reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

tab czyli mineralna jest ok?? Bo ja mam taka z naleczowianki zatwierdzona przez instytut matki i dziecka i myslalam ze to lepsze niz kranowa :/ a po Twoim poscie znow zlapalam dolka ze czegos nie wiem...

Bylam u mojego gina ;) Wszystko ok, dostalam tabletki ale musze poczytac jakie moze miec skutki uboczne...
Znikam bo znow czeka mnie robota, meza oczywiscie...

reklama
Wpadamy na chwilkę,
jutro jedziemy na jeden dzień z chłopkami do Szklarskiej Poręby- mam nadz, że wszystko będzie dobrze, gdyż pierwszy raz jedziemy tak dalej od domku:tak:
Spokojnej i przespanej nocki :happy2:

Ostatnia edycja:
figa miłej wycieczki :))
ligotka nie przejmuj sie, ja tez duuuzzzzoooo rzeczy nie wiem, a moze powinnam.

Jeszcze co zauważyłam to moja Maja jak leży na plecach to leciutko juz glowe podnosi, najlepiej jej idzie jak sie mocno cieszy.
A głosne smiechy są cudowne, u nas sie zdarzyło moze z dwa trzy razy ale było superowo.

anusiak no wlasnie widze, że nie ma w necie w ulotce biedronkowej tych pieluch ale moze jak masz mozliwosc to sprawdź w sklepie. A worki to tak jak pisałam u nas jest wyprzedaz art przemysłowych w namiocie poza sklepem czyli nie dotyczy to wszystkich sklepów. U nas tylko w jednej biedronce w miescie jest ta wyprzedaz.

Ale widzialam dzisiaj tez w netto 78szt pampersów sleep&play za chyba 39zł.

Tak czytam o tym "stronnictwie" dzieci i sobie mysle, że Majunia jak lezy w wozku to zawsze sie uklada po skosie na lewą stronę. Tak samo jak leży w bujaczku. Ale leżac na brzuszku czy na lozku na plecach juz jest rowno. To wlasnie mnie powinno martwic?

Dzien dobry! U nas tez nocka masakra, mala wstala o 23, 3 i od 5 plakala... podejrzewam ze brzuszek,jak zaczelam jej masowac to w koncu usnela, zaraz jak wstala o 8 to zrobila mega kupe... i potem drugi raz tez tak samo wielka, od dwoch dni robila niewiele wiec pewnie sie uzbieralo i ja meczylo...
Za to chodze znow nieprzytomna, bola mnie miesnie, kregoslup... ciesze sie ze w koncu usnela bo od rana dopiero usiadlam.
Na 9:30 mialysmy szczepienie, ale musialam wczesniej pojechac do mojej przychodni po karte szczepien - wczoraj mial to zalatwic maz ale zamiast kart szczepien przywiozl mi kartoteke!!! I twierdzil ze tak mu powiedzialam :/ Potem szybko bo w naszej przychodni sie naczekalam - nikogo nie bylo ale nikt nie chcial do mnie podejsc :/ oczywiscie z ta karta robili problemy na szczescie pani doktor z glowa na karku wszystko mi zalatwila... wiec do drugiej przychodni trafilismy nieco spoznione, tam siedzialysmy godzine, najpierw czekalam na wejscie do pani doktor - mala wazy 6700 pani doktor smiala sie jak powiedzialam o swoich obawach w zwiazku z waga malej, ze ona juz jest tak duza ze maly zastoj jej nie zaszkodzi ;))
Potem czekalysmy na szczepienie, masakra te wypisywanie wszystkiego... mala zniecierpliwiona, glodna i spiaca... w koncu podala jej rotawirusy, ale dosc nieudolnie bo wszystko znalazlo sie na brodzie :/ ostatnio lepiej babka sobie z tym poradzila. No i 5w1 i tu mala tylko jeknela. Po czym kazali nam 20 minutek odczekac, wiec dalam malej zjesc i usnela, potem znow zaplacic... no i zrobila sie z tego godzina. Ufff wiec ledwo zyje
Ale udalo mi sie namowic meza na wypad w weekend i juz zrobilam rezerwacje pojedziemy na dwa dni na jeziora godzinke drogi od nas, ale odsapniemy od domowych problemow i obowiazkow...
Ja daje malej wode zakceptowana dla dzieci, tez wyjdziela sie osad...

ligotka-odnośnie szczepionki na rota-może mogłabys jej sama podać (oczywiście w obecności pielęgniarki ;-)). Ja tak robię i mam pewność,że wszystko trafia do buźki.
My też dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Maksiu cały czas uśmiechał się do pielęgniarki, nawet podczas wkłucia :-) Za trzy miesiąca czeka nas szczepienie na pneumo i podobno ta szczepionka jest bardzo bolesna.

mnie to troche dziwi ze prawie kazde dziecko wymaga rehabilitacji- z kim nie rozmawiam - to wszystkie są odsylane na zabiegi - a mi pediatra powiedziala ze dzieci po pierwsze rozwijaja sie w roznym tempie, po drugie - pewne drobne "niedociągniecia" zwyczajnie znikają z wiekem- co innego jak dziecko wciąz robi żle to samo- np nadmiernie prostuje nozki czy rączki, zawsze przekrzywia się na jeden boczek itp. - jak robi to sporadycznie- to poki nie opanuje w 100% jakies umiejetnosci- ma do tego prawo- a nasze dzieciaczki są w wieku kiedy maja prawo jeszce do wszystkiego- ostatnio w ksiązce - wielka księga dziecka przeczytałam że np przewracanie z plecków na brzuszek jedno dziecko opanuje w 5 - a inne w 7 :) i zarówno jedno i drugie jest normalne - czytałam tez ostatnio zawitkowskiego i w swojej słynnej książce pisze ze w wieku 5-6 miesięcuy jedne dzieci zaczynają specjalizowac się w mowie - zapominając jakby o ruchu, a drugie odwrotnie...przeciez same pewnie zauwazylyscie ze jednego dnia nasze pociechy potrafia byc aktywne, wysoko podnoszą główki itp, a innego sa całkowicie klapniete - i takiego dnia idziesz do pediatry a on po obejrzebniu stawia diagnozę i nawet nie pyta jakie sa osiagniecia dziecka i jak zazwyczaj się zachowuje - ja postanowilam nie panikowac ale jak tak ostatnio czytam to mam ochotę isć do jekiegoś specjalisty zeby obejrzal Viki czy aby na pewno wszystko oki:)

Zgadzam się z Tobą w 100%. Mój starszy synek nigdy nie leżał na brzuszku, bo nie lubił. I nigdy nie przewracał się z brzucha na plecy i odwrotnie. A teraz jest zdrowy i baaaaaardzo ruchliwy :-D

Wszystkiego naj dla Igorka

Mój to ciągnie sie za uszy non stop, dodatkowo za włosy też i drapie się często, przez wysypkę wieczną na twarzy i ciele, wystarczy, że zdejmę bodziaka już brzuch jest podrapany, co chwila ma jakieś strupki na twarzy, nie dziwię mu się gdybym miała taką skórę też bym się drapała, dlatego smaruje go kilka razy dziennie. I teraz chyba będę w niektórych miejscach maść sterydową stosowała niestety. Na twarz mam coś innego, maść elidel, która kosztuje ponad 60 zł za 15g

Gosiu-ja też musiałam Małemu posmarować buzię maścią ze sterydami. Po czterech smarowaniach wszystko zeszło i do dzisiaj ma śliczną buźkę-oczywiście ja nadal nie jem nabiału. Moja pediatra twierdzi, że takie krótkotrwałe stosowanie tej maści nie jest groźne dla dziecka.

Wpadamy na chwilkę,
jutro jedziemy na jeden dzień z chłopkami do Szklarskiej Poręby- mam nadz, że wszystko będzie dobrze, gdyż pierwszy raz jedziemy tak dalej od domku:tak:
Spokojnej i przespanej nocki :happy2:

Udanej wycieczki :-)

tab czyli mineralna jest ok?? Bo ja mam taka z naleczowianki zatwierdzona przez instytut matki i dziecka i myslalam ze to lepsze niz kranowa :/ a po Twoim poscie znow zlapalam dolka ze czegos nie wiem...

Bylam u mojego gina ;) Wszystko ok, dostalam tabletki ale musze poczytac jakie moze miec skutki uboczne...
Znikam bo znow czeka mnie robota, meza oczywiscie...

Tak jak pisała Vikiigus - nisko zmineralizowana poniżej 500mg/dm3 i nisko sodowa. Trzeba sprawdzić na opakowaniu.

Jeśli chodzi o promocje pieluch, to od dziś w Realu są pampersy po 84,95zł - trójek jest za tę cenę 164szt.

my też używamy Brity i powiem szczerze ze dzbanek do gotowania mamy dwa lata a ja go dopiero raz niedawno myłam bo nie było wcale kamienia i osadu

witam czwartkowo
synek obudził się o 5 i dopiero nie dawno przysnął, a mi się już spać niechce więc mam chwile dla siebie.

polis nie przejmuj się teściową, one zawsze myślą że są mądrzejsze od nas, moja ostatnio mnie strasznie irytuje...najbardziej jak przychodzi do nas i nawet rąk nie umyje, a małego bierze na ręce, a pali papierosy, w końcu jak nie wytrzymam to jej wygarne hihi
benfica faktycznie komplement pierwsza klasa:)

dzięki za info o pieluszkach w biedronce, pojade pokupować jakiś zapas.
no i znowu zapowiada się ciepły dzień
miłego dnia dziewczyny!

reklama
vikiigus, my mamy filtry brita maxtra
figa, miłego pobytu z dala od domku :)
benfica, super usłyszeć coś takiego :))) tylko się ciesz że tak młodo wygladasz :)))
my wstałyśmy przed siódmą, standardowo malutkie śniadanko i duża kupa, nie wiem jak to jest ale moja Lenka po 10-11 godzinach snu wcale nie jest głodna rano....trochę mnie to martwi, potem się rozkręca, ale też nie jakoś rewelacyjnie, dba o linię od samego niemowlęctwa chyba

Do góry