reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam po przerwie, ostatnio nie wiem jak żyję taki kocioł w pracy. Na szczęście wracam do uśmiechniętego Jędrusia i jakoś raźniej :) Mały jest przekochany, chociaż łobuz :) Ostatnio dostał kapciuszki do chodzenia, bo już za rączki pędzi, chociaż jak zależy na szybkości to czworaki wygrywają :)
Kozaczki mamy z bartka, takie już co się na chodzenie nadadzą i których sam nie zdejmie.
Ulubionym zajęciem jest straszenie wszystkich na około. Polubił też czytanie książeczek i jedną krótką z "poczytaj mi mamo" wysiedzi - co jest cudem u mojego wiercipięty :)
Pozdrawiam i życzę zdrówka :*

reklama
puk,puk:)

jak dawno mnie nie było,próbowałam nadrabiać ale nie dam rady:no:zdjęcia widziałam,cud maliny:-)

Co u nas.Zuza zaczyna chodzić,przy meblach i sciankach umie,przejdzie dwa kroczki od -do:sorry:raczkuje od 2 miesięcy,stawać zaczeła w niewiele ponad 6 m-cy.Łobuzica rośnie,gania i rozstawia braci,przyładować umie jak coś zabiorą:-p
Dopiero 11.11 wyszedłł jej 1-szy ząbek.
Jest pocieszna i strasznie zemną związana,jak mnie widzi to tylko ja mam brać i koniec.Dochodzi do tego ,że jak schodzę na dół i zostaje sama w pokoiku to tak płacze,że serce się kraje,jakby ją ktoś bil,jak wracam odrazu na rece i taki żal.........Powoli przechodzi jej nieśmialość w stosunku do obcych,odpukać no już chciałam wozić do znachorki:cool::rofl2:
Nie karmię równo od miesiąca,wybór córy:)Odziwo tez waga zaczeła spadać(moja) zwykle chudlam karmiąc:p

Chlopaki duże i pyskate,kochane,Krzyś w 4 klasie a taki nawał materiału ,że podziwiam i wspołczuję.Jaś aktualnie w domku bo nasilił mu się refluks(przedszkolne jedzonko).
Ja w domku,czasem mam ochotę wyjść i nie wracać:zawstydzona/y:wychowawczy mam do konca 2013 roku ale podejrzewam ze wróce wcześniej,zobaczymy.

Zdrowka dla chorowitek.
Jtaudul-gratuluję pracy,wyrazy wspołczucia.
wklejam w miarę aktualne zdjecie Zu:) i jak sprzątamy razem:p
Zabieram się za lekturę:-)

edit;
moi dziadkowie nie żyją.Babcie mam dwie,jedna ma prawie 92 lata,druga 87.Niestety starość ich nie oszczędza,kontaktu prawie 0.Moja mama ma ogromnego niemowlaka w domu.

Ostatnia edycja:
witam
ewusia i majuska gratuluje pierwszego ząbka!
chyba tylko niunia margoz bezzębna została jak się nie mylę:)

mój nauczył się lodówkę otwierać i pół dnia się tak bawi:)chyba muszę poszukać jakieś blokady.

pozdrawiam

I mi się Ninka rozchorowała...tak z dnia na dzień, wczoraj było ok, ale w nocy masakra, cały czas się budziła, rano zaś zaropiałe oczka i nosek, jakiś paskudny katar ropny się pojawił i mamy antybiotyk... no i siedzimy w domku. Prawie cały czas śpi.
Ważyłam ją też - wcale prawie nie przybrała, waży ledwo 7700 gram a mierzy prawie 80 cm...

Cześć dziewczyny.
Ech... okropny dzień miałam. Ja chcę do pracy !!!!!
Od wczoraj albo ciągle płaczą albo marudzą. Dawid ma nadal gorączkę, oboje mają katar i okropny kaszel. Jak Dawid płacze i go trzymam na rękach, to Ala też od razu zaczyna bo chce też iść do mnie i odwrotnie. Ech czasem chce mi się z nich śmiać z tej bezsilności. Ale oczywiście nie mogę bo jak zobaczą, że się śmieję, to jest jeszcze gorzej :-)

A tak ogólnie to już lepiej. Dzisiaj dzieciaki nawet ładnie noc przespały (4 pobudki).

ewusia, majuska gratuluję ząbków. My nadal czekamy na tego pierwszego.
suseł, zdrówka dla Niny. Widzę, że jest długa i chuda. Moja Ala też waży niecałe 8 kg ale ile wzrostu ma to nie wiem. Ciuszki dopiero teraz zaczęłam jej kupować na 74.

Ala wstaje wszędzie, gdzie może, raczkuje już bardzo ładnie i chodzi trzymana za rączki. Zdarza jej się puszczać, ale od razu leci. Dzisiaj pierwszy raz kąpałam dzieci razem. Ale miały radochę :-).
To ja lecę. Maluchy już śpią to idę się lenić :-)

A u mnie cos brak energii ostatnio, najchetniej szlabym spac z Lenka. Myslama ze jak bedzie moja mama to bede mogla odpoczac a widze ze im mniej robie tym bardziej jestem zmeczona. Bylysmy z Lenka u lekarza bo ma brzydka wysypke na twarzy i dostala masc. Mam nadzieje ze jej przejdzie.
Poza tym jakos leci. Maz ostatnio lapie nadgodziny i od dwoch dni nie widzial Lenki-tylko tyle co w nocy:-(

Zdrowka dla chorowitkow !!!

Karolina dla ciebie to medal i uklony:-)

Ewusia, majuska gratuluje pierwszych zebolkow

U nas jakos zeby ucichly. Wyszly dwa kilka tygodni temu i od tej pory nic. Pewnie szykuje sie masowe natarcie za kilka tygodni:szok:

reklama
Czesc Dziewczynki!

Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamietacie :) I Staska :)

Cos malutko nas tutaj, pewnie kazda Mamusia zapracowana :)

Napisze co u nas... Odkad Stas nauczyl sie raczkowac. A teraz stawać przy czym sie da to wszystko doslownie wszystko go interesuje! Wlezie w kazdy zakamarek!
Jedyne co to przeraza mnie, ze on tak czesto upada :( Wczoraj tak walnal glowką ze zawalu dostalam. Wasze dzieci tez tak maja?

Poza tym mamy 4 zabki, 5 w drodze... Nocki za to caly czas nieprzespane. Lepiej sypial jako noworodek :)

Aha i jeszcze mam osobista prosbe :) Zwazywszy na moj interes zaproszeniowy mialabym do was prosbe :)
Jezeli macie konto na facebooku POLUBCIE :) moja GALERIE ZAPROSZEN Witamy na Facebooku. Zaloguj się, zarejestruj się lub dowiedz się więcej
Im wiecej nas tym lepiej! Wielkie dzieki!

Buziaki dla wszystkich Dzieciaczkow Lutowych!

Do góry