reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A my sobie siedzimy z Igorkiem. Obudził się około 9ej i cały jest zadowolony, w przeciwieństwie do nas. Teraz czekamy az mu sie znów spać zechce,
pozdrawiam

reklama
angelka, to pewnie zmiana otoczenia, moja jak byliśmy w Kołobrzegu przez 2 dni była nieznośna, jednak dzieci lubią rutynę i znane otoczenie
polis, szkoda twojego męża, ale na pewno dzisiaj już będzie lepiej
Gosia, powodzenia na rozmowie :)
ja wit D nie podaję bo karmię mm, a tam już podobnież jest odpowiednia dawka

dzien dobry ;) My juz od 7 na nogach, mala poszla spac, maz nawet oka nie otworzyl - ale wyslalam go dzis o 5 po mala, ale sie naprzeklinal - ja to robie codziennie wiec jak pojdzie raz w tygodniu to mu sie nic nie stanie ;)
Wstawilam pranie, zmywarke, sciaglam suszarke, umylam sie wiec czas na kawe ;) A mialam nie wychodzic dzis z lozka :D

A wogole od rana chodzi za mna pewna mysl, nie wydaje sie Wam ze zbyt czesto szufladkuje sie dzieci wg wieku, a przeciez w przypadku takich niemowlakow tydzien - dwa roznicy to bardzo wiele, kazdy maluch jest inny - ma inna wage, inny wzrost a wiec zapewne inna sile. POza tym co z wczesniakami, ktore urodzily sie 2 - 3 tygodni przed czasem, a tymi ktore urodzily sie po terminie, w tym samym czasie maja 5 miesiecy, a jednak moga zupelnie sie roznic! Poza tym temperament dziecka tez bardzo wplywa na rozwoj. A jednak czesto czyta sie ze dziecko mamy karmic od tego albo od tamtego, czy dziecko powinno umiec to czy tamto... Oczywiscie nie chodzi tuta o usprawiedliwienie przyspieszania, ale troche drazni mnie ze nie podchodzi sie do umiejetnosci dzieci indywidualnie... No to koniec rozwazan na sobotni poranek :) Wracam do kawy.

Ligotka, bardzo dobre przemyślenia przy kawie.
Porównywanie takich maluchów nie ma sensu, bo w ich przypadku każdy dzień to coś nowego.

Witam :)

no dokładnie... jeszcze nie tak dawno narzekałam, na mojego leniuszka, że ostatnio żadnych postępów a wczoraj niespodzianie dupka do góry i pierwsze czołganie ;)
nawet się zrymowało :p

Witam sobotnio

Ligotka dobra refleksja jak na sobotę. :-) Ja to w ogóle powinnam wtedy panikować widząc postępy Waszych dzieci i porównują swojego szkraba.
Bo jest tak, że każdy chwali się tym co ich dzieci mówią a potem inne matki analizują a każde dziecko rozwija się swoim tempem.

Kuba spał dziś do 5.50 bez jedzenia, tylko sie kręcił trochę w nocy, przez co ja wstawałam sprawdzić.

no wlasnie, ja cały czas uważałam, że Maja super sie rozwija a teraz sie zatrzymała na przewrocie na brzuszek i dalej nic. Spowrotem nie chce, nózek nie chwyta i nie podnosi dupki. Może ma chwilowe zatrzymanie.
Ale to prawda, że czytając o postepach innych dzieci mama może zwariować, że jej tego nie robi. Ale przeciez nie nakrecamy sie tu tylko wspieramy:)))

wczoraj dziecię zasneło o 20 a dzisiaj obudziła sie dopiero o 7.45 ;))) CHCE TAK ZAWSZE

teraz ma drzemke a jak sie obudzi to jedzonko i uciekamy sie lenic na dzialke do moich rodziców.

miłego dnia

HIPERKALCEMIA : Wychowanie dziecka - pytania i odpowiedzi
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich dzieci. Jak lekarz mówi że taka czyjaś uroda to najczęściej nie umie wyjaśnić problemu. Wit D się nie podaje jak jest ten problem, to nie jest moim zdaniem niedobór. W każdym razie, można to sobie sprawdzić jak kogoś niepokoi, albo nie. Podobno jak się z tym nic nie robi, to obciąża to nerki na przyszłość, ale o tym to czytałam dawno temu, więc lepiej samemu sprawdzić.
Ja daję rzadziej D3 ostatnio bo jest słońce, upały i właśnie PRZESTAŁY się pocić. To nie od upałów - przynajmniej u nas. Jak jest gorąco to w ubraniu się dziecko spoci, ale gołe stopy w upał to raz dwa schną i powinny być cieplutkie, nie zimne i mokre, na logikę.

Należy też zaprzestać na czas jak się sprawdza poziom wapnia itp jedzenia bananów i ryżu przy karmieniu piersią, a podawania kaszek ryżowych i bananów ze słoiczka, jak mm.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry