reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Cześć dziewuszki nowe i stare ;-)
Ja idę we środę do ginki też mam zamiar już się zapytać o wszelkie badania, które się wykonuje w czasie ciąży, genetyczne i inne.

Wczoraj kupiłam sobie spodnie ciążowe :szok:
Nie żebym miała na to ochotę raczej z konieczności.. W moje dżinsy już się nie dopinam i brzuch boli tak ma w nich ciasno. A te ciążowe są super wygodne :) Nic mnie nie gniecie i nie uwiera :) Choć są jeszcze trochę luźne na pupie i sporo na brzuchu, ale to dobrze, niedługo się wypełnią ;)

Ale powiem wam, że trochę dziwnie się czuję z tymi zmieniającymi się kształtami.. Nawet się popłakałam przez to że się nie mieszczę w stare spodnie ;) Wiem, że to hormony, bo normalnie nie mam takich jazd, poza tym to przecież dzidziuś rośnie nie sadełko, więc staram się panować nad emocjami.
Ale mina mojego P, kiedy wybucham płaczem z takich błahych powodów - bezcenna ;p

reklama
aniaprzemka jak ja Cie dobrze rozumiem z tymi humorami hehehe... mam to samo, że rycze bez powodu...
a na badanie przezierności karkowej trzeba miedzy 11 a 14 tygodniem ciązy bo później nie bedzie już można tego zbadać bo zniknie...

dokladnie ...
ja na swoje badanie ide 2 sierpnia juz sie doczekac nie moge zeby zobaczyc maluszkq jego raczki nozki itp. bo wczesniej widzialam tylko zarodek

ja wlasnie odebralam wyniki i wszystko ok poza badaniem moczu tzn wyszły mi leukocyty, norma jest do 5 a ja mam 25 powyzej 10 swiadczy o zapaleniu hmm, pewnie bede musiala powtorzyc badanie.

Pozdrawiam serdecznie. i melduje cisnienie bez zmian niziutkie padam :-(

czesto bierzesz Nospe? obnizenie cisnienia to jeden z wielu skutkow ubocznych nospy
tutaj lekarza odradzaja tych lekow w ciazy
zreszta odradzaja wszystkich lekow chyba ze naprawde nie ma innego wyjscia
a to ze brzuch boli od czasu do czasu to normalne, chyba ze sa to starszne bole to wtedy tzreba sprawdzic

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam:-) Miałam teraz nocki i nie miałam już czasu i siły pisać na forum. Dziś już na szczęście wolne więc trzeba odpocząć. Zrobię sobie wieczór filmowy dziś;-)
Harsharani, ale się najedliście strachu. Termin porodu nie jest ważny, ważne by z dzidzią było ok.
claudia, miłego wypoczynku:-)
Co do nospy, to ja biorę jak coś mnie boli, bo jak już pisałyście, skurcze, bóle nie są dobre.

czesto bierzesz Nospe? obnizenie cisnienia to jeden z wielu skutkow ubocznych nospy
tutaj lekarza odradzaja tych lekow w ciazy
zreszta odradzaja wszystkich lekow chyba ze naprawde nie ma innego wyjscia
a to ze brzuch boli od czasu do czasu to normalne, chyba ze sa to starszne bole to wtedy tzreba sprawdzic

moje cisnienie nie ma nic wspolnego z nospa bo we wczesniejszej ciazy jej nie bralam wlasnie (bo po co faszerowac sie lekami jak boli to ma bolec a pozniej okazalo sie ze mialam skurcze ktore spowodowaly rozwarcie w 28 tyg) a tez mialam niziutkie cisnienie poprostu taki moj urok w ciazy i wogole bez niej tez zbyt wysokiego nie mam.

a co do terazniejszej ciazy wybralam moze w ciagu calej ciazy ok 6 tabletek jak czuje taki bol kojarzacy sie z bolem miesiaczkowym, bo na samo klucie czy cos podobnego to nie zwracam uwagi zbytnio bo to sporadycznie.

moje cisnienie nie ma nic wspolnego z nospa bo we wczesniejszej ciazy jej nie bralam wlasnie (bo po co faszerowac sie lekami jak boli to ma bolec a pozniej okazalo sie ze mialam skurcze ktore spowodowaly rozwarcie w 28 tyg) a tez mialam niziutkie cisnienie poprostu taki moj urok w ciazy i wogole bez niej tez zbyt wysokiego nie mam.

a co do terazniejszej ciazy wybralam moze w ciagu calej ciazy ok 6 tabletek jak czuje taki bol kojarzacy sie z bolem miesiaczkowym, bo na samo klucie czy cos podobnego to nie zwracam uwagi zbytnio bo to sporadycznie.

nie wiem tylko pisze jakie sa skutki ubczone a wiadomo ze nie ma lekow 100% bezpiecznych
a jak lek obniza cisnienie i Ty masz niskie to moze warto sie temu przygladnac, wkoncu jak producent pisze ze to jeden skutek uboczny to z pewnoscia wie co mowi wkoncu oni wyprodukowali lekki takze wiedza jakie maja dzialanie
moze to nie jedyna przyczyna niskiego cisnienia ale doklada

ale nie wazne tylko chcialam napisac o skutkach ubocznych bo z tego co czytam to piszecie o nospie jak by to byl calkwicie bezpieczny lek a ma wiele skutkow ubocznych

ja pisze tylko swoje obserwacieje bo czytam i polskie i amerykanskie forum ciazowe i powiem wam ze jestem w szoku ile kobiet w PL bierze luteine nospe itd, tutaj tego nie ma

reklama
Witam po weekendzie:-)
Ja byłam w piątek u lekarza,maluszek ma 2,5 cm i już sprawdził przezierność karkową,bo było wszystko ładnie widać.Usg trwało 20 minut i mam 8 zdjęć.Jedno jest takie śliczne i mój maluszek wygląda jak mały siedzący miś,rączki,nóżki....Boskie:-)
Bym je wstawiła,ale nie mam sprzętu:-(

Do góry