reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ja nie lubię takich historii bo zaraz łzy mi się cisną do oczu:(

jak jesteśmy u znajomej co ma 7ms synka to Szymek go głaska po głowie, choć ostatnio palce do oka chciał mu wsadzić, więc trzeba uważać::)

a zęby to mu rosną jak szalone,dziś już 7ego widziałam, na dole.
pozdrawiam:-)

reklama
u nas łóżeczko na najniższym poziomie jest już odkąd Maja skonczyła 6 miesiecy... no i zęby tez jej wychodzą, ale tak nie typowo... ma dwa na dole i teraz wyszła lewa dwójka i prawa jedynka, który będzie nastepny cięzko stwierdzić bo ma cała góre w dziąslach i nie wiadomo w jakiej kolejnosci beda sie wyzynać... ale bardzo cięzko zabkuje... ;(

Cześć ;)

No u nas sytuacja uległa poprawie.
Alę wysypało więc ma trzydniówkę + zapalenie gardła i nosa. Na szczęście ta okropna gorączka minęła.
Dawid ma zapalenie gardła i nosa.
Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej.

Ala ma łóżeczko na najniższym poziomie odkąd skończyła 7 miesięcy. Mimo, że jest taka mała, to jak w nim stała, to widziałam jak próbuje się przechylać.
Kąpiel nadal w małej wannie. Jak Ala będzie stabilniej siedziała to wtedy trafi do dużej.
Zębów nadal brak. Objawów też brak. Ciągle czekamy.

Karolinka no to dobrze, że idzie ku lepszemu.
Kurcze, wszystkie te wasze dzieciaczki stają, siadają, raczkują, a moja nic, tylko gada, turla się i śmieje. Już nie wiem, co o tym myśleć, lekarka dałam nam dzisiaj skierowanie do poradni rehabilitacji i do neurologa, ale podejrzewam, że w tym roku to już się nie dostaniemy. No cóż, ja jeszcze cierpliwie czekam, choć powoli zaczyna mnie to niepokoić. Gdyby nie była po operacji, to bym się nie martwiła. Byłabym spokojniejsza, jakby chociaż próbowała sama siadać albo stawać na nóżki. Mam tylko nadzieję, że w końcu nadejdzie jej czas. Szukałam po Internecie jakie są minima rozwojowe dla 9-miesięcznego dziecka i chyba właśnie to siadanie już było i stanie, przynajmniej trzymane za paszki. Z drugiej strony ona mi bardzo dużo śpi, więc ma mniej czasu na ćwiczenia. Może po prostu jest leniuszkiem...

Karolina, zdrówka dla maluchów, oby szybko przeszło
Ewitka, twoja mała dużo przeszła, więc może dlatego jeszcze nie próbuje wstawac, zresztą nie porównuj z innymi, bo można przez to niepotrzebnie się zamartwiac, obserwuj i stwarzaj małej warunki do poruszania się, jak najwięcej ją kładź na podłodze, rozstawiaj wokól zabawki, może to ją zachęci :)
u nas nadal bez zębów, chociaż szczerze powiedziawszy nie mogę się doczekac tego pierwszego :)) ale i tak sobie ładnie radzi z gryzieniem dziąsłami i przeżuwaniem :)

Witam, ja tylko ekspresem

Chciałam tylko powiedzieć, że Kuba ma dwa zęby, ale pierwsze wyszły górne. Czy któremuś dziecku też tak wyszły najpierw? Do dolnego dziąsła nie mogę mu zajrzeć, ale przynajmniej wiadomo skąd katar był u nas i kiepskie noce.

Ewitka
Kuba też ma ciągle tyły, ale my się rehabilitujemy od sierpnia. A jednak ta operacja na pewno miała wpływ na rozwój ruchowy Agniesi. Kuba zaczął od niedawna dopiero się turlać. A rehabilitacja jak się dostaniecie na pewno pomoże.

majuska smutna ta twoja historia. Zawsze bardziej sie martwilam o bliskich niz o samą siebie. Teraz też tak jest ale mysle tez czasem, że gdyby mnie zabrakło to co by było z Majunią... brrrr okropne

jakie macie kozaczki dla dzieci? Dostaliśmy takie typu emu z H&M ale one jej sie zsuwają z nóżek jak tylko poruszy pare razy nóżkami. Strasznie mnie to denerwuje. Chciałabym takie które nie beda spadac.

witam wczoraj skonczyliśmy 9 miesiecy:-) mój Gabryś też mały leniuszek narazie turla się,nie siada samodzielnie,w łóżeczku staną kilka razy z moja pomocą,ząbków nadal brak margoz też sie nie moge doczekac pierwszego ząbka;-)
DorissŁ my mamy kozaczki wiązane na zime jeszcze nie zakładałam mam nadzieje że będą dobre dziś przetestuje:tak:
karolina cieszę się że już lepiej u was:tak:
wybieramy się dziś w odwiedziny to teściowej:-p MIŁEGO DNIA MAMUSIE.

Witam się po dłuższej przerwie,

najpierw byłam w delegacji z pracy, potem mnóstwo zaległości, teraz zaś zastępuję kolegę na urlopie i z trudem znalazłam chwilę by Was odwiedzić:)

Skończyliśmy 9 miesięcy, z Niną wszystko super, katar przeszedł, kaszelek praktycznie też. Je całkiem ładnie, nawet w weekend- co prawda zupy nie je ale je drugie danie, czyli ziemniaczka, warzywko i mięsko pogniecione widelcem. Potrafi zjeść cały talerzyk;)
Poza tym mleczko, kaszki, jogurty, deserki, biszkopty, chrupki kukurydziane i bułeczki. Pod koniec tygodnia pójdę ją zważyć, mam nadzieję że przybiera ładnie.
Zębów nadal brak, mam nadzieję jednak że już idą bo noce są straszne, potrafi budzić się kilkanaście razy z przeraźliwym płaczem...jestem już tym porządnie zmęczona.
Raczkowanie opanowała do perfekcji, staje już też wszędzie gdzie można, ładnie chodzi w łóżeczku dookoła poręczy:)kupiliśmy ostatnio taki fajny pchacz ale na razie ściagnęliśmy kółka i traktuje to jako taki edukacyjny stolik, super jej się podoba.
No i gada na okrągło- mama ,tata, dada, nie, daj i różne inne słowa których znaczenia nie znamy:)

Pozdrowienia dla wszystkich mam i dzieciaczków.

reklama
Witam
u mnie blogi spokoj z mama u boku.

Lenka zdrowa na szczescie, nastepnych zabkow nie widac ani nie slychac. Probuje sie juz puszczac przy staniu wiec oka z niej nie mozna spuscic. Poza tym lazi juz przy meblach po calym pokoju i gaduli na calego. Potrafi sie juz nawet sama klocic ze soba ;-)

Do góry