reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witam serdecznie nowe mamuśki :)
Harsharani z tym terminem to nigdy nic nie wiadomo, ja Ale miałam rodzić 17 lutego a tak sie zasiedziała, że w ogóle wychodzić nie chciała i poród miałam wywoływany w 42tygodniu to było 03.03.09. wiec z lutówki stałam sie marcówką, ale na moich kochanych lutówkach zostałam i czuje sie lutówką, dlatego drugie maleństwo też chciałam z lutego, przez sentyment...
natasza1981 współczuje Ci tych 5 godzin snu bo ja sypiam od 6 do 7 7,5 jak Ala pozwoli i chodze permamentnie niewyspana a tu jeszcze musze jej czas organizowac, ale co poradzić trzeba przetrwać...
lece do łóżka bo padam a mąz na nocce wiec znowu samotne noce (no nie takie samotne bo z Alą) Dobrej nocki babeczki :*

reklama
Witajcie Dziewczyny:)
Zagladam na Wasz wątek Lutowy z sentymentu:tak:
Rok temu o tej porze bylam na podobnym etapie ciązy:)
niesamowite jak ten czas leci...29 lipca mój Synek konczy pół roczku:)))
________
Chcialam Wam wszystkim zyczyć szczesliwych miesiecy ciązy, spełnionych pragnień co do płci- choć ja osobiscie uwazam ze nie jest to ważne. No i zyczę szczesliwych i expresowych porodów:tak:
Dla mam rodzących po raz drugi moge powiedziec ze u mnie sprawdzila sie teoria ze drugi porod jest szybciej i lzej ale pewnie to tez indywidualna sprawa... tak czy siak niech kazda z Was chwile porodu wspomina jako coś wspanialego!!!
Buziaki Lutowe mamy:tak:

Z tego co wiem, to bóle w podbrzuszu są dosyć częstym i normalnym objawem(zwłaszcza na początku ciąży),ale jeżeli masz się niepotrzebnie stresować,to dla "swietego spokoju" mozesz pojsc do lekarza,lub po prostu do niego przedzwonic..co do nospy,to nie wiem ,niektóre kobiety łykają inne unikają..
pozdrawiam

witam nowa lutowke

co do nospy to ja jej unikalam tzn stwierdzilam ze jak boli ze sie da wytrzymac to bedzie oki. no ale jak to uslyszal moj lekarz jak mi zlecal przywypisie ze szpitala nospe to mnie opieprzyl " nospa jest po to ze jak pani poczuje bol lub jakikolwiek skurcz to ona dziala rozkurczowo i wiecej sie moze stac jak pani jej nie wezmie niz jak wezmie bo nie biorac jej skurcze moga doprowadzic do poronienia lub porodu wczesnego."
wiec ja teraz jak mnie cos zaboli to ja biore.

Czesc dziewczyny!!!
Trochę późno się dopisuję ale chciałam przeczytać cały wątek, nawet w ten weekend nie wystarczyło mi na to czasu, ale będę nadrabiać to na bieżąco. Dwie kreski zobaczyłam na tescie 1 czerwca. 10 czerwca lekarz potwierdził ciąże (6tc) lecz była to tylko mała fasolka, po drugiej wizycie (9tc) już wiedziałam, że mojej kruszynce bije serduszko. Kolejna wizyta 3.08 wiec musze byc cierpliwa. Póki co doświadczylam objawów typu: bóle piersi (nadal sie utrzymują), lekkie wahania nastroju (skąd ta płaczliwość?? :) ) ale najgorsze to chyba mdłosci - od kilku tygodniu nie mam na nic apetytu,wmuszam w siebie jedzenie bo jak nie jem to też źle sie czuje no i wiadomo musze żywić maleństwo, produkty ktore wczesniej lubilam podjesc obecnie mnie odrzucaja, ale nie zapeszajac od kilku dni jest jakby lepiej...... Nastawiam się, że z koncem 3 miesiaca to minie. Ale poza tym to chyba najpiekniejsza rzecz jaka mogla mi się przytrafić, najwiekszym wsparciem jest dla mnie mój mąż ktory uwielbia gładzić mój brzuch i ucinac sobie pogawedki z kruszynką :))

witam nowa lutowke

harsharani popieram zostan lutowka :-)

dziewczyny mam pytanie jestem w 11 tc i 2 dniu oplaca mi się dzis na usg chodzi mi o to badanie wyklczajace choroby itd. czy lepiej poczekac tydzien ?

Czesc :-)
Ja w zasadzie chce sie pozegnac.. dzisiaj wyjezdzam do Węgierskiej Gorki na kilka dni. Mam nadzieje ze nie bedzie juz takich upalow....
Trzymajcie sie...
PS. co do NoSpy to ja tez biore jak mnie boli, kłuje cos w podbrzuszu.. lekarz mowil mi tak jak akunii ze w razie bolu No Spa rozkurcza, "uspokaja" macice, jest calkowicie bezpieczna w czasie ciazy

dziewczyny mam pytanie jestem w 11 tc i 2 dniu oplaca mi się dzis na usg chodzi mi o to badanie wyklczajace choroby itd. czy lepiej poczekac tydzien ?

powinno bo mi lekarz kazal isc miedzy 11 a 14 no ale ze na wizyte sie czeka (bo na usg ide do osoby przez niego poleconej bo ma lepszy sprzet) wiec bede miala ok 13 tyg z tym ze nie wiem czy to nie chodzi o skonczony 12 tydz. lepiej poczekaj tydz jak masz taka mozliwosc

Czesc :-)
Ja w zasadzie chce sie pozegnac.. dzisiaj wyjezdzam do Węgierskiej Gorki na kilka dni. Mam nadzieje ze nie bedzie juz takich upalow....
Trzymajcie sie...
PS. co do NoSpy to ja tez biore jak mnie boli, kłuje cos w podbrzuszu.. lekarz mowil mi tak jak akunii ze w razie bolu No Spa rozkurcza, "uspokaja" macice, jest calkowicie bezpieczna w czasie ciazy

papa milego odpoczynku

a upaly maja wrocic za 4 dni

Witam poniedziałkowo :-)

Mi sie wydaje, że badanie na przezierność karkową (inaczej NT) chyba już się chodzi od 11 tc.

reklama

Witaj,

mnie również interesują badania prenatalne-jutro idę więc do lekarza więc się wszystkiego dowiem i dam znać

U nas również przemiły chłodek-cieszmy sie nim póki jest :D

Do góry