reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Zuza jest drobniutka i ma prawą stronę silniejszą.Lekarka chciała wysłać nas na rehabilitację ale odmówiłam,nie widzę żadnej różnicy w jej rozwoju i chłopców więc poobserwuję,poćwiczę i ewentualnie za 2 tygodnie pojdę po skierowanie.

u nas pediatra też stwierdziła że za bardzo opiera się na lewej rece jak lezy na brzuszku i nie chce jej używać w pełzaniu ja tam nie zauważyłam ale sie nie kłóciłam
dała nam skierowanie do ośrodka wczesnej diagnozy ale termin mamy dopiero na 19 lipca więc nie wiem czy bedzie to miało wiekszy sens ale badanie nie zaszkodzi

reklama
A my pijemy Cisowiankę, a Małej kupiłam Mama i ja, ale jeszcze nigdy jej nie piła. Po Żywcu bolał mnie brzuch :/

Wy tu o 6 kg, a ja bym chciała, żeby Martynka w końcu do 5ciu dobiła.

Bobomama, środa to też mój dzień sprzątania - takiego generalnego. Większość osób sprząta w soboty, a ja sobie kiedyś wymyśliłam, że mi soboty szkoda, piątek to też już praktycznie weekend i padło na środę.

witam się w ten wietrzny dzień. Moje dziecko przed 14tą usnęło w wózku i śpi tak do tej pory :szok: co prawda na tarasie więc powietrze robi swoje. Ja podaję małemu kranówę ale mamy dobrą. Jak robię małemu jedzonko to wlewam wrzątek i dopełniam zimną wodą z rossmanna babydream dla niemowląt. Próbowałam ostatnio znów podawać Filipowi wodę do picia ale wypluwa i nie chce. Jak był mniejszy to chętniej pił i wodę i herbatki a teraz nic nie chce :( trochę się tym martwie bo przy upałach bardzo mało sika i boję się, by mi się nie odwodnił. Zastanawiam się, czy nie podać mu za jakiś czas bobo fruita marchewkowego, może to wypije, jak myślicie?

dziś jakoś ten dzień mnie męczy, jakaś bez mocy jestem.
a w sprawie ubranek to my mały dużo,praktycznie wszystkie podostawaliśmy, tylko parę rzeczy sami kupiliśmy. Teściowa prawie za każdym razem jak wpadnie to coś przywiezie, ostatnio dostaliśmy super spodenki i takiego bodziaka z ciut dłuższymi nogawkami, nie pamiętam jak to się fachowo nazywa.
my szczepienia mamy 6 czerwca, oby było tak jak ostatnio, tylko trochę płaczu i bez gorączki..

Ale moje dziecko śmisznie dzisiaj zasnęła. Niby chciała spac ale na raczkach sie kreciła. Polożyłam ja na tapczanie, nogi miała zgięte a ja kolysałam jej ciałkiem, cały czas słuchałysmy takiej spokojnej muzyki, i zasnęła:) Mnie tez usypiała :)))

Zrobiłam dzisiaj mega biznes na pieluchach. W biedronce jest promocja na pieluchy Dada, 2 paczki w cenie 39,99zł. Nie byłam pewna czy je brac czy sie zabiore, bo juz mialam 4 pudelka worków prózniowych i kilka innych rzeczy, ale jednak wziełam. Chyba mieli źle kody wbite bo zapłaciłam 26,99 za podwójna paczke :)) Ale to chyba grzech co?? :) Wiedziałam, że sie pani pomylila. Jednak 13zł to dwie i pol paczki chusteczek. Wracałam do domu jak beduin obładowany, resory ledwo dawały rady a torba prawie tarłam po ziemi :)

Ostatnia edycja:
DorissŁ no to interes niezły zrobiłaś na pieluchach. A w biedronce są worki próżniowe teraz?

Anusiak moim zdaniem na bobofruta to jeszcze za wcześnie, dziecko może jeszcze tego nie umieć trawić.

Ewusia a ty tak blok czekoladowy jesz spokojnie, małej nie uczula??

Ja muszę kupić parasolkę do wózka też. Bo pielucha to mnie wnerwia szczerze mówiąc zarzucona na budę poza tym Kuba się wkurza czasem, a jak podrośnie to parasolka bardziej się przyda.

Dziś nawet pospacerowaliśmy 1,5h. Tylko u nas wietrznie.
Młody wpycha sobie palce do buzi i tak sobie gada i cały z tego uchachany, tylko wkłada je za głęboko i ulewa co chwilę.

anusiak musisz miec dobre powietrze w tej stolicy bo moja nawet na zewnatrz nie chce spac ostatnio:-) a wydawaloby sie ze skoro jestem blizej Bieszczad to powinno byc na odwrot:-D

Mialam zagladac czesciej ale przy budowie i malym dziecko jakos nie moge sie zorganizowac. Co chwile trzeba o czyms decydowac, latam na ta budowe jak kot z pecherzem. Za to mamy juz sciany na parterze i moge sie przechadzac po salonach;-)

reklama
Witam
My dziś mamy święto :-) - Igor kończy 4 miesiące. Z tej okazji dostał poraz pierwszy trochę jabłuszka ze słoiczka. Nawet mu smakowało. Teraz idziemy na spacer.

Do góry