reklama
a jak tak szukam o tej wodzie to jescze takie coś znalazłam -
Zmarła z przedawkowania wody - Świat - Informacje - portal TVN24.pl - 12.12.2008
i znalazłam tez ze niska mineralizacja to ta poniżej 500- mysle ze jak w kazdym temacie - co czlowiek to opinia
Zmarła z przedawkowania wody - Świat - Informacje - portal TVN24.pl - 12.12.2008
i znalazłam tez ze niska mineralizacja to ta poniżej 500- mysle ze jak w kazdym temacie - co czlowiek to opinia
Moja ma dzis dzien mega ulewania i plucia na siebie jak tak dalej pojdzie body mi zabraknie
to tak samo jak u nas, już 3 razy Filipa musiałam przebierać, o 17tej zjadł 120 ml i 3 razy chlusnął a teraz śpi i mu co chwila jakaś strużka mleczka po bródce cieknie, dobrze że wczoraj pranie wszystkich jego ubranek zrobiłam
ja mam tak wrażliwy żoładek że po wodzie żródlanej - stołowej jak napisala tab- zazwyczaj boli mnie brzuch- a jak kiedyś wypiłam kranówę to zwymiotowałam - mamy po prostu fatalną i zastanawiam się co bardziej szkodzi- mineralna czy takie badziewie - ja wiem ze dla dzieciaczków malutkich to stopien mineralizycji nie powinien chyba przekraczać 250 mg na litr czy jakos tak - dlatego jestem ciekawa jakich konkretnie wód uzywacie - bo tak jak napisala tab - minerane maja chyba od 600 albo więcej - ja dla małej przegotowuje te z lidla ma chyba 218 - no niestety czasem dostanie cisowiankę lub nałęczowianke-bo taka ja piję - margoz- która masz dokładnie brite-bo wiem ,że sa różne, a sumie chyba zainwestuję żeby oczyszczac naszą kranówę
EDIT- ZSTANOWIŁA MNIE TA NAZWA STOLOWA - I SIĘ DOKSZTAŁCIŁAM - zawsze wiedzialm ze jest woda żródlana i mineralna i nawet nie zwróciłam nigdy uwagi że woda jest mineralna i ta mineralizowana czyli stołowa - czyli tak naparwde jest to woda sztucznie mineralizowana- swoja wiedze wzięłam stąd
Jak kupować wodę?
ok, źle napisałam nazwę - oczywiście chodziło mi o źródlaną - tę bez dodatkowych minerałów.
a poza tym moje dziecię mnie dziś zaskoczyło - położyłam go do leżaczka i dałam w lewą rękę grzechotkę. Odwróciłam się w stronę komputera i po paru minutach spojrzałam na Filipka a on zabawkę trzymał już w prawej rączce
więc albo sam przełożył albo mu wypadła np. na brzuszek i chwycił prawą. Wolałabym by była ta pierwsza opcja
a drugi raz zaskoczył mnie 1wszym śmiechem, po przewijaniu leżeliśmy i sobie gadaliśmy aż moje dziecko zaczęło się śmiać. Wcześniej też się cieszył, delikatnie pośmiechiwał ale dziś było pierwsze takie prawdziwe "hahaha" mój kochany skarb 
A mnie dziś skomplementowało pewne małżeństwo. Wychodzę z Biedronki z paką pieluch i słyszę ich rozmowę:
K: Patrz, taka młoda a już pieluchy kupuje.
M: Eee, za młoda jest na dziecko, pewnie dla kogoś.
K: No co Ty, teraz to już takie dziewczynki dzieci mają.

a mnie w tym roku czeka 10 rocznica 18-tych urodzin...
K: Patrz, taka młoda a już pieluchy kupuje.
M: Eee, za młoda jest na dziecko, pewnie dla kogoś.
K: No co Ty, teraz to już takie dziewczynki dzieci mają.

ok, źle napisałam nazwę - oczywiście chodziło mi o źródlaną - tę bez dodatkowych minerałów.
hihih- a ja myslałam że tak miało byc - i jak pisałam dzieki temu wiem więcej
benfica- i tak trzymać
Ostatnia edycja:
GosiaLew
Fanka BB :)
Vickigus ja mam dzbanek brity aluna oczywiście xl, ten najprostszy, właściwościami filtrowania się nie różnią, te same filtry pasują i starczają około 4 tygodni, osadu naprawdę nie ma bo widzę po czajniku a my mamy bardzo twardą wodę i bez tego szybko kamień był na grzałce. tu masz stronkę: BRITA | Do użytku domowego | Filtry dzbankowe
Ostatnia edycja:
reklama
polis1010
Leniuszkowa mama
benfica taki komplement to naprawde humor poprawia:-) Moja @ tez juz chyba w drodze bo jakos tak sluzowato sie zrobilo ostatnio. A wcale za nia nie tesknie szczerze mowiac i jak dla mnie to moze juz w ogole nie przychodzic.
anusiak gratuluje smiechu, ja strasznie na to czekam ale u nas cos kiepsko
A ja sie zamknelam w pokoju bo mnie tesciowa wkurzyla-specjalistka od wszystkiego sie znalazla, najmadrzejsza w calej wsi
anusiak gratuluje smiechu, ja strasznie na to czekam ale u nas cos kiepsko
A ja sie zamknelam w pokoju bo mnie tesciowa wkurzyla-specjalistka od wszystkiego sie znalazla, najmadrzejsza w calej wsi

Podziel się: