reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

witam
no my po kontroli, udało się powalczyć o karmienie piersią, teraz Szymuś przybrał więcej, ostatnio w 3 tyg tylko 240gr, a teraz w 2tyg ponad 300gr!!! ufff naprawde mi ulżyło i tym bardziej że miał pobierana krew i mocz do badania i wszystko wyszło bardzo dobrze:)więc nadal będziemy karmić tylko piersią.

i w dodatku dziś dostaliśmy wiadomość że możemy wracać do Holandii i za miesiąc wyjeżdzamy i pewnie już tam zostaniemy
same dobre niusy dzisiaj:)

pozdrawiam i udanego popołudnia.

reklama
clauditka jak dobrze kiedy nadchodza dobre wiesci ;) I mnie by sie jakies przydaly...

Ogolnie to nawet maz mnie wnerwil bo mowie mu ze trzeba by mieszkanie posprzatac ale nie mam dzis na to sily, a on ze moze mi pomoc, to ja mu mowie ze moze wreszcie on sie tym zajmie, a on zapytal od czego jestem w tym domu!!!! Normalnie udusze...
Poza tym od rana chodzi za mna pomysl wypadu weekendowego, juz nawet znalazlam gdzie tylko musze meza namowic, ale dzis to chyba nie najlepszy pomysl bo z nim nie gadam.

ale się usmiałam - kupuję cos na allegro i chciałam się upewnić co do koloru- bo na zdjeciach dziwnie to wyglądało- i pytam gościa czy kolr to niebieski jak błękit czy może turkusowy - a gość na to że błękit- więć upewniam się - bo mi nie pasuje - czy na pewno błękit jak niebo? - a on mi na to ,że jak niebo ale przez słoneczne okulry - heheh- no dodał że z facetem o kolorach trudno się gada...a tak myslałam, że nie wie co to turkus- a z tego jednak wynika że turkus:))))

Witam dziewczynki:)

Vikiigus ja tez sie usmialam jak czytalam twojego posta :-D:-D:-D:-D:-D

Moj maly na macie lezy i tarmosi zabawki wiec mam troche czasu na kawke :) Szczerze mowiac, to nie mam na co narzekac, Daniel potrafi na macie lezec ok 30-40 min , spi w ciagu dnia dosyc duzo. Przewaznie gotujemy razem z Chrisem lub on gotuje i jezdzi na zakupy,pdlurza :-) Na spacerki chodze sama lub z Ch . Mam dobrze, bo chris ma biuro w domu i tylko czasami jezdzi do magazynu i drugiego biura sprawdzic jak sie wszyscy sprawuja:tak:

Czasami mi sie wydaje, ze chris malo czasu spedza z Danielem sam na sam i jestem ciekawa jakby sobie poradzil z nim, gdybym go zostawila na kilka godzin. Najdluzej siedzi z Danielem jak ja sie kapie :) Ch pracuje z domu, ale on jest pracoholikiem i sporo czasu spedza w biurze :tak: Od czerwca wiecej bedziemy mieszkac w Londynie i ja, oczywiscie, chcialabym od czasu do czasu wybrac sie sama na zakupowe szalenstwo do centrum:-):-):-) Kurcze jak ja za tym tesknie!!! kocham Londyn :cool2:

Mi na szczescie wszystko sie zagoilo. Mimo, ze mialam naciecie 2go stopnia , to nawet tego nie odczulam. Chyba dlatego, ze od razu przyjmowalam tabletki zmniejszajace opuchlizne (czasem czulam sie niekomfortowo jak siedzialam dluzej)

Lece z Dannym na spacerek, pogoda jest ladna, tylko od kilku dobrych dni strasznie wieje :( i boje sie wychodzic na dluzej.

Zycze milego dzionka

Milego dnia zycze

Ostatnia edycja:
my po szczepieniach , żyjemy ;-) mała waży 7500kg :-D i ma 65 cm . Bałam sie tych szczepień bo byłam sama z małą ale jakoś obie dzielnie to zniosłyśmy . Jak po przednio Lenka jest bardzo marudna teraz , dobrze że te szczepienia nie są często .

Ja chce się wybrać w tym tyg z Lenką do sklepu b o chce sobie czerwone szpilki kupić , mam nadzieje że moje słoneczko mi na to pozwoli.

Idę przebrać gwiazdę bo własnie skończył się proces robienia kupki ;-)

My już po jednym spacerku, za chwilę będzie drugi- idziemy na obiad z kuzynem męża. Mała o dziwo śpi już 2 godzinę, aż jestem w szoku. Wykupiłam recepty od pediatry- kwas foliowy i większą dawkę witaminy D. I mleko modyfikowane na wszelki wypadek- Enfamil, tak mi poradziła położna.
]Rachell- piersi przyzwyczają się do jednego karmienia w nocy, na razie ściągaj ale tak nie do końca, tylko żeby im ulżyć. Za parę dni będzie lepiej, też tak miałam.

Witam Kochane!

Mysia ja mam te same odczucia... I identyczne "ciągnięcie". Czasami jak stoję za długo czuje taki tępy ból...

Sonia ale Ty laseczka jestes!

Sunshine jak ja zazdroszcze mamusiom, ktorym dzieciaczki spia w dzien :)

No to sobie popisałam, Stasiek sie drze... Lece szykowac imprezke urodzinowa :)

Rany, jakie wiatrzysko.

Kupiłam mężowi truskawki. Jedną polizałam ;-)

Clauditka, fajnie, że się dobrze układa.

Mysia, a ja czuję, że mam tam jakoś inaczej. Jakby luźniej. Czasem coś zaboli, a raczej zakuje. Oj, nie jest jak przed ciążą.

Angelika Daniel spi w dzien, ale ma tez takie dni ze spi malo w ciagu dnia :-) a czasem przespi prawie caly dzien z przerwami na karmienie

Kurde ale mi wlosy wypadaja :-:)-( dobrze , ze mam geste wlosy

reklama
Delfin_Ona, ładna waga malutkiej :) moja w takim tempie jak będzie jadła to tą wagę osiągnie za jakieś 2-3 miesiace
vikiigus, mój T nie rozróżnia pomarańczowego od różowego a ty takie szczegółowe pytania facetowi zadajesz hehehe :)))

Do góry