reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witam,
ja mam jakiś kryzys. Lena nawet nieszczególnie upierdliwa, ale dziś raczej nie wyróżniam się przesadną cierpliwością do niej. Dobrze chociaż, że mąż wrócił wcześniej z pracy, to przejął kurdupla. Czuję się jak wyrodna matka, kiedy głupi brak współpracy przy karmieniu sprawia, że cała gotuję się w środku:-(

bobomama gratuluję ząbka. u nas ani widu ani słuchu

madziadk my właśnie zaczynamy korzystać z niekapka. wybór padł na first choice Nuka. Mała jest piersiowa, ale jak trzeba było to z butelki też potrafiła się napić. Picie z Nuka spodobało się jej od samego początku.

reklama
pani_cinkowa, ja też dzisiaj niezbyt cierpliwa przy karmieniu Lenki, ona buzię w ciup zaciśnietą, a ja próbuję wcisnąć choć odrobinę jakiegoś pożywienia :/ z marnym skutkiem
bobomama, teraz Izunia może w końcu wziać coś na ząb :)))

moja dzis wcinala i otwierala buzei szeroko nawet sie nie ubrudzila specjalnie.
zjadla najpierw 190 g musu wieloowocowego a pozniej 120 gruszki nie wiem czy nie za duzo

Moja to ostatnio sypia dwa razy dziennie! Ostatnie spanie o 14! O 18 musielismy ja wrzucic do kapieli, po czym padla przy jedzeniu, nie minela godzina ona wola i smieje sie na glos, sie wystraszylam ze dziecku sie poprzestawialo ale powiedzialam jej ze to noc, dalam smoka i wyszlam - zadzialalo ;)

madzia, clauditka i ja niedlugo dolacze do waszego grona emigrantek bez kontaktow. Przeprowadzamy sie do innego miasta i nie bede miala tam nikogo znajomego. Malz caly dzien w pracy a moim jedynym towarzystwem bedzie Lenutek.

bobomama gratuluje zebola.

A my dzis znowu jezdzilismy po skladach budowlanych-ostatnio tylko takie sklepy odwiedzam. Ale fajnie jest wybierac zreczy do domku, nasze marzenie nabiera realnych ksztaltow. I tylko wizja koncowego rachunku mnie przeraza.

Spokojnej nocki dziewczynki, u nas ostatnia noc bajeczna tylko jedna pobudko o 4.30 i pospane do 8. Oby dzis tez tak bylo!!!

mi też Maja tez jakos daje pospac ostatnio. Na poczatku tygodnia budzila sie o 7 a teraz ostatnie dwie noce kolo 4-5 i zasypiala.

dziewczyny współczuje wam tam daleko :(((( ja czasem bedąc w domu czułam sie samotnie a co dopiero kilkaset km od domu.
wogóle to tak się z wami dobrze pisze, że ostatnio powiedziałam mojemu mężowi, że ja to bym chciała pracowac w towarzystwie koleżanek z BB. A on na to, że byśmy tylko o jednym gadały. Bo tak, z wami mam wspólny jeden wazny temat - BABY:)) (mam na mysli bejbi a nie baby - ze wy baby - kobiety) ale namieszałam:)

No niektore kobietki nam zniknęły: nixie, sunshine, jtaudul i jeszcze pare innych dziewczyn.

Ale bym dzisiaj zjadła coś typu fast food, jakąś tortille, hmmmmm

a dzisiaj juz mi lepiej szło z pokarmem. Bo karmilam ją dwa razy wieczorem i dwa razy nad ranem. Chyba jednak zależy jak często Majunia pociągnie. Ale jaki on jest jakościowy to nie wiem.

Dajecie juz mleczko nastepne dzieciom? My jeszcze na jedynce jedziemy ale chyba za miesiac trzeba by pomyslec o zmianie. Wogole zastanawiam sie czy nie sprobowac teraz od wtorku zrobic jej wiecej obiadku (teraz jadla tylko pol sloika) i nie dawac potem mleka. Tak zeby ostatecznie zastąpic ten posilek zupką. Dzisiaj maz jej dał słoiczek ziemniak+marchewka i jeszcze po tym popiła 90ml.

w poniedzialek mam rozmowe o prace i powiem wam ze bardziej denerwuje sie zostawieniem malej z tesciowa niz ta rozmowa! A najgorsze jest to, ze szukaja kogos od 1 sierpnia, wiec moze sie okazac ze juz niedlugo bede musiala zostawiac ja codziennie na kilka godzin, brrr

reklama
dzięki dziewczyny, ze mną już jest ok, to było jakieś jednorazowe. Vikiigus, robili mi gastroskopię i wyszło tylko zapalenie żołądka, wrzodów nie znaleźli. Lekarze nawet nie wiedzą skąd i czemu te skrzepy były w moim żołądku ;-/ a picie lnu to dobry pomysł, dzięki :) a tak swoją drogą czytałam Twój post odnośnie sposobu na zbieranie punktów przez Twoich podopiecznych - dobry sposób by przy takiej gromadce porządek i wszystko utrzymać w kupie :)
Mysia88 - pytałaś o morfologię, my wczoraj będąc na szczepieniu też dostaliśmy skierowanie na pobieranie krwi, właśnie by sprawdzić czy Filip anemii nie ma. Podobno często się u takich maluchów zdarza.

GosiaLew - jak tam z Twoim awansem, udało się?
Margoz a jak po operacji Mamy, jak się czuje?

parę dni temu pisałyście o ewentualnej ciąży,, ja we wtorek aż test zrobiłam - skończyłam opakowanie tabletek w środę więc tak do soboty/niedzieli byłam pewna że dostanę ten okres a tu cisza i cisza więc wysłałam męża do apteki, zrobiłam, jedna kreska i odetchnęłam i ok 3 godz później już okres dostałam :) skręcało mi podbrzusze <a podobno okres po porodzie boli mniej niż przed> ale cieszę się, że dostałam :) tzn tylko jednego powodu ;)

Tab - Twój pomysł z tą tabelką słoiczkową jest normalnie super :)

no i oczywiście 5 dużych całusków dla dzieciaczków Rachell, Aguni31 oraz Delfin_ONA z okazji 5tej miesięcznicy od cioci Ani i też 5cio miesięcznego Filipka :)

Madziadk a od kiedy Ty podajesz dziecku z niekapka? Czy ja dobrze zrozumiałam i zapamiętałam, że to Ty pisałaś, że Twój dzieć nie toleruje picia ze smoczków tylko z niekapka? Jak tak, to jak mu idzie bo my na razie z butelki super pijemy <z aventu smoczek 3> ale też za jakiś czas, miesiąc pewnie zacznę powolutku dawać Filipkowi z niekapka.

a i zapomniałabym pogratulować nowych ząbków, czy jest już oprócz mojego maluszka maluszek który też ma już 2 ząbki? Eh, byłam pewna że mu tak szybko nie wyjdą a tu raz dwa i to podwójnie. A jak pielęgnujecie te białe perełki? Ja wieczorem po kolacji myję mu taką silikonową nakładką wodą i rano staram się też a w ciągu dnia po jedzeniu przecieram pieluszką. I bardzo mu się to podoba :)

lecę nadrabiać inne tematy :) pozdrawiam i miłej nocki życzę :)

Do góry