on nie jezdzi w teren tylko ludzi wyśle,paranoja zaraz sprawdze ile jest to kilometrów z jednego miasta do drugiego jest35km ja mieszkam gdzieś po srodku.

Ostatnia edycja:
Moniabir no pewnie ze pamietamy!
Majuśka piękny, okazały dom! Pozazdrościć, że już bliżej niż dalej!
A ja mam pytanie ile wasze dzieci nie śpią w dzień, bo u mojej policzyłam tak z 6,5h. Wydaje mi się strasznie malo w porównaniu do synka...

Ewitka moja Lenka wstaje kolo 8 i idzie spac kolo 19.30. W ciagu dnia spi okolo 2 godzin chociaz dzis spala tylko godzinke. Wynika z tego ze nie spi jakies 10 -11 godzin.

Margoz Lence tez czasami zdarza sie opuscic popoludniowe mleczko a zamiast tego je deserek wiec nie ma sie co martwic.

Ostatnia edycja:
Witam się

Moniabir super, ze się odezwałaś, też zastanawiałam sie co u Was. To malusi ten Twój Kubuś, ale ważne, że zdrowy.

Margoz no popatrz, u Kuby podobnie, tez sobie wydłużył przerwę i nie je często mleka w dzień, co więcej na noc wypija ze 100 ml mleka, próbowałam dać kaszkę i nici z tego. Z tym, że budzi się za to 2 razy w nocy na jedzenie i za żadne skarby nie mogę go oduczyć. A Lenka dalej śpi całe noce?

Polis ja cierpię na notoryczne niewyspanie od 4 lutego 2010 :-) A od kiedy wróciłam do pracy to ciągle, bo wstaje po 5, przed 6, w nocy Kuba budzi się 2 razy albo i raz i często przysypiam już po 20. A czasem jeszcze muszę w domu coś zrobić.

Ewitka chodzi Ci o to, że Agusia dużo śpi na dobę? Może tak lubi. Kuba tak nie śpi koło 8-9h Czasem z 10.

Lenka przesypia całą noc, idzie spać koło wpół do ósmej i wstaje zazwyczaj przed szóstą rano, w dzień ma 2 drzemki, czasem po pół godziny, a czasem i 2 godziny potrafi spać, przeważnie śpi około 13-14 godzin na dobę

no moja ma czasem 2 czasem 1 drzemke w dzień... jak ma 1 to spi od 12do14 lub krócej, jak ma 2 to spi od 11-12 i później od 15 ze 40min. ogólnie w dzień śpi ze 2 godziny, czasem nieco dłużej, ale rzadko no i kłade ja ok. 19:30-20:30 to różnie w zalezności od tego czy spała 1 czy 2 razy w dzień, no i nocy nie przesypia a wlaściwie to noce są koszmarne bo budzi sie z płaczem, pewnie przez te zęby bo jak daje nurofen to spi lepiej.... ogólnie to śpi ok. 12-14 godzin na dobę...

Ewitka chodzi Ci o to, że Agusia dużo śpi na dobę? Może tak lubi. Kuba tak nie śpi koło 8-9h Czasem z 10.
No jak widać, na tle innych dzieci jest niezłym susłem, choć z drugiej strony wczoraj po kapieli poszła spać o 21, obudziła się po 22:00 i bawiła się do 1 w nocy, chyba co by wydłużyć swój czas niespania :szok:. No i dzisiaj znowu spała do 10, a przed 12 usnęła z powrotem do 14... I teraz znowu spi. Po 2-3 godzinach bez snu ziewa na potęgę i potrzebuje snu. Dla mnie to extra, zastanawiam się tylko czy takie ciagłe spanie nie ma jakiegoś podłoża medycznego, może coś jest nie tak, że tak ciągle chce jej się spać...

Ostatnia edycja:
mój wstaje o 8 dwie godzinki się bawi o koło 10 śpi zawsze, i tak do 12 czasem troszkę krócej , po południu też zawsze śpi ze dwie godzinki 15-17, i spać idziemy o 20 -21, do 24 są zawsze dwie pobudki:rofl2: i w nocy 2do3 pobudek mamy.
Ewitka najlepiej zapytać pediatre jak masz jakieś wątpliwości,może twoja ksieżniczka poprostu potrzebuje dłużej wypoczywać;-)

reklama
witam
przyjaciółka mnie odwiedziła na pare dni, ale dziś już odleciała do siebie.

to mój to śpioch straszny chyba, bo w nocy to śpi prawie codziennie po 10-11 godzin, a wciagu dnia w czasie pierwszej drzemki 2 godziny i w czasie drugiej drzemki godzinkę.

moniabir fajnię że napisałaś, dobrze usłyszeć co u Was.
majuska dom przepiękny, cudeńko.
vioreczka witaj!

Do góry