reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam
Kubie w ciągu 2 tygodni wyszły 3 zęby, 2 górne i jeden dolny, hedynki oczywiście, chwilowy spokój ale było ciężko, bez gorączki, ale marudny był, wcześniej przez tydzień katar.

Margoz to gratulujemy Lence ząbka i zazdrościmi, ze tak bezobjawowo.

Delfin, no to spora ta Twoja córcia ale skoro ma prawie 90 cm to 11 kg to akurat do wzrostu. Kuba jest mniejszy ma prawie 80 cm i na taki wzrost ubranka nosimy, waży troszkę mniej, z 9 kg.

A właśnie alergolog poleciła mi preparaty z serii Stelatopia z firmy Mustela. Miała może któraś z Was z tym do czynienia?

Ja znam te kosmetyki i są bardzo dobre, typowe do atopowej skóry. Dość drogie, ale warte swojej ceny, jest emolient i chyba olejek do mycia. Proponuję Ci najpierw udać sie do jakiejś apteki i poprosić o próbki, z tych preparatów Mustela ma na pewno próbki, często są w aptekach. A lepiej jest sprawdzić czy nie uczula, bo też tak może być.Jest jeszcze dobra seria z SVR do atopowej skóry Uriage i La Roche.
My też mamy azs ale na szczęście dość łagodnie.

reklama
Witam serdecznie!! Dawno nie pisałam - kompletny brak czasu! Ale zaglądam dość często (to tak na usprawiedliwienie).
U nas średniawo - nocki fatalne. Ale to przez zęby ( mamy już 5) i uczulenie. Niestety Igor okazał się tez alergikiem (tak jak ja i córka), a tak długo było dobrze.I najgorzej, że nie wiemy na co. Nic nowego nie dostaje a skóra okropna. Nie jest tak źle jak Nina miała w jego wieku ale miałam nadzieję, że on sie uchronił.

Sylvanas wiem co przechodzicie i współczuję. AZS w mocnym wydaniu to rodzinny koszmar. Dobrze, że wiecie co uczula. A co do badań, to robi sie poprostu badanie krwi pod kontem określonych alergenów ( w tym roztoczy i wielu innych). My córce w wieku 8 mieś pierwszy raz robiliśmy juz testy skórne i potwierdziły sie badania krwi i mega alergie na prawie wszystko.

pozdrawiam i życzę Wszystkim wszystkie dobrego!!!

hehe wiecie co się stało?
Mój synek właśnie zjadł krem Pulmex Baby. :-D
Chyba go troszkę wyszczypało. Mam nadzieję, że się nie rozchoruje.
Ręce, nogi i wszystko inne opada :-)

witam się i ja :) fajnie tak wejść na forum i zobaczyć że są nowe wpisy które nawet na kolejną stronę przechodzą :)
Margoz, Gosia i Majuska - gratuluję ząbków :)
Angelka - weszłam, polubiłam :) masz dziewczyno talent, naprawdę super są te Twoje zaproszenia, a to z gitarką czerwone <osobiste dla Taty> w szczególności przypadło mi do gustu :)
Fioletowa - zapraszamy, opowiedz coś o sobie i o swoim maleństwu :)
Nasia - no faktycznie długo Cię nie było, ale że jesteś na bieżąco i czasem czytasz to Cię usprawiedliwia :)
Karolina a mój Filipek ostatnio dorwał się do sudocremu :) wsadził niepostrzeżenie paluszek do słoiczka i myk do buzi.
Delfin to faktycznie dużą masz tą swoją dziewczynkę, Filip tak ponad 9 kg chyba waży <dawno nie ważyłam> i ubranka tak na ok 74, ale to różnie, bo czasem jeszcze body na 68 mu założę. Co firma, to inna rozmiarówka. No i oczywiście zdrówka dla Lenki
Sylvanas dobrze, że w końcu znaleźliście przyczynę, życzę by kuracja maściami pomogła.

no to teraz opiszę co u nas. A u nas w sumie bez zmian :)
Filip dużo raczkuje, wstaje przy wszystkim czym się da, więc oczy dookoła głowy bo czasem też się puści i od razu leci <swoją drogą zastanawiam się ile te małe główki moją guzów znieść> I tak jak początek 8 miesiąca był przełomowy, taki mega skok w jego rozwoju tak teraz "tylko" te umiejętności doskonali i niczym nowym mnie nie zaskakuje. ALe może to i lepiej jak narazie bo i tak przy tym jego wstawaniu muszę ciągle go pilnować :)

mam we wtorek rozmowę w spr pracy a dokładniej jako opiekunka do miesięcznej dziewczynki, na razie tak dorywczo, bym tylko pomagała tej mamie, parę godzin w tygodniu więc super. Mam nadzieję, że się uda.

spokojnej i miłej nocki życzę :)

Ostatnia edycja:
Ewusia wyslalam ci wiadomosc na priv. w sprawie projektu

Anusiak bedziesz do pracy chodzic z Filipkiem czy sama ??

U nas dalej jesienne przesilenie i wszystko do bani:-( Zabkow dalej nie widac ale za tym akurat nam nie teskno bo jak sobie przypomne to nocki...:baffled:

Czesc dziewczęta mogę do was dołączyć?
Znowu udało mi się położyć oba szkraby o tej samej porze(może im tak zostanie??:szok:) więc szaleję w necie hurra:-D
jestem mamą 2 dziewczynek 2,5 letniej Tosi i 9-miesięcznej Michaliny. Obecnie mieszkam we Wrocławiu i właśnie zastanawiam się nad tym co ja właściwie chce robić w życiu:confused:myślę o powrocie do pracy ale raczej już nie w tej formie co dotychczas( jestem weterynarzem)
Tosia to mały pomocnik mamy, ciągle sprawdza czy jestem gdzieś w pobliżu i wypytuje a co to i dlaczego, niestety od momentu kiedy poszła na chwilę do przedszkola jest ciągle chora a siedzenie w domu tylko potęguje jej ciekawośc świata i...liczbę pytań:-)
Michalina to zapatrzona w siostrę mała rozrabiaka, jest bardzo samodzielna i uparta hmm jak mamusia tatuś i siostra razem wzięci.Obecnie ząbkuje pojawiła się górna dwójka i górne jedynki też lada moment wyjdą więc zęby w natarciu. Jest bardzo ruchliwa, ale nadal jeszcze nie raczkuje, preferuje styl mieszany trochę na kolanach trochę pełzając (o gustach nie dyskutuję) a próby przekonania do innego poruszania się kwituje konkretnym łaaaaa.
Zauważyłam że często pojawiają się problemy z azs i alergiami, moja mała ma skazę białkową i w pewnym momencie bardzo nam pomogło Emolium i balsam nawilżający z Johnsona a na świąd rewelacyjny okazał się krem trójaktywny.
Karolina mniam Pulmex baby- rośnie mały smakosz:-)

Polis do pracy sama, bez Filipka <z nim zostaje moja mama> mój mały urwis często ma fazę na rączki więc nie dałabym rady z dwójką ;)

Vioreczka witaj i zostań na stałe :)

Czesc dziewczęta mogę do was dołączyć?
Znowu udało mi się położyć oba szkraby o tej samej porze(może im tak zostanie??:szok:) więc szaleję w necie hurra:-D
jestem mamą 2 dziewczynek 2,5 letniej Tosi i 9-miesięcznej Michaliny. Obecnie mieszkam we Wrocławiu i właśnie zastanawiam się nad tym co ja właściwie chce robić w życiu:confused:myślę o powrocie do pracy ale raczej już nie w tej formie co dotychczas( jestem weterynarzem)
Tosia to mały pomocnik mamy, ciągle sprawdza czy jestem gdzieś w pobliżu i wypytuje a co to i dlaczego, niestety od momentu kiedy poszła na chwilę do przedszkola jest ciągle chora a siedzenie w domu tylko potęguje jej ciekawośc świata i...liczbę pytań:-)
Michalina to zapatrzona w siostrę mała rozrabiaka, jest bardzo samodzielna i uparta hmm jak mamusia tatuś i siostra razem wzięci.Obecnie ząbkuje pojawiła się górna dwójka i górne jedynki też lada moment wyjdą więc zęby w natarciu. Jest bardzo ruchliwa, ale nadal jeszcze nie raczkuje, preferuje styl mieszany trochę na kolanach trochę pełzając (o gustach nie dyskutuję) a próby przekonania do innego poruszania się kwituje konkretnym łaaaaa.
Zauważyłam że często pojawiają się problemy z azs i alergiami, moja mała ma skazę białkową i w pewnym momencie bardzo nam pomogło Emolium i balsam nawilżający z Johnsona a na świąd rewelacyjny okazał się krem trójaktywny.
Karolina mniam Pulmex baby- rośnie mały smakosz:-)

moja Lenka od Emulionu ma bardziej podrażnioną skórę ,nawet myślałam że to on ją uczula ,ale jednak nie tylko jego składniki działają na młodą ze jest czerwona jak rak .

reklama
współczujemy wszystkim alergikom ,wiem jak to jest bo ja tez jestem:-(
my po imprezce, było super Gabryś był przekochany .
polis na jakim etapie jesteście twojego domku bo gdzieś nie doczytałam??? my aktualnie pomalutku zaczynamy wykończeniówke.projekt kupowaliśmy przez internet z firmy Archon.
witam nowe mamusie:tak:
strasznie dziś u nas zimno ,byliśmy godzinke na spacerku brrr zmarzłam dobrze ze kupiłam małemu śpiworek i jeżdzi sobie jak mały eskimosik opatulony:-)

Do góry