reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

To normalne, że dzieci się nie uchroni przed braniem różnych rzeczy do buzi czasem i nie będą grzecznie siedziały, ale zarazków od obcych ludzi nie muszą przejmować. Ja myję ręce często wiec dziecku też przecieram rączki a co nawyk mycia rąk od małego trzeba mieć.

reklama
Bobomama chyba za dwa lata a nie za rok do szkoły... Bo mój synuś z tego samego rocznika, ale tak czy inaczej też mnie to przeraża. No i wszystkiego najlepszego! Nam też w tamtym tygodniu stuknął kolejny roczek, ostatni jednocyfrowy :-)
Ligotka, ale dałaś czadu z tą menopauzą :-D :-D :-D
Claudika u nas tez protest przeciwko przemocy dot. zwierząt domowych zamieszkujących w nosie :-) - uczulenie na fridę.
Oj macierzyństwo bardzo odmładza. Niektóre moje koleżanki mają już prawie pełnoletnie dzieci (jak się postarały w liceum) a sporo w gimnazjum, a ja ganiam z wózkiem i żyję życiem przedszkolnym.
Ja pampersy bardzo lubię, bardziej od Huggiesów, a co do Premium Care to miałam 1 i 2 fajne były na te rzadkie kupki, która ładnie wsiąkała w pieluszkę i nie brudziła pupy, rzeczywiscie siateczka kleiła się do pupy, co do zapachu to nic takiego nie zauwazyłam. Ogólnie dla mnie były OK.
Anulka filmik super. Adaś ma takie fajne czarne włoski i śliczny z niego chłopczyk. A w jakim wieku jest Adaś? Wyglada na 2,5 roku.

A u nas ciężka noc. Do północy nie spała córcia, a przed 2 synek przyszedł do nas i tak do 4, a o 4 zmieniła go siostra i coś płakała po cycaniu. Dzisiaj tez jeszcze nie śpi :-( tak od 21.

hej, ja na chwile , .
.Ja tez nie lubie takich sytuacji chociaż nie jestem przewrażliwiona ale jak mój dziadek który nie przestrzega zbytnio higieny dotyka maleństwo,
A ile ja cichych zawałów serca przechodziłam jak kilka razy Dorianek mu machnął rączką po buzi a on mu na to pozwalał,..
a przecież dziadek ma same zgniłe zęby i masakryczny oddech ..ach chyba wam obrzydziłam poranek..
chusteczki, krany to zamalo...zeby zmyc ten widok ze świadomości..
Duzo razy musiałam upominać.. a potem obraza bo wydziwiam.

Huggiesy to dziadostwo ...
ech , zaś sie nie wyspie

jak nigdy dzejszego poranka jestem pierwsza :))
Maja sie obudziła juz o 23.30 szok!!!! a potem o 6. Od rana mnie głowa boli, popijam kawe z cynamonem a dzieci (czyt. Maja i mąż) leżą sobie w łożku. Zaraz lece do sklepu a potem o 11 to szczepienie.
Cos mi sie wydaje, że ona sie budzi bo ją te ząbki wkurzają. Ale popiła mleczko i od razu zasnęła. Ja z nią, ale zdażyłam schować cycka. Ale jak w nocy sie przebudziłam bo mąż się kładł to chcialam go wyzwać żeby Mai nie podusił w łózku a ona juz w lozeczku spała:))

A ludzie dotykają małe dzieci bo rączki są słodkie a to jak dziecko chwyci palec jeszcze fajniesze. Nikt sie nie zastanawia nad bakteriami. I tez widze, że są osoby które mówią, że maluch musi sie oswajać z bakteriami i że sterylnie nie da sie trzymac dziecko. Owszem ale czy musi sie oswajać z bakteriami starej baby ktora moze przed chwilą kichała w rękę albo (sory za brutalne stwierdzenie) drapała się po tyłku.
Jak widze, że ktos przed chwilką mył ręce i jej dotyka to ok. Chociaz lepiej dotknąć dziecko w nożke czxy policzek niz w reke, bo reke wsadzi do buzi.
Mi to sie kiedys snilo ze dopiero od ktoregos miesiąca można całować dziecko w usta. hehehe

Moja ciocia np. bierze często Maje na ręce ale nie dotyka jej raczek. Kiedys mała zaczęła ją lizac jak ją trzymała a ona od razu sie cofnęła i sama ciągle powtarza, że lizać to może mame albo, że ona za rączki nie bedzie chwytac bo mimo ze ma czyste ręce to jednak bakterie są. Żeby tak każdy wiedział.

To i ja się witam. Kuba 2 razy się dziś obudził w nocy. Wciągnął po 180 butli a to dlatego że przez cały dzień jadł wczoraj po 100-120.

U mnie jest tak, że jak ktoś przychodzi do nas do domu to najpierw idzie myć ręce.

reklama
Ewitka, trafiłaś! Adaś ma 2 lata i prawie 4 miesiące.

Za nami też ciężka noc... Nie wiem po co ucięła sobie drzemkę od 18tej do 20tej, poszła spać o 22ej i zamiast spać i spać, ciągle chciała cyca. Nawet nie wiem ile razy wstawałam do tej szóstej... Bo ona krótko śpi.

Mąż wczoraj wrócił po pracy, obejrzał filmik i tak się zaśmiewał! Cały Adaś, mówił :)

Jak nic zmoknę przez to wyjście na szczepienie, leje i leje....:wściekła/y:

Do góry