reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam wszystkich:)

wróciliśmy z wakacji cali, zdrowi i zadowoleni. Mała była cudowna, grzeczna, jadła i spała jak domu, zero problemów. Pogoda też całkiem niezła, trochę popadało ale słonka też doświadczyliśmy.

Raczej nie dam rady nadrobić tego co napisałyście przez ten tydzień, postaram się jednak być już na bieżąco.

reklama
A my znowu zabiegani, wpadam na chwilę na BB i ledwo nadążam czytać co pisałyście. O odniesieniu do kilku postów to mogę zapomieć :/
Mam wrażenie, że im Młody starszy tym mniej czasu mam - niby potrafi sam się zabawić, ale najlepiej jak bym siedziała obok niego non-stop. Taki synuś mamusi mi rośnie ;D

My lecimy na niekapku już od miesiąca, najpierw mielismy z tt taki zielony on co prawda był taki ze leciało delikatnie ... lał na siebie ale potem pił ... jak był bardzo spragniony to pociągnął ... teraz wymieniłam na taki prawdziwy tez z tt no i ciągnie. :

Kasssiutka, czyli który najlepszy?
You are viewing the following product: Pierwszy Kubek
czy taki z miękkim dziubkiem You are viewing the following product: Explora Pierwszy Kubek Niekapek z uchwytami

Suseł, fajnie że wakacje się udały :))
Sylviena, ja mam ten pierwszy zakupiony, ale na razie nie daję z niego pić, chcę jeszcze poczekać z miesiąc
anusiak, może spodnie da się wymienić i R będzie zadowolony :)
a u nas spokojnie, mała uwielbia tańczyć z mamą i dzisiaj znowu mieliśmy małą potańcówkę przy baby radiu :))

kochane słoneczko, jak jest wirus to kazdy załapie nawet cyckowy! Mój Miłoszek miał pierwszy rzut jak miał 2,5 m-ca. Byłam nawet u lekarza bo i doszedłkaszel. Lekarz oczywiście od razu antybol, tak się zabezpieczają ale ja nie dałam ... wyprowadziłam małego naturalnie i homeopatycznie. Więc cycuś niestety nie chroni na 100%. Ale z cycucha masz najlepsze lekarstwo ;)
a zdradz jakie to metody stosowałaś?

a u nas dziś pogoda okropna, co chwilę pada i tak zimno brrr, a no i kupilismy dziś kamere więc nagrywamy małego na całego:)
anusiak wszystkiego najlepszego dla mężowego.

Sunshine, pięciogwiazdkowych w Toruniu chyba nie ma, z czterogwiazdkowych ludzie polecają wyżej wspomniany przez Rachell Hotel Bulwar (ma podobno ładne apartamenty) i hotel "1231", przy okazji Solaris tego samego właściciela, ale to już tylko 3 gwiazdki. Zdecydowanie nie polecam hotelu Mercure Helios - tam to wystrój z głębokiej komuny jeszcze został ;)
Info aktualne, z pierwszej ręki - zadzwoniłam do osoby, która ma codzienny kontakt z turystami i powiedziała mi, które hotele w tej chwili chwalą, bo ja osobiście to za dużo Ci nie powiem, bo znam hotele w Toruniu również tylko od strony sal konferencyjnych, no i tylko jeden od podszewki, bo w nim pracowałam, ale jego akurat za bardzo nie polecę ;)

Witam
Młody znowu marudny, nie chciał spać za dużo i przez cały dzień to była walka.
Poza tym nauczył się kaszleć na niby i patrzy na naszą reakcje.

NAwet nie mysl odstawiac, wiesz ile kobiet chce karmić a nie ma pokarmu...

sorki Kaasiutka, ale jak czytam coś takiego to mnie skręca, to jest wprowadzanie poczucia winy w matkę, że podając mm robi krzywdę dziecku, z takim gadanie spotkałam się też u położne laktacyjnej w szpitalu.
Też uważam, że mleko matki jest najlepsze, ale jeśli ktoś chce przejść na mm to jest jego sprawa, jeśli ma ochotę wypić czerwoną herbatę to tez jej sprawa i niech karmi mm. Przynajmniej jest szczera a nie że nagle pokarm się kończy.
Ja przeszłam świadomie na mleko modyfikowane, bo miałam dość ostrej diety i alergii u dziecka, zresztą alergia jest cały czas, bo jest nie tylko pokarmowa.

Dziewczyny, właśnie ja mam taki problem że mam malutko tego pokarmu, już z miesiąc temu zorientowałam się że mała nie dojada, przyrost się jej zmniejszył, chciała cyca co pół godziny, była marudna, w nocy jak wcześniej spała do 4-5 to znów zaczęła mi się koło 12 budzić i potem jeszcze kilka razy w ciągu nocy... zaczęłam dokarmiać mm ale równocześnie odciągałam laktatorem, przystawiałam małą, herbatki na laktację piję cały czas (właśnie jedną z tych z herbapolu o których chyba Tab pisała). te metody raz pomagały a raz nie. W dodatku chodzę do pracy i na to szkolenie z psem i 4 razy w tygodniu wracam do domu jak mała już śpi nakarmiona kaszką przez tatę. Do tego Natalii nie podoba się za bardzo że musi ciumkać cyca przez kilka minut żeby jej przez chwilę potem mleko poleciało... Mimo moich starań mleka jest coraz mniej, i tak jak pisze GosiaLew - czasem mam wyrzuty sumienia że może popełniłam jakiś błąd, że nie zrobiłam wszystkiego co w mojej mocy... czasem znów myślę że karmiłam małą wyłącznie piersią przez 4 i pół miesiąca, teraz ma 5 i pół i dalej codziennie cyca dostaje więc może nie jest tak źle... a czasem myślę że te 50ml rano i 50ml wieczorem nie ma sensu i niepotrzebnie się stresuję i wysilam... no nic, właśnie dziś otworzyłam kolejne opakowanie herbatki, w lodówce mam 50ml mleka odciągnięte dziś po południu, teraz wieczorem wyssała mi wszystko z cyców po czym zjadła 150ml kaszki... więc mleka w cycach na pewno nie było dużo... ale spróbuję jeszcze trochę to pociągnąć

Tab , Rachell dziekuje za info :-), podoba mi sie Bulwar hotel, najbardziej nowoczesny i fajne ma opienie. Nie lubie hoteli, ktore maja zaslony, narzuty i tapety w kwiatki, az mnie skreca jak ogladam zdjecia;-)

Witam
Młody znowu marudny, nie chciał spać za dużo i przez cały dzień to była walka.
Poza tym nauczył się kaszleć na niby i patrzy na naszą reakcje.

sorki Kaasiutka, ale jak czytam coś takiego to mnie skręca, to jest wprowadzanie poczucia winy w matkę, że podając mm robi krzywdę dziecku, z takim gadanie spotkałam się też u położne laktacyjnej w szpitalu.
Też uważam, że mleko matki jest najlepsze, ale jeśli ktoś chce przejść na mm to jest jego sprawa, jeśli ma ochotę wypić czerwoną herbatę to tez jej sprawa i niech karmi mm. Przynajmniej jest szczera a nie że nagle pokarm się kończy.
Ja przeszłam świadomie na mleko modyfikowane, bo miałam dość ostrej diety i alergii u dziecka, zresztą alergia jest cały czas, bo jest nie tylko pokarmowa.

Gosiu źle mnie zrozumiałaś albo nie doczytałaś do końca ...
cytuję :nie to żebym miała coś do mm proszę się nie obrażać...
i nie będę więcej niczego komentować bo jakoś staram się unikać niepotrzebnej forumowej burzy .... długo padało i grzmiało ostatnio to chyba wystarczy :)
ale tak na wszelki jeśli któreś matki wpędziłam w poczucie winy to NAJMOCNIEJ PRZEPRASZAM! Chciałam tylko zdopingować bardziej ... no nic, widać trzeba uważać co się pisze
... co do czerwonej herbaty, znajoma dietetyk dietetyk mówiła że wypłukuje ważne pierwiastki tj wapń i potas, a w czasie karmienia są one bardzo cenne a i garść tabletek ich szybko nie odbuduje ... ALE OCZYWIŚCIE wybór KAŻDEJ Z NAS;-)

clauditka
są takie granulki homeopatyczne, dawałam mu, do tego woda do nosa, inhalacje z soli, olbas na koszulke na sen ... po 6 dniach katar minął ;) warunek TAK UWAŻAM gile muszą być białe (wirusowe) a nie zielone (bakteryjne). Według mnie jeśli zielone to grubsza sprawa.

A my znowu zabiegani, wpadam na chwilę na BB i ledwo nadążam czytać co pisałyście. O odniesieniu do kilku postów to mogę zapomieć :/
Mam wrażenie, że im Młody starszy tym mniej czasu mam - niby potrafi sam się zabawić, ale najlepiej jak bym siedziała obok niego non-stop. Taki synuś mamusi mi rośnie ;D
Kasssiutka, czyli który najlepszy?
You are viewing the following product: Pierwszy Kubek
czy taki z miękkim dziubkiem You are viewing the following product: Explora Pierwszy Kubek Niekapek z uchwytami

Ja miałam te dwa właśnie, pierwszy nie wiem czy był trefny czy tak miało być ale leciało z niego jak się go do góry nogami odwróciło ... teraz jedziemy na tym drugim bo mały załapał o co kaman ;)

susełek - witaj po urlopie! wypoczęta? :)
Tab - zapomniałam napisac ze pomysł z tabelkami reeewela!

reklama
Do góry