reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Dziewczyny, zrobiłam tabelkę ze składem słoiczków, będę wdzięczna za dopisywanie na bieżąco składu tych, które Wy macie w domu. Jak zbierze się ich trochę to będzie łatwiej przejrzeć tutaj skład przed zakupami, niż potem stać przy półce i czytać.

Tabelka jest w linkowni.

Hej,
u nas też nocne rzuty. Nie wiedziałam o co chodzi przed wybiciem zęba, a teraz już wiem :) Po prostu dziąsełka go męczą. Na szczęście tylko się kotłuje, a nie budzi. Czasem jak słyszę, że walczy, to mu posmaruję dziąsełka i przysypia mocniej. Jak mu ten pierwszy wybił na całej szerokości, spał kilka nocy, jak aniołek. Teraz znów się zaczęło, wiec wytrwale wypatruje kolejnego:)

Dziewczyny, zrobiłam tabelkę ze składem słoiczków, będę wdzięczna za dopisywanie na bieżąco składu tych, które Wy macie w domu. Jak zbierze się ich trochę to będzie łatwiej przejrzeć tutaj skład przed zakupami, niż potem stać przy półce i czytać.

Tabelka jest w linkowni.

dodałam parę swoich

Tab, robota pierwsza klasa.

Mam pytanie: czy u Was w zupie jarzynowej gerbera jest mleko i masło (tak ktoś wpisał w tabelce)? Bo u mnie nie. Aż wyjęłam słoiczek ze śmietnika ;-)

Witajcie dziewczynki,

My dzisiaj wrocilismy z Londynu, maly przez prawie 2 tyg tak sie rozwinal , ze w szoku jestem :)bierze stopki do buzi, kregoslup sie jemu wzmocnil. podnosi wysoko pupke jak lezy na brzuszku, przewraca sie z pleckow na bok i na brzuszek, piszczy, zaczepia ludzi :-):-) smieje sie na okraglo, szczegolnie jak wychodzimy z nim na spacer. My juz od miesiaca uzywamy spacerowki i jestem naprawde bardzo zadowolona, na innym watku pisalam, ze mamy Maclaren Quest sport, wazy tylko 5,5kg, super lekki i latwo sie prowadzi ,nie mam zadnych zastrzezen. Mazna uzywac ta spacerowke od 4go miesiaca. Mamy tez i candy pear, ale dopiero bedziemy uzywac od 6go miesiaca.

Musze w koncu zabrac sie do rozszerzania diety daniela, ciagle karmie go tylko piersia. Jestem ciekawa , czy to jemu wystarcza, bo w nocy budzi sie 2 razy na jedzonko. Dobrze, ze od razu zasypia.

Polis, a ty wracasz do Luton? czy juz na stale zostajesz w Polsce?

Ostatnia edycja:
U nas to roznie z nockami bywa hmm... po wczorajszych placzach i marudzeniach myslalalam ze troche dluzej w nocy pospimy a tu pobudki co 2 godz ;/// troche sie tej mojej malej rozlegulowalo spanie chyba ;/
Co do smoczkow to ja uzywam nr 3 bo ladnie z niego Nadusia, pije to oczywiscie do mleka a do kaszki czy kleiku nr 2 z tym ze tez sobie go troszke powiekszylam.:-)

Powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieciaczki spia czasami w narozniku lozeczka ??? Bo moja Nadula jak czasami ja sprawdzam to tak sie dosunie to rogu lozeczka buzka centralnie w ochranicz albo buzka w misia zawsze musi miec cos pod noskiem .

Ostatnia edycja:
reklama
Ela81 - a Ty mu tylko cyca dajesz? próbowałaś dać kleik? może się nie syci samym mlekiem? a w dzień śpi?
może by mu spróbować dać herbatkę z melisą, taką granulowaną, tylko może bardziej rozcieńczoną, ciekawe czy by pomogło...

Nikodema karmie tylko cycem ale daje mu w dzien raz butle z mlekiem zeby umiał pic i powiem wam ze jak mu daje 210ml to wypija wszystko a jeszcze by chciał wiecej!Jeszcze nie wprowadzalam mu nic nowego ale pomysle o tym kleiku noi zaniedługo mam zamiar wpowadzac mu pomału deserki. W dzien spi mi tylko ze 3 razy po 30 min wiec tak jak wiekzosc maluchów. Kurde ciekawe ile jeszcze bede musiała czekac na cała przespana noc moja i jego:(

Do góry