reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam sie... niestety wycieczka do mojeje pracy srednio udana... szefowa skutecznie popsola mi nastroj :( okazuje sie ze "nie ma dla mnie miejsca" a co lepsze "nie ma pieniedzy zeby mi zaplacic za urlop"... jednym slowem zglupialam... oczywiscie przelecialo mi przez glowe duzo scenariuszy ze moze jednak zostac z mala w domu az skonczy rok i wtedy czegos poszukac, bo nie wiem czy mam ochote tam wracac...
Poza tym moja maruda zasnela w koncu w hustawce, czy powinnam ja wyciagnac, czy moze sie tam zdrzemnac?? Jak myslicie...
Ewusia dawno Cie nie bylo! Powodzenia w organizacji chrzicn, ja mialam spodniczke, elegancka bluzeczke i sweterek...

Poza tym musze wymyslec jakas dobra kolacje dla wracajacego meza i nie mam pomyslu, noi przydaloby mi sie cos na poprawe humoru :/

reklama
Ligotko-niech śpi,do 2 godzin dziennie nie powinien zaszkodzić sen nawet w foteliku samochodowym.

moja Zu nienawidzi gondoli,spacerówki też,fotelik na wózku jest najlepszy....
zaczynam przyzwyczajać do spacerówki,oczywiście na płasko.

Co jest do licha?
Czy któryś Maluch zasypia teraz bez problemu? Bo z tego co czytam, to same kłopoty z zasypianiem. U nas też.

I ja cały dzień sama - od 7ej do 18ej. Kontakt ze światem łapie na spacerach i czasem na gg ze znajomymi. Ale mi to odpowiada. Dobija mnie jedynie to, jak szybko czas płynie.

ps. macie pomysł na jakieś danie na ciepło dla osoby, która nie je mięsa ani ryb?

Mój Maksiu na szczęście ze spaniem nie ma żadnych problemów :-D

ja za brzuch biorę się od poniedziałku:)po chrzcinach.Zostanie mi 5 tygodni do urlopu:)

na razie trenuję tak oszustka Weidera

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hahaha, dobre....

Witam sie... niestety wycieczka do mojeje pracy srednio udana... szefowa skutecznie popsola mi nastroj :( okazuje sie ze "nie ma dla mnie miejsca" a co lepsze "nie ma pieniedzy zeby mi zaplacic za urlop"... jednym slowem zglupialam... oczywiscie przelecialo mi przez glowe duzo scenariuszy ze moze jednak zostac z mala w domu az skonczy rok i wtedy czegos poszukac, bo nie wiem czy mam ochote tam wracac...
Poza tym moja maruda zasnela w koncu w hustawce, czy powinnam ja wyciagnac, czy moze sie tam zdrzemnac?? Jak myslicie...
Ewusia dawno Cie nie bylo! Powodzenia w organizacji chrzicn, ja mialam spodniczke, elegancka bluzeczke i sweterek...

Poza tym musze wymyslec jakas dobra kolacje dla wracajacego meza i nie mam pomyslu, noi przydaloby mi sie cos na poprawe humoru :/

Możesz wrócić na mniejszy etat i pracować przez rok w systemie ochronnym-nie maja prawa Cię wtedy zwolnić. A w tym czasie poszukaj sobie nowej pracy, bo tam gdzie pracujesz coś chyba jest nie halo....

Dziewczynki ja mam umowe o prace do grudnia tego roku, ale moja firma zmienila sie z dzialalnosci gospodarczej na sp z.o.o. i zostalam jedynym pracownikiem dzialalnosci - szefowa twierdzi ze z dzialalnosci nie ma dochodow - ja wiem od pracownikow ze jednak ma jeszcze, no i wlasnie nie wiem czy w zwiazku z tym kiedy ona np zamknie dzialalnosc to ma mnie prawo zwolnic i nie wyplacic urlopu... bo to ze powinna mnie przyjac i wyplacic to wiem... poza tym jak robi mi takie klocki to nie wiem czy mam ochote tam wrocic jako ktos kogo sie tam nie chce :(

Ligotka, popatrz:
Art. 1868.

§1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie od dnia złożenia przez pracownika uprawnionego do urlopu wychowawczego wniosku o obniżenie wymiaru czasu pracy do dnia powrotu do nieobniżonego wymiaru czasu pracy, nie dłużej jednak niż przez łączny okres 12 miesięcy. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy w tym czasie jest dopuszczalne tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy, a także gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika.

To jest to o czym napisała Vive.

Dziewczynki ja mam umowe o prace do grudnia tego roku, ale moja firma zmienila sie z dzialalnosci gospodarczej na sp z.o.o. i zostalam jedynym pracownikiem dzialalnosci - szefowa twierdzi ze z dzialalnosci nie ma dochodow - ja wiem od pracownikow ze jednak ma jeszcze, no i wlasnie nie wiem czy w zwiazku z tym kiedy ona np zamknie dzialalnosc to ma mnie prawo zwolnic i nie wyplacic urlopu... bo to ze powinna mnie przyjac i wyplacic to wiem... poza tym jak robi mi takie klocki to nie wiem czy mam ochote tam wrocic jako ktos kogo sie tam nie chce :(
No tak. To trochę zmienia postać rzeczy. Ona po prostu może zamknąć działalność :-/

Czyli dopoki nie zamknie dzialalnosci, a prawdopodobnie nie zrobi tego, do grudnia powinna mnie zatrudnic, tak??

rachell ale ona tego nie zrobi dopoki ma na niej klientow, a z tego co wiem to ma i to dosyc waznych.

reklama
Na razie poczekam do lipca - powiedziala zeby sie skontaktowac bo wtedy stwierdzi co dalej... wyszlam troszke oszolomiona, nie spodziewalam sie takiej reakcji, ciagle bylam pewna ze mnie przyjmie, no nic zobaczymy jak w polowie lipca podejmie jakas decyzje to zaczne myslec i kombinowac!
Dziekuje za wsparcie...

Do góry