reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Doriss, współczuję. Oby Maja już jutro była wesoła.

Wiecie co. Ja jeszcze o śluzowatych kupach. Tak sobie myślę, że to może przez witaminę K. Bo w sumie, to one od samiusieńkiego początku takie nie były, tylko jakoś w drugim tygodniu się zaczęły. I gdzieś mi się po głowie kolebie, że czytałam, że dzieci różnie na tę witaminę reagują. Bo już pomysłu nie mam. No chyba, że zacznę jeść chleb i wodę i wtedy sprawdzę.

Ja gdzieś czytałam, że jeśli śluz jest koloru kupy, a nie przezroczysty to "taka jej uroda" i może tak być u dzieci karmionych piersią.

reklama
Śluz jest właśnie w kolorze kupy, więc tak musi być. I tego się trzymam.

Ligotka, odkąd jest Mała, to prasuję od razu jak ściągnę z suszarki. Zawsze zalegały mi rzeczy do prasowania, a teraz pustki.

Nam pielęgniarka przy szczepieniu mówiła, żeby przyłożyć okład, o którym napisała Margoz, przykryć to folią spożywczą (tylko gazik, nic na nóżkę) i owinąć lekko bandażem.

Śluz jest właśnie w kolorze kupy, więc tak musi być. I tego się trzymam.

.

Nasz tez, wiec tez sie tego trzymam :))

Dzieki za porady. Teraz juz jest ok, spi spokojnie. Wczesniej jej altacetem posmarowałam.

Rachell my tez dajemy nadal Kidvitum. Mimo ze Maja skonczyła 3 miesiace, ale 3 dni przed miesiecznica skonczylo mi sie opakowanie i kupiłam nowe (myslalam ze przez 3 miesiace a nie do 3 miesiaca), zobaczymy za jakies 2 tyg jak przestane podawac. Ale popytam tez pediatre za tydzien. Najlepiej jakby sobie Maja strzeliła kupke u niej a ona jakos kulturalna jest i nie chce.

Mój Igor tez robi czasem kupy z śluzem. Ale jakoś nie martwię sie tym. Córka tez tak miała-u niej był to co prawda objaw alergii.Wyrosła, dziś jest ok.

Witamy.

W Krakowie taki upal, ze szok :szok:
Bylismy dzis u lekarza na wazeniu i powiem Wam, ze mi sie caly czas wydaje, ze Gabi mala troche... Ma teraz 5650 g, 59 cm i obwod glowki 39 cm. (przy porodzie odpowiednio: 3510 g, 53 cm i 34 cm) Karmiona mm. Co o tym sadziecie?

Mysiu-mój Maks ważył i waży bardzo podobnie do Twojej Gabi. Jak się urodził miał 3500 a teraz 5650 :-) Ma 60 cm i 41 cm główkę :-) Tylko on szybko przybrał na początku i w ciągu oststniego tygodnia, jak mu wprowadziłam mm (przytył 450 g w tydzień :-))

Dziewczyny czy Wam również wyświetla że "Luty- nasz wątek codzienny" jest tematem zamkniętym?moderatorki co się stało?która narozrabiała?
albo u mnie opcje padły wszystkie....

witam się

Zuzka wczoraj ciężko zasnęła,a dziś już mnie skutecznie rozbudziła:dry:

reklama
Do góry