reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

vikiigus, ja mam dzbanek brita marella XL, używamy już drugi rok, filtr starcza na około miesiąca, brzuchy nas nie bolą :))

reklama
Moja ma dzis dzien mega ulewania i plucia na siebie jak tak dalej pojdzie body mi zabraknie

to tak samo jak u nas, już 3 razy Filipa musiałam przebierać, o 17tej zjadł 120 ml i 3 razy chlusnął a teraz śpi i mu co chwila jakaś strużka mleczka po bródce cieknie, dobrze że wczoraj pranie wszystkich jego ubranek zrobiłam :)

ja mam tak wrażliwy żoładek że po wodzie żródlanej - stołowej jak napisala tab- zazwyczaj boli mnie brzuch- a jak kiedyś wypiłam kranówę to zwymiotowałam - mamy po prostu fatalną i zastanawiam się co bardziej szkodzi- mineralna czy takie badziewie - ja wiem ze dla dzieciaczków malutkich to stopien mineralizycji nie powinien chyba przekraczać 250 mg na litr czy jakos tak - dlatego jestem ciekawa jakich konkretnie wód uzywacie - bo tak jak napisala tab - minerane maja chyba od 600 albo więcej - ja dla małej przegotowuje te z lidla ma chyba 218 - no niestety czasem dostanie cisowiankę lub nałęczowianke-bo taka ja piję - margoz- która masz dokładnie brite-bo wiem ,że sa różne, a sumie chyba zainwestuję żeby oczyszczac naszą kranówę;)

EDIT- ZSTANOWIŁA MNIE TA NAZWA STOLOWA - I SIĘ DOKSZTAŁCIŁAM - zawsze wiedzialm ze jest woda żródlana i mineralna i nawet nie zwróciłam nigdy uwagi że woda jest mineralna i ta mineralizowana czyli stołowa - czyli tak naparwde jest to woda sztucznie mineralizowana- swoja wiedze wzięłam stąd
Jak kupować wodę?

ok, źle napisałam nazwę - oczywiście chodziło mi o źródlaną - tę bez dodatkowych minerałów.

Okres ciąży i połogu mogę oficjalnie zamknąć... pojawiła się @ i to dokładnie rok po tym, kiedy miałam ostatnią :-D tylko matko jedyna - co się z tym robi???????????? :szok:

a poza tym moje dziecię mnie dziś zaskoczyło - położyłam go do leżaczka i dałam w lewą rękę grzechotkę. Odwróciłam się w stronę komputera i po paru minutach spojrzałam na Filipka a on zabawkę trzymał już w prawej rączce :) więc albo sam przełożył albo mu wypadła np. na brzuszek i chwycił prawą. Wolałabym by była ta pierwsza opcja :) a drugi raz zaskoczył mnie 1wszym śmiechem, po przewijaniu leżeliśmy i sobie gadaliśmy aż moje dziecko zaczęło się śmiać. Wcześniej też się cieszył, delikatnie pośmiechiwał ale dziś było pierwsze takie prawdziwe "hahaha" mój kochany skarb :)

A mnie dziś skomplementowało pewne małżeństwo. Wychodzę z Biedronki z paką pieluch i słyszę ich rozmowę:
K: Patrz, taka młoda a już pieluchy kupuje.
M: Eee, za młoda jest na dziecko, pewnie dla kogoś.
K: No co Ty, teraz to już takie dziewczynki dzieci mają.
:-D:szok::-D:szok: a mnie w tym roku czeka 10 rocznica 18-tych urodzin...:confused:

ok, źle napisałam nazwę - oczywiście chodziło mi o źródlaną - tę bez dodatkowych minerałów.

hihih- a ja myslałam że tak miało byc - i jak pisałam dzieki temu wiem więcej :))) - bo jednak ta stołowa istnieje- i teraz bede sprawdzac czy woda jest mineralna czy mineralizowana- qrde , że jogurty sa truskawkowe albo o smaku truskawkowym, albo cukier waniliowy i wanilinowy - to wiedziałam - atrez okazuje się że tez są sztuczne mineralne heheh

benfica- i tak trzymać:) - potwierdza sie mit że dziecko odmładza...szkoda że nie mnie;()

Ostatnia edycja:
Vickigus ja mam dzbanek brity aluna oczywiście xl, ten najprostszy, właściwościami filtrowania się nie różnią, te same filtry pasują i starczają około 4 tygodni, osadu naprawdę nie ma bo widzę po czajniku a my mamy bardzo twardą wodę i bez tego szybko kamień był na grzałce. tu masz stronkę: BRITA | Do użytku domowego | Filtry dzbankowe

Ostatnia edycja:
reklama
benfica taki komplement to naprawde humor poprawia:-) Moja @ tez juz chyba w drodze bo jakos tak sluzowato sie zrobilo ostatnio. A wcale za nia nie tesknie szczerze mowiac i jak dla mnie to moze juz w ogole nie przychodzic.

anusiak gratuluje smiechu, ja strasznie na to czekam ale u nas cos kiepsko

A ja sie zamknelam w pokoju bo mnie tesciowa wkurzyla-specjalistka od wszystkiego sie znalazla, najmadrzejsza w calej wsi:wściekła/y:

Do góry