Agunia, Twój Kacperek to ogromny facet
patrząc na moją nie mogę sobie wyobrazić jak półroczne dziecko może być takie duże
moja Natalia ma 7 miesięcy, waży tylko 7 kilo i jest bardzo szczupła. My się śmiejemy że nam jakiś sportowiec rośnie czy gimnastyczka, bo jest strasznie silna i zwinna, ona już zaczyna wstawać. Łapie się za barierkę łóżeczka i klęczy przy niej na kolanach, jak się podejdzie do niej to robi uśmiech od ucha do ucha po czym stawia najpierw jedną stopę, potem drugą i prostuje nóżki
po czym zaczyna ryczeć bo nie wie co dalej zrobić bo nie umie usiąść spowrotem
raczkuje już ponad dwa tygodnie, z tydzień temu z pozycji na czworaka próbowała siadać do tyłu, przez jeden dzień. Każda próba kończyła się wywaleniem do tyłu i zaliczeniem głową w podłoże (miałam rozłożone trzy koce na dywanie jeden na drugim żeby miała miękko...) i chyba ją te upadki wystraszyły bo zaprzestała prób siadania, teraz od czasu do czasu próbuje np. jak jest na łóżku (taka sprytna), i już się nie przewraca.
Ale ciężko jest z nią w domu
cały czas trzeba na nią patrzeć i przenosić ją co chwila na środek pokoju z miejsc do których zawędrowała, a porusza się błyskawicznie
jeśli chodzi o ubieranie to moja ma na noc tylko body z długim albo krótkim i gołe nogi, a w dzień zasuwa też w body, też bez spodni tylko ma skarpety. na razie myślę że wystarczy bo ma zawsze ciepłą skórę wszędzie, ja chodzę podobnie rozebrana mimo że rzeczywiście jest już chłodniej, hartujemy się
na dwór już ciepłe długie spodnie, body i polarek, ale ostatnio musiałam błyskawicznie polarek ściągać bo się strasznie ciepło zrobiło
jtaudul - u nas było to samo, najpierw tyłek w górę i pełzała buzią po kocu
ale potem już niedługo było stanie na rączkach i kolankach i kiwanie w przód i tył, potem przemieszczanie się w sposób taki że z tej pozycji kładła się na brzuch do przodu, potem wstawała znów i tak się po kawałku posuwała
potem chwila skupienia i wymyśliła jak się raczkuje. Teraz łazi i omija swoje zabawki precyzyjnie trafiając do celu czyli do zabawek psich... no i oczywiście numer 1 to kable i gniazdka :/