reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

anusiak ja wlasnie probowalam sobie ostatnio przypomnie iakos nie potrafilam, porod wspominam dobrze, gdyby nie finanse chcialabym miec juz drugiego malucha! a ten bol to mi sie kojarzy bardziej z poprzednimi przejsciami wiec czasem zastanawiam sie czy wszystko ok... a gastroskopii wspolczoje - dwa razy mialam juz umowiona wizyte i nie poszlam... a moze to nerwy?? ja tak reaguje jak mam duzo stresow... a tesciowa niestety malo interesuje sie mala, nawet nie zapyta co u niej...

reklama
aaa mój mały też nie chce pić czegoś innego oprócz mleka ale to ja myślę, że nie jest kwestią wyboru podajnika napoju tylko po prostu mój nie chce ani herbatki ani wody ani soczku. Jak wypije z 5 ml czegoś innego niż mleko to jest cud ale potem uleje więcej niż wypił ;-/

Ligotka ja niestety poród wspominam okropnie i nie mogę zapomnieć tych przeżyć ;-/ ale cieszę się, że Ty masz dobre wspomnienia :) a na drugie dziecko zawsze "grosz" się znajdzie, nie mówię że teraz ale kiedyś na pewno :) też tak myślę, że to nerwy, tak jak pisałam, cały dzień miałam psychiczny kryzys więc może to tak mi się objawiło.. Miałam tak 1wszy raz w życiu więc trudno mi to wytłumaczyć..

dobra, koniec na dziś, muszę w końcu oderwać się od tego kompa bo prysznic jeszcze muszę wziąć i do wyrka lecieć a nie tak tu klikać i czytać, eh miałam się dziś wcześniej spać położyć..

Madziadk a od kiedy Ty podajesz dziecku z niekapka? Czy ja dobrze zrozumiałam i zapamiętałam, że to Ty pisałaś, że Twój dzieć nie toleruje picia ze smoczków tylko z niekapka? Jak tak, to jak mu idzie bo my na razie z butelki super pijemy <z aventu smoczek 3> ale też za jakiś czas, miesiąc pewnie zacznę powolutku dawać Filipkowi z niekapka.

nie nie ,ja wlasnie pytalam ktora mama juz podaje picie wniekapku bo moj maly uparciuch nie cghce pic z butelki,mleczko owszem ale wody czy innych napojow nie...zamknie buzke i kaplica,dlatego pomyslalam o niekapku.

hej mamuski wieczorową porą ...
to ja pisałam ze daję z niekapka:-)
u mnie kompletnie butle odpadają wszelkiego rodzaju ... zresztą smoczki też. Mały sam pije z niekapka i siorbie z łyżeczki

Ostatnia edycja:
U nas marudy drugi dzień i mega płacz przed chwilą. Nie wiem o co chodzi . I jakoś mam dosyć.

Madziadk staram się odpowiadać jeśli mogę cos sensownego poradzić. Ostatnio mam tez mniej czasu na bb. Zaglądam przeważnie po 22ej. Mąż ma urlop i myślałam, że będę mieć więcej czasu a tu jest odwrotnie.
Nocek to szczerze zazdroszczę, bo u nas pobudki co 2, 3 godz. I oby tak dalej. O kubeczku juz pisałam - mamy z TT ale jakoś sobie nie radzi, próbujemy często ale chyba odpuszczę i spróbuję z jakieś miesiąc.

Bobomamo super z tym ząbkiem. U nas ani widu, ani słychu. I pewnie będzie późno (córka miała skończone 9 mieś jak wyrósł jej pierwszy ząbek). I rzeczywiście dużo Izunia je. Mój Igor to góra pół sloiczka, raz sie zdarzył prawie cały (gruszka).

Ligotko u nas tez mama będzie zajmować się małym gdy ja pójdę do pracy. Ciesze się z tego bardzo. Córką tez się zajmowała przez 3 lata i jestem jej dozgonnie wdzięczna. Czasami małe zgrzyty były ale zawsze słuchała co mówiłam lub czego chciałam. Zresztą jakoś sobie radę musiała dawać bo moja córcia to bardzo wymagające dziecko było i jest (głównie przez AZS). Teraz już się cieszy, że z Igorkiem będzie. Ja mniej bo zostało mi tylko 3 tyg.

Pozdrawiam

ligotka ja już się boję na samą myśl że kiedyś będe zmuszona zostawić małego z teściową, ale to byłoby ostateczne rozwiązanie, ale chyba bym nie mogła się skupić w pracy na obowiązkach,ale na szczęście jeszcze z pół roku będe z Szymkiem siedziała w domku.a potem to się zobaczy.
anusiak zdrówka życze i też współczuje gastroskopii najgorsze badanie jakie może być, miałam mieć w ciąży robione ale trafiłam na mądrego lekarza który nie chciał mnie męczyć.
bobomama gratulujemy kolejnego ząbka!
polis ale macie fajnie z tym własnym domem, aż zazdroszcze bo to super sprawa wybierac rzeczy do przyszłego domu, ja to bym chyba chodziła nakręcona i wogóle roztrzepana, a póki co własne cztery kąty pozostają jedynym marzeniem, niewiadomo jak odległym...
a my też z mężowym pijemy, ale piwko, fajny smak ma piwo po tak długim czasie abstynencji hihi
miłej nocy, dobranocka:-)

współczuję Wam, ja mam super teściową, do rany przyłóż :tak:więc nie mam problemu ...

powiem Wam, że mi troszkę smutno Was, że musicie do pracy wracać, kurcze ja mam taką możliwość ze jako nauczyciel mogę iść na urlop zdrowotny i chyba się na niego zdecyduję ... wróciłabym do pracy we wrzesniu 2012r, to mały już będzie śmigał. Cholera te nasze polskie realia finansowe, każda wraca ze względów ekonomicznych bo wychowawczy to jakas porażka i nieporozumienie:no:

My lecimy na niekapku już od miesiąca, najpierw mielismy z tt taki zielony on co prawda był taki ze leciało delikatnie ... lał na siebie ale potem pił ... jak był bardzo spragniony to pociągnął ... teraz wymieniłam na taki prawdziwy tez z tt no i ciągnie.

Nasia
cierpliwości malec zaskoczy z niekapkiem :tak:i jeszcze jedno, nie chciałam się chwalić ale od 4 dni mam super wieczory ... mialam tak jak Ty, ryk do księżyca i cyc wiecznie cyc ... od 4 dni daje mu łyżeczką na kolację kaszki z owocami .... spi jak zabity, czasami się przebudzi w nocy złapie cyca ale bardziej w formie smoczka niż jedzenia ... może spróbuj tego:-)
anusiak zdrowiej kochana!:tak:a może podasz łyżeczką?
polis clauditko ... oj też bym cosik wysączyła juz nie pamiętam tego smaku, po takiej przerwie to chyba ubzdryngole się 1 piwem :-D:-D
ligotka ... co masz zrobić dziś zrób jutro będziesz miała dwa dni wolnego :)
Bobusiowa - gratulujemy białego kiełęczka!

aaa i nie wiem czy pisałam ale ja dostałam miesiączkę miesiąc po urodzeniu Miłosza :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
....

Bobomamo super z tym ząbkiem. U nas ani widu, ani słychu. I pewnie będzie późno (córka miała skończone 9 mieś jak wyrósł jej pierwszy ząbek). I rzeczywiście dużo Izunia je. Mój Igor to góra pół sloiczka, raz sie zdarzył prawie cały (gruszka).
...
ja tez gratuluje oczywiście ;) - u nas tez mimo objawów zabkowych ząbków brak - a mój Kuba tez miał podobnie- bo pierwszy ząbek po 9 miesiącach :)

rachell
- filmiki sa - nawet niejeden , ale wszystkie takie z bezsensowna gadanina w tle - typu - powiedz ma- ma - ma-ma-ma-ma - a dziecko patrzy zdziwione i z miną nie tęgą ;), albo dialog pana terrorysty z negocjatorem :-) ...poza tym niestety na bb nie ma możliwości wklejania bezpośrednio :-( - a ja na youtube nie wrzuce takich filmików, a na facebooku niestety pliki video wywalają, ze niby naruszanie praw autorskich, a mi sie nie chce z nimi dyskutować - a jak pisałam - takie nieobrobione to sie raczej nie nadają ;-)

Na youtube można wrzucać filmiki jako prywatne, ja tak robię. Zaznaczam opcję, żeby były widoczne tylko dla osób posiadających linka.

[edit] Kaasiutka ja wypiłam sobie raz piwo bezalkoholowe i mi się już w głowie zakręciło ;) No, ale ja długo nie piję, ostatnio na Sylwestra 2009.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry