reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

madziudk dobrze ze piszesz co na watrobie, bo nie potrzebnie sie zamartwiasz! To na pewno nie chodzi o Ciebie! Sama wiem ze wpadam na forum czytam powierzchownie i wypadam! Jeszcze niedawno wogole nie wchodzilam bo zupelnie nie mialam czasu. Teraz mam go niewiele wiecej, wiec chce byc tylko na biezaco, rzadko zdarza mi sie odpowiadac na posty jak kiedys. Maluchy zajmuja nam coraz wiecej czasu a i obowiazkow coraz wiecej :( Wiec glowa do gory i pisz jak najwiecej bo jak juz troszke czasu znajde to chetnie podczytam!
Poza tym brawa dla Igorka! Nocek zazdroszcze! Chociaz my wstajemy o 6, wiec jakos przywyklam. Co do kubkow tez nie pomoge, chociaz ja malej dac pic z kubka jak skonczy pol roczku i mysle o lovi 360 tylko nie wiem czy to nie za wczesnie...

Znikam bo wrocilysmy z zakupow, musze wziac sie za obiad, mieszkanie i kilka jeszcze spraw ;/

reklama
madziadk, nie miej żalu, bo tak jak pisały dziewczyny, nie mamy za bardzo czasu i czyta się nie wszystkie czasem posty, forum wciąga, ale dzieci wymagają coraz większej uwagi, a jak się ma ich więcej to już w ogóle :)
w temacie niekapków też nie pomogę, bo daję pić z butelki

hej - ja mam cały czas gromadke - 2+2 - oj, sie dzieje...mam chwilke , bo dzieciaki wlasnie za punkty dom ogarniaja - mamy taki sysetm, ze daję im zadania, oni za to zdobywaja punkty - na zasadzie 1 punkt=1zł na atrakcje, albo 5min na kompie ...i tak sobie "zarabiają" - dzis mamy zamiar isc do naszego lunaparku(heheh- wielkie słowo) - mam nadzieję , że pogoda dopiszę, bo mała własnie zasneła, więc najpredzej to będzie za jakieś 2 godzinki...dzis też mieliśmy odstawianie dydola u Marcelka- ma 4 lata !!!- zabrala go w nocy wróżka(;-)) - rano był przeszcęśliwy nawet rzucił tekst- dydol- jaki dydol, przeciez ja nigdy dyda nie mialem:-) - a przed chwilą ryk - ja chce dyda, ja chce dyda- ale nie polęgłam...ciekawe co na to jego mama....;-) ...przedwczoraj mieliśmy historiehisterczne- poszli na plac zabaw i mały się przewrócił- dosłownie zdarł leciutko kolano- zaczął krzyczeć w niebogłosy że nie chce umierac i cały czas trzymał zacisnęte mocno udo powyżej skalecznia- okazalo się ,że był kiedys na szkoleniu z udzielania pierwszej pomocy - co ja się nagimnastykowałam ,żeby mu wytłumaczyc że nie umrze i że może nogę puścic....a wczoraj miałam jeszce pojedynek slowny z policjantem- zaparkowałam jak zwykle przy placu zabaw na naszej slynnej Wyspie Młyśnkiej i cos czułam ,że cos nie tak - okazalo się ,że z drugiej strony znaku , który do tej pory oznaczał parking przykleili zakaz parkowania- od tej strony od której podejchałam nie było tego widac - tym bardziej że był kwadratowy- po prostu od drugiej strony była naklejka - cos czulam ,że bedzie z tego kwas, siedze na placu patrze podjerza jakies auto- w cywilu i robi zdjęcia kazdego auta z osobna - no to biegiem- w srodku pan policjant i "strażak" - ja do nich, ze co to ma znaczyc - zdjęcia robia i będa manadty przysyłac czy jak - a on do mnie cos tam bezczelnie ,że mam się odsunąc i nie przeszkadzać - no to mnie wkurzył- ja coś tam do nich ,ze to celowe wprowadzanie w błą, bo znak kawdratowy, powinien być okragły - dyskusja w sumie bez sensu - a gośc był po prostu gburem - aż żałuje ,że nie wzięłam nazwiska, bo nie pwoinien śie tak zachowywac - szla akutrat para z powrotem do samochodu, więc poprosiłam ich , żeby jak przyjdzie do nich mandat, to tak jak ja mają napisac ,że bylo to celowe wprowadzenie w bład, bo do tej pory był parking itd itp- gość sie wkurzył i do policjanów - chyba z 15 minut z nimi dyskutował, w międzyczasie dołączył się do dyskusji kolejny pan - widac bylo ,że większszy choleryk ode mnie- i w końcu udalo mu się wyciągnąc od gbura-policjanta, że to niby dla naszego dobra, bo tylko jutro będzie zakaz, i te auta co dziś wjechaly to nie będą odcholowane, a pozostałe tak- qrde - jakby nie mogł od razu tego powiedzieć...sie tak wkurzyłam niepotrezbnie ;-)

anusiak
- a co lekarze ci powiedzieli- od czego ta krew - radze ci się zbadać , bo to nie jest normalne, nawet jakby miało być z nerwów- zrozumiałam że ta krew była raczej taka ciemne(strzępy) czyli oznacza to, że krwawienie było jakis czas temu i krew była juz czesciowo strawiona ....sprawdź lepiej bo to mogą być wrzody - albo chociaz pij len ochronnie na żołądek- przepraszam , jak się wymądrzam,ale wiem coś o tym niestety... i zdrówka życzę:)
madziadk-
ja nie zaglądałam:) - więc teraz gratuluję :))) a jesli chodzi o niekapki - ja jakis czas temu kipiłam te promocyjne TT po 9,99 chyba - ale Viki jakos nie pasuje- ostatnio korzystał z jednego ten mój 4 letni bratanek i tez nie bardzo mu pasowało....chyba dla Viki jescze nie czas- jednak woli sobie dyda possać;-)

Ostatnia edycja:
Witam,
Madzia, no trochę marudzisz ;-) Tak jak już zostało napisane, zauważ, że postów jak na lekarstwo. Czasu coraz mniej. Wiele dziewczyn szykuje się do powrotu do pracy, niektóre już wróciły... Ja często wchodzę, poczytam i uciekam, bo Mała mnie potrzebuje. A o kubeczkach, to nawet nie zauważyłam, a sama się zastanawiam nad tematem...

A tak w ogóle, to pogoda do d... Aż żal wszystkich, którzy mają wakacje.

:-):-)wiem ze troche marudze...ale musialm to napisac bo po co mialo mnie to gnebic.....a tak to mi lzej ooo :tak: :-)

w linkowni podam fajna stronke tylko nie wiem czy dobrze link wkleje)))zaraz to sparawdze.

madziak nie przejmuj się, ja też niemam z kim pogadać na temat dzieci, bo wróciliśmy do Nl i do nowego mieszkania, gdzie nikogo nieznam i pozostaje mi tylko to forum, takie małe okno na świat, ja to sobie do mężowego marudze hehe
no i tak jak piszą dziewczyny, jak byłyśmy w ciąży do czasu miałysmy aż nadmiar, a teraz to obowiązki no i niektóre wracają do pracy, więc pewnie zaniedługo zostanie z nas mała garstka na bb.

a my wróciliśmy ze spaceru, pogoda mamy fajną no i czekamy na tatusia i znowu zmykamy na kolejny spacerek.

Gratuluję ząbków :) my ciągle z jednym. Dziś dałam mu petitka do polizania, bo mi sie dorwał, jak trzymałam w ręku. W sekundę odgryzł kawałek tym swoim zębolem:p Boże jak ja mu wydłubywałam z buzi te kawałki, sie strachu najadłam - mam za swoje :)

W ogóle gratuluję postępów. Jędrek ostatnio leń, najlepiej włożyć stopy do buzi i nic więcej nie robić. Rozgryzałm też o co chodzi z tym jego kaszelkiem. Dziwnie kaszle, jak tylko widzi psa moich rodziców - on po prostu szczeka o_O
Pozdrowionka i znikam, bo sie głodomorek budzi :)

PS. Co do niekapków, chcę spróbować, jak skończy pół roku.

reklama
Do góry