reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ewitka, a może spróbuj przez strzykawkę? Filip też za nic nie chciał syropku a ze strzykawki jakoś poszło <pomalutku wstrzykiwałam> zdrówka dla małej :*

reklama
Ewitka, a może spróbuj przez strzykawkę? Filip też za nic nie chciał syropku a ze strzykawki jakoś poszło <pomalutku wstrzykiwałam> zdrówka dla małej :*
Ja tylko podaję przez strzykawkę, inaczej to nawet sobie nie wyobrażam. Ale i tak buzia zamknięta nawet przy płaczu, taki cwaniak, wie, że jak otworzy buzię podczas płaczu, to mama to szybko wykorzysta :-D

majuska ja rwałam ósemkę ze 3 tygodnie temu, ale zapłaciłam w porównaniu do Ciebie tylko! 80 zł, za zwykłą plombę moja dentystka bierze stówkę, też uważam, ze ceny zabiegów u dentystów to przesada, a to jest profesja, do której uczęszcza się przez całe życie niemalże
u nas nadal bez zębów, czy moja Lenka sama została z łysymi dziasłami?:)) za to co dzień zaskakuje mnie nowymi umiejętnościami, ostatnio jak proponowałam jej biszkopcika i spytałam się gdzie są, bezbłędnie pokazała paluszkiem na szafkę hehe, w ogóle od jakiegoś czasu paluszek jest bardzo w użyciu, często pokazuje na coś z okrzykiem "ooo" zdając się mówić "co to jest?" :))) fajnie pokazuje jak się rozmawia przez telefon przykładając cokolwiek do ucha, nawet samą rączkę :) daje buziaczki, robi papa, pip pip na nosie, normalnie nie mogę się napatrzeć jak z takiego dzidziuńka zmienia się w małą rozumną istotkę :))
zdrówka życzymy wszystkim chorowitkom, nas póki co choroby oszczędzają, mam nadzieję, że tak zostanie :))

Ewitka, ja syropy dawałam podstępem :) Mówiłam mu, że teraz dostanie coś pysznego, dawałam najpierw oblizać strzykawkę, w której już był syrop, żeby sobie posmakował i mówiłam mu, że to dobre, owocowe itd. i jakoś dawał się przekonać :)

Rzadko ostatnio tu coś piszę, bo z pracy wracam padnięta, a mały diabełek też nie daje odpocząć, roznosi zabawki po całym domu, włazi gdzie się tylko da, ostatnio nauczył się otwierać drzwi na klatkę schodową i generalnie nie mogę go spuścić z oka na sekundę. Teraz też chyba powinnam już spać, bo rano spodziewam się pobudki. Dziś dziecko rozryczało się o 5.00 rano, bo mama nie chciała się z nim bawić ;)

rosnie nam lewa dolna jedyneczka :)
dzisiaj Majunia konczy 9 miesiecy :)

swietnie radzi sobie ze wstawaniem gorzej z zejsciem na dol, nie umie jeszcze sama usiasc. Ale na to pewnie tez przyjdzie poram, tylko wydaje mi sie troche nie pokolei...

Doriss - 9 buziaków dla Majuni :)

u nas wstawanie jest ćwiczone na potęgę, ostatnio obniżaliśmy łóżeczko na ostatni poziom więc mały dorwał się do leżącego na boku łóżeczka <tak było wygodniej śrubki wkręcać> i jak po drabince mały się podciągał i wchodził na szczebelki :) mały urwis coraz lepiej zasuwa, najbardziej lubi jak mu zdejmę pieluchę to myk na czworaka i z gołą pupką lata i się cieszy :) ale tak ma chyba każde dziecko :)

Margoz
- brawa dla Lenki, że taka rozumna jest :)

oj taka latanie z gołą pupą to wielka raodosc. My teraz Maje kapiemy w brodziku pod prysznicem, mamy taki wyzszy, wiec ma baardzo duzo miejsca, uwielbia chlapac na potęge, zanim ja wyciagne musze przecierac podloge tak jest mokro. A jak leje wode to przychodzi do łazienki kuca przy brodziku, patrzy jak leci woda i chlapie juz stojac poza prysznicem. A jak sie buntuje jak idziemy do pokoju zeby sie do tej kapieli rozebrac.

Milego weekendu

Maja 9 buziaków Malutka :):)

No u nas tez jest szaleństwo z kąpaniem, Maja uwielbia sie kapać i nie chce wychodzić z wanny... normalnie sie rzuca do tyłu jak ją wyciagam... a w wannie to chlapie jak szalona i na czworaka lata po wannie, a my mamy taka dużą wanne wiec ma sie gdzie rozpedzić hehehe no i w ogóle sie nie boi a ja jej wody zawsze dużo leje, wiec ma radoche jak nie wiem ;)

reklama
Do góry