reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Rachell ja już jestem, cały dzień poza domem.

Kuba ostatnio miał focha i w ogóle sobie nie gadał tylko jęczał, ale znowu zaczął. Dziś jak płakał na rehabilitacji, to się pan rehabilitant śmiał, że jakąś Anię woła bo tak Kubie wychodził: anianiniaania..... coś w tym stylu.

reklama
My też dziś prawie cały dzień poza domem. Szczepienie, usg bioderek, po drodze spacer, a że mąż wziął wolne, to i po Starówce połaziliśmy i zjadłam pycha loda jagodowego ;-)

Co do spania, to nasza ostatnio nawet na spacerach właściwie nie śpi. No może czasem, a tak to tylko jej oczka latają. Jakby właśnie jej szkoda było coś przegapić, a potem wieczorem pada od razu.

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia i Oli!
Gosia, szkoda, ze Kubuś tak musi się napłakać i nameczyć na tej rehabilitacji.
A ja ostatnio już sie martwiłam, że Agnes nie bierze nóżek do buzi, że nie podpiera się na samych dłoniach przy leżeniu na brzuszku, to mała mnie dzisiaj zaskoczyla. Sciągnęła sobie na spacerku sama podkolanówkę (najpierw z jednej nózki, potem z drugiej) i z miną łobuza i cwaniaka zaczęła ssać dużego palca, ale to był widok :-)
No a na dłoniach też się czasem podpiera, wiec nie jest źle.

Doris, ja to Karmi to prawię regularnie piję wieczorkami jak mała idzie spać. Dzięki temu w nocy cycuszki są pełne mleczka :-) no a z racji jakiś tam jednak procentów alkoholu, to jedna malą buteleczkę mam na kilka razy.

A my dzisiaj pojechaliśmy na działeczke oberwać sliwki, i teraz smażę powidła :-)

witamy z rana, wczoraj znowu mała padła, bo spała tylko 2 razy po pół godziny, nawet spacery jej nie ululały, za to już pod wieczór maruda jej się włączyła.... a dzisiaj wstała o wpół do siódmej, niby nie bardzo wcześnie, ale ja jakaś rąbnięta jestem
pogoda piękna się zapowiada więc udanych spacerków życzę :))

Doris, ja to Karmi to prawię regularnie piję wieczorkami jak mała idzie spać. Dzięki temu w nocy cycuszki są pełne mleczka :-) no a z racji jakiś tam jednak procentów alkoholu, to jedna malą buteleczkę mam na kilka razy.

A wiecie, że kefir zawiera alkohol? Do jego produkcji dodawane są też drożdże i następuje fermentacja alkoholowa. Taka ciekawostka, bo kefir można dawać dzieciom po 11 miesiącu życia (bodajże), a ma w składzie tyle alkoholu, co mleko matki pijanej do nieprzytomności.

A to Karmi alkoholowe też jest?

zawiera do 0,5%. Zawsze to coś. W czasie ciazy i karmienia piersia baaardzo pilnowałam zeby nic a nic nie wypic. A okazuje sie, ze piłam :)) bo nie wiedziałam, że kefir ma alkohol :)

A u nas maruda od 4.30. Jak karmiłam piersia to szybko szło ją uspic w nocy a teraz trudniej. Zasneła dopiero o 6. Pobudka przed 8 i teraz zmeczona na kocyku lamentuje i trenuje mówienie mamaaa . Oczka malutkie ale spac nie bede :/

Ja też się dopiero teraz dowiedziałam o alkoholu w kefirze, a piłam go non stop w ciąży :) Myślę, że skoro kefiru nie zabraniają to piwa bezalkoholowego też ;)

reklama
Kolejne Półroczniaki :-) Najlepszego!

Jtaudu
l, jak się odnajdujesz w pracy?

;-)

Myślałam że będzie gorzej ale nie jest źle choć roboty jest sporo i parę rzeczy muszęsobie przypomnieć. Jednak moja gł. księgowa znowu ma jakieś wątki do mnie o rozmowy telefoniczne ! Już mi słów brakuje przecież sama ma 2 dzieci i co już nie pamięta jak to było a mój mąż zadzwonił raptem 2 razy z informacjami o małej - krótka rozmowa i tyle. Jej jednak to nie pasuje.
Dałam dziś ogłoszenie że szukam niani na kilka godzin dziennie - teraz to mam telefonów od groma normalnie telefon zciszyłam bo sama miałam już ich dość. Umówiłam sięna kilka rozmów, dziśna 16 pierwsza pani z mojego osiedla 34 lata ma 6-letnią córkę. Liczę na to że mi się spodoba bo od poniedziałku zaczynamy :) Jej wiek mi pasuje i doświadczenie też. Worawdzie umówiłam sięjeszcze z 3 osobami ale to głównie młode dziewczyny. Zobaczymy jak będzie.

Mąż mój jest już wyczerpany pilnmowaniem małej po nockach bo Ola jakoś spać nie chce i drzemie po 20 minut a jemu potrzebny konkretny sen a nie drzemka. Ze mną jakoś spała i po 2 godzi ny a teraz jej się odmieniło.

Zazdroszczę tym z Was które nie muszą pracować i nadal są z dzieciaczkami w domku.

Do góry